Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

kugar 28.12.2004 19:27

@ Legion
mam jeszcze oryginalny bios w swojej 812 ale cos za dobrze mi na nim ostatnio nie pali.
Ktory bios VSOE z twojego opisu proponujesz mi wgrac ? :-)

Ten oficjalny by Bartek15, od Turboniego czy od codekow, a moze nie ma roznicy ?

Turboni 28.12.2004 21:33

ten odemnie to jest oficjalny bios zgrany LtnFlashem z mojego bylego palnika 832 i on jest w pliku BIN.

mi i Legionowi na nim super pali (palil)
:)

kugar 28.12.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez Turboni
ten odemnie to jest oficjalny bios zgrany LtnFlashem z mojego bylego palnika 832 i on jest w pliku BIN.

mi i Legionowi na nim super pali (palil)
:)

I mimo ze jest od 832 to moge go smialo wrzucic do swojej 812 ?

Conti 28.12.2004 21:57

Możesz....
Ale po testach biosów VS0A i VS0E powrociłem do standardowego US0Q - różnice w paleniu w sumie różne, raz jeden raz drugi lepszy a na płytach DL mi nie zależy.

B@rtek 28.12.2004 21:59

A ja na jakiś czas wypisuję się ze spółki biosowej z legionem :)

Ale wrócę :D

kugar 28.12.2004 22:53

OK, a powiedzcie mi jeszcze co to jest earlier shift, force shifting i force fallback.

Sprawdze na wszelki wypadek na Allegro aktualne ceny nagrywarek i jak beda w miare niskie to wymieniam w swojej bios :D

B@rtek 28.12.2004 22:58

Cytat:

Napisany przez kugar
OK, a powidzcie mi jeszcze co to jest earlier shift, force shifting i force fallback.

Sprawdze na wszelki wypadek na Allegro aktualne ceny nagrywarek i jak beda w miare niskie to wymieniam w swojej bios :D

Force fallback jest plecany, gdy nagrywara psuje ci końcówki przy paleniu 8x, ale działa tylko przy DVD+R :taktak:

Force shifting i earlier shift były chyba do tego, aby nagrywara nie przechodziła odrazu z 4x na 8x tylko nagrywała 4x/6x/8x jak dobrze pamiętam :)

kugar 28.12.2004 23:22

OK, update przebiegl chyba pomyslnie, lntflash wyswietlil done, ale w nagrywarce ciagle mruga pomaranczowa dioda. Mam teraz zrestartowac kompa ?

kugar 29.12.2004 01:17

Bios sie wymienil, odczytuje poprawnie, alenie wypala. Pierwsza esperanze wywalilo przy 74%, druga przy 99. Dlaczego tak sie dzieje ? Na oryginalnym nie zepsul mi ani jednej plytki.

Wgralem bios VS0Eoficjalny(autobitsetting).rar z: http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=4170

kugar 29.12.2004 01:40

Trzeciego no name wywalilo po 14%
Normalnie przy paleniu dioda swieci sie na czerwono, nagle zmienia kolor na pomaranczowy i po zabawie. Spotkaliscie sie z czyms takim ?

Conti 29.12.2004 08:35

Wgraj jeszcze raz bios, pamiętając o ym, aby w napędzie nie było płytki.
A co do tego:
Cytat:

update przebiegl chyba pomyslnie, lntflash wyswietlil done, ale w nagrywarce ciagle mruga pomaranczowa dioda
To troche dziwne, u nie dioda się nie paliła.

Turboni 29.12.2004 08:53

pierw musisz wgrac bios do omnipatchera i zaznaczyc ostatnia opcje (taka ze swiatelkiem i martwym napedem) , zapisac i dopiero wgrac i bedzie dobrze :)

icemac 29.12.2004 08:58

Cytat:

Napisany przez kugar
Trzeciego no name wywalilo po 14%
Normalnie przy paleniu dioda swieci sie na czerwono, nagle zmienia kolor na pomaranczowy i po zabawie. Spotkaliscie sie z czyms takim ?

brak danych w buforze, lub walniety nosnik

to sygnmalizuje dioda mrugajaca na pomaranczowo

LUDZIE CZY TRZEBA AZ TAK OSZCZEDZAC NA NOSNIKACH ???

mensir67pl 29.12.2004 09:10

Cytat:

Napisany przez Turboni
pierw musisz wgrac bios do omnipatchera i zaznaczyc ostatnia opcje (taka ze swiatelkiem i martwym napedem) , zapisac i dopiero wgrac i bedzie dobrze :)

Zrob tak jak kolega pisze masz zle z flash-owany naped

a tak wogole to sa gotowce w postaci .EXE

kugar 29.12.2004 10:10

Cytat:

Napisany przez icemac
brak danych w buforze, lub walniety nosnik

to sygnmalizuje dioda mrugajaca na pomaranczowo

LUDZIE CZY TRZEBA AZ TAK OSZCZEDZAC NA NOSNIKACH ???

Nie oszczedzam na nosnikach, kupilem 2 no namy za 1.15zl (za sztuke :D )
tylko do testow, jestem ciekawy jak to g**no sie pali :D
Szkoda mi marnowac verba za 4zl, kupie dvd-rw, sflashuje jeszcze raz i zobacze jakie beda efekty.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:26.