Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

hoot 06.07.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez legion
Powiem ci tak po zmianie bioska tak ten naped sie zachowuje ze kazda plyte ktora wsadzisz po jego wgraniu moze nagrywac nawet pare nascie godzi i tej akcji nie mozesz przerwac trzeba wytrzymac do konca a kiedy sie skonczy wszystkie plytki beda ci sie palic szybko i bez problemowo

to naprawde regula? inni tez tak maja? bo ja z poprzednim napedem takich sensacji nie mialem i nie wydaje mi sie normalne, aby prawidlowe nagrywanie trwalo 14h, bo tyle mniej wiecej wychodzilo... rozumiem kalibracja itp., ale bez przesady...

to co mnie zastanawia - RW wypalil od razu bez bolu i czekania; poprzednia zas palila wszystko OK...

a zatem?

jakies inne pomysly? bo po raz 3-ci nie chce czekac tych 14h chyba, ze potwierdzacie, ze 'ten typ tak ma' a ta pierwsza 812tka byla wyjatkowa ;-)

dzieki
hoot

legion 05.07.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez hoot
czesc,

mam problem z 812S.
po kolei:

1) pierwsza moja 812S (kupiona w kwietniu 2004; FW chyba: US01, potem update aż do US0N, nie patchowane, FW Lite-Ona) padla ok. 2 tyg. temu.

szlag ja trafil, nie byla w stanie nic odczytac o zapisie nie mowiac, jej obecnosc w kompie konczyla sie na podaniu do BIOSu danych o modelu. coz, zdarza sie, padla, to poszla do serwisu i tyle (nie bylo moda zadnego itp. - wadliwy egzemplarz)

tyle, że nim padła nagrywała wszystko OK, łacznie z DVD+/-R x8, konkretnie Platinum. Problem miala tylko chyba z Esperanza-RW, ale to niewazne (mialem 1 taka plyte).

2) z serwisu wrocila tydzien temu noowka sztooka: data produkcji kwiecien 2004, FW: US0F niemal z miejsca zupdatowałem na US0N, wszystko firmowe...

co sie wczoraj okazalo? nie jest w stanie normalnie nagrac Platinum DVD+R x8!!

co ciekawe poprzedni egzemplarz nagrywal poprawnie plyty z tej samej paczki!

ta noowka sztooka natomiast zatrzymala sie z buforem nagrywarki na 6% (Nero 6.3.1.15) i tak stala przez caly czas, zas 'nagrywanie' nie odbywalo sie normalnie: naped strasznie krecil plyta, jakby skakal po zgubieniu sciezki, dioda migala non-stop nie palila sie, a czas... po 10 godzinach ktore wytrzymalem (sic! zawzialem sie by zobaczyc co wyjdzie z tej plyty) bylo 75%!! :O

jednak nie wytrzymalem. sprobowalem z druga Platinum x8 i to samo bylo :/

WTF??????

pls help, powiedzcie, co moze byc z nia nie halo (DVD+RW x4 Platinum nagrala OK, wiec HW jest chyba jednak OK? w koncu nowa niby...) nim po cudnej CD-R/RW x24 Lite-On'a strace wiare w jakość tej firmy :/

z gory dzięki za pomoc i sorki za OT

hoot

ps. moda @832 na razie rozważam, wiec to nie sposób. wolalbym, aby najpierw działała OK jako 812S a potem pomyślę...

Powiem ci tak po zmianie bioska tak ten naped sie zachowuje ze kazda plyte ktora wsadzisz po jego wgraniu moze nagrywac nawet pare nascie godzi i tej akcji nie mozesz przerwac trzeba wytrzymac do konca a kiedy sie skonczy wszystkie plytki beda ci sie palic szybko i bez problemowo

hoot 05.07.2004 22:57

problem z 812S - nieco OT

czesc,

mam problem z 812S.
po kolei:

1) pierwsza moja 812S (kupiona w kwietniu 2004; FW chyba: US01, potem update aż do US0N, nie patchowane, FW Lite-Ona) padla ok. 2 tyg. temu.

szlag ja trafil, nie byla w stanie nic odczytac o zapisie nie mowiac, jej obecnosc w kompie konczyla sie na podaniu do BIOSu danych o modelu. coz, zdarza sie, padla, to poszla do serwisu i tyle (nie bylo moda zadnego itp. - wadliwy egzemplarz)

tyle, że nim padła nagrywała wszystko OK, łacznie z DVD+/-R x8, konkretnie Platinum. Problem miala tylko chyba z Esperanza-RW, ale to niewazne (mialem 1 taka plyte).

2) z serwisu wrocila tydzien temu noowka sztooka: data produkcji kwiecien 2004, FW: US0F niemal z miejsca zupdatowałem na US0N, wszystko firmowe...

co sie wczoraj okazalo? nie jest w stanie normalnie nagrac Platinum DVD+R x8!!

co ciekawe poprzedni egzemplarz nagrywal poprawnie plyty z tej samej paczki!

ta noowka sztooka natomiast zatrzymala sie z buforem nagrywarki na 6% (Nero 6.3.1.15) i tak stala przez caly czas, zas 'nagrywanie' nie odbywalo sie normalnie: naped strasznie krecil plyta, jakby skakal po zgubieniu sciezki, dioda migala non-stop nie palila sie, a czas... po 10 godzinach ktore wytrzymalem (sic! zawzialem sie by zobaczyc co wyjdzie z tej plyty) bylo 75%!! :O

jednak nie wytrzymalem. sprobowalem z druga Platinum x8 i to samo bylo :/

WTF??????

pls help, powiedzcie, co moze byc z nia nie halo (DVD+RW x4 Platinum nagrala OK, wiec HW jest chyba jednak OK? w koncu nowa niby...) nim po cudnej CD-R/RW x24 Lite-On'a strace wiare w jakość tej firmy :/

z gory dzięki za pomoc i sorki za OT

hoot

ps. moda @832 na razie rozważam, wiec to nie sposób. wolalbym, aby najpierw działała OK jako 812S a potem pomyślę...

VIZZARD 05.07.2004 20:58

Cytat:

Napisany przez Turboni
pozyczylem znajomej i w srode bede wiedzial czy na stacjonarnym chodzi. ||

No właśnie

Zawsze lepiej pożyczyczyć znajomej albo sąsiadce ;p

Turboni 05.07.2004 20:48

Cytat:

Napisany przez KC42
No a nie znasz jakiegoś kolegi, albo sąsiada co ma stacjonarne DVD żeby zobaczył czy chodzi ?

pozyczylem znajomej i w srode bede wiedzial czy na stacjonarnym chodzi. ||

KC42 05.07.2004 15:46

Cytat:

Napisany przez Turboni
niestety nie mam stacjonarnego bo kompa mam tez podpietego pod tv i glosniki 5.1 ale mam drugi naped dvd-rom lg gdr 8161b i tez czyta bez zajakniecia.

No a nie znasz jakiegoś kolegi, albo sąsiada co ma stacjonarne DVD żeby zobaczył czy chodzi ?

eq1 05.07.2004 15:02

Prośba !!! :)

Cytat:

Napisany przez Jollo
... dostępny na

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-812S@832S.rar

Testował ktoś co wnosi? Czy lepiej warto 812S@700A SONY ze względu na jakość zapisu -+R, RW.

-=Jollo=-

Przeslijcie mi na maila ten nowy firmware szymonwesolowski@wp.pl
Z góry dziękuje :)

legion 05.07.2004 11:59

Cytat:

Napisany przez Szczota
Clonedvd2 palil mi esperanzy a nero nie :D

Kolega ma racje jeszcze mi sie nie zdazylo by clonedvd2 jakas plytke mi skopal a naprawde uzywalem wiele plyt a teraz zrobie nagranie na dl zobaczymy czy da rade ale mysle ze bedzie oki nawet BookType 1.6 z nim dziala i mozna bez problemu robic dvd-rom i nawet wybredne stacjonarki wciagna plytke z zachwytem:)

Szczota 05.07.2004 03:04

Cytat:

Napisany przez legion
jak masz problemy z nero to proponuje clonedvd2 bardzo precyzyjny :spoko:

Clonedvd2 palil mi esperanzy a nero nie :D

legion 04.07.2004 23:18

jak masz problemy z nero to proponuje clonedvd2 bardzo precyzyjny :spoko:

Turboni 04.07.2004 20:31

Cytat:

Napisany przez gjj
Możliwe. Ciekaw byłem, czy się uda. Dobrze, że Tobie wyszło. To początek DL'a ( nośników ). Na następny test poczekam aż nośniki spadną do 30 pln. :mruga:
Do tej pory nie zdarzyło mi się, żeby mi DVD+/-R'a spaliło w NERO.

nero jes dobre ale zdazaja mu sie wpadki
pozdrawiam tez czekam az plytki stanieja ||

gjj 04.07.2004 20:24

Cytat:

Napisany przez Turboni
Moze byc to wina Nero jak mozesz to uzyj dvd decryptera i szczytaj cala plyte do pliku iso a potem ja nagraj tez w dvd decrypterze z pliku iso. U mnie tak przegralem cala plyte z wypozyczalni - wierna kopis ze wszystkim.

||

Możliwe. Ciekaw byłem, czy się uda. Dobrze, że Tobie wyszło. To początek DL'a ( nośników ). Na następny test poczekam aż nośniki spadną do 30 pln. :mruga:
Do tej pory nie zdarzyło mi się, żeby mi DVD+/-R'a spaliło w NERO.

Turboni 04.07.2004 19:55

Cytat:

Napisany przez gjj
Nagrałem na 812@832.v4 nero 6.3.1.17 ale nie iso tylki pliki. :smutny:
Śmieszne, bo problemy są w 4 i 5 VOB' ie ( z 8 ).
Film to Powrót króla. 8,2GB.

Czy to, że poszły pliki, a nie iso - może mieć znaczenie??

Moze byc to wina Nero jak mozesz to uzyj dvd decryptera i szczytaj cala plyte do pliku iso a potem ja nagraj tez w dvd decrypterze z pliku iso. U mnie tak przegralem cala plyte z wypozyczalni - wierna kopis ze wszystkim.

||

gjj 04.07.2004 19:38

A mnie nie wyszło....

Cytat:

Napisany przez Turboni
nagrywanie trwalo 43 minuty teraz idzie nero dvd speed.

Nagrałem na 812@832.v4 nero 6.3.1.17 ale nie iso tylki pliki. :smutny:
Śmieszne, bo problemy są w 4 i 5 VOB' ie ( z 8 ).
Film to Powrót króla. 8,2GB.

Czy to, że poszły pliki, a nie iso - może mieć znaczenie??

B@rtek 04.07.2004 18:52

Już jest lepsza

Wyszła własnie nowa nagrywara LG najszybsza na świecie! Nie będę nic więcej opisywał więc zobaczcie sami tutaj
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...106520915&rd=1

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21.