Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Tepsiak 24.06.2004 22:18

Iee1394

Cytat:

Napisany przez Tepsiak
Witam!
Śledzę Waszą dyskusje i mam pytanie,posiadam 812s ale do kompa jest właczona przez IEE 1394A.Czy ktoś może fleszował w takiej konfiguracji ?czy bezpieczniej włączyc do fleszowania przez IDE?
Pozdrawiam :piwo:

Pytałem j.w. Ale brak odpowiedzi spowodował ,że sam zaryzykowałem i z zamianą 812s na 832 i informuje że poszło OK. :spoko:
Pozdrawiam

Arphenon 24.06.2004 19:12

Cytat:

Napisany przez _Vip_
powiedz znajomemu zeby podeslal nam kilka plytek DL to sprawdzimy :mruga:

raz ze narazie takich nosnikow u nas niema,dwa ze jak juz sie pojawia to beda kosztowaly dosc sporo

No coż jestem skory uwierzyć tobie, bo tyle info mam co napisałem na forum...zasmieciłem forum i tyle, dzieki za zdementowanie pogłosek.

_Vip_ 24.06.2004 19:03

powiedz znajomemu zeby podeslal nam kilka plytek DL to sprawdzimy :mruga:

raz ze narazie takich nosnikow u nas niema,dwa ze jak juz sie pojawia to beda kosztowaly dosc sporo

Arphenon 24.06.2004 18:58

Witam was, czy ktoś z was miał już doczynienia z płytami nagranymi w ten sposób?Znajomy zmienił firmware w tej wypalarce, nagrał DL ale ponoc badzo duże czasy dostęu są jeżeli chodzi o dane na drugiej warstwie. Czy ktoś z was mógł by zweryfikować te informacje.

Pozdrawiam

Darek_K 24.06.2004 11:19

Wlaśnie magrałem płyte DYSAN DVD+R 2.4X (nagrana właśnie tą prędkością) na mojej 812S@832S VS04:

http://mtvk.pl/darek_k/DYSAN_DVD+R_na_812S832S_VS04.JPG

Płytka niby ok gdyby nie ta końcówka.....

pykson 23.06.2004 21:35

Cytat:

Napisany przez Romulus77
Bardzo Prosze o pomoc !! moja nagrywarka 812S po zmianie na 832S przestala dzialac !
jestem zalamany !! zachcialo mi sie kombinowac ! pomóżcie ! nagrywarka jest z kwietnia 2004 ! nic niedziala system niewidzi bois z plyty niewidzi jej komp sie wiesza przy starcie jak zglaszaja sie napedy !! pomocy

juz nie raz bylo o tym na forum, chyba nawet w tym topicu, ktos opisywal dokladnie jak reanimowac naped, poszukaj - na pewno znajdziesz, powodzenia!

Turboni 23.06.2004 21:07

Cytat:

Napisany przez micronik
a jak sie zakonczyl twoj ostatnio problem z dvd-rw??

nie zakonczyl sie jest dalej to samo. zbieram sie powoli do oddania nagrywarki do serwisu ale ostatnio cierpie na brak czasu.
||

micronik 23.06.2004 20:55

Cytat:

Napisany przez Turboni
Wgralem bios od sohw-1213s do swojej 812 i dupa po resecie komp nie wykrywa jej naped zachowuje sie jak martwy dioda nie mryga i nie mozna wysunac tacki, wiec powrocilem spowrotem do 812@832.

a jak sie zakonczyl twoj ostatnio problem z dvd-rw??

Turboni 23.06.2004 19:43

Wgralem bios od sohw-1213s do swojej 812 i dupa po resecie komp nie wykrywa jej naped zachowuje sie jak martwy dioda nie mryga i nie mozna wysunac tacki, wiec powrocilem spowrotem do 812@832.

legion 23.06.2004 17:26

Cytat:

Napisany przez obiwan5
Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie????

Pozdrawiam

no ciekawe jesli sie da to bedzie 12x ale moze byc problem bo 812 i 832 (8x) chyba ze jest tak jak 812 i 832 na takim samym silniku

obiwan5 23.06.2004 15:55

812s=1213s?????

Na stronie tej http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#L pokazał sie biosik do 1213s i zastanawiam sie czy będzie można zmodować nasze 812s na 1213s. Jak myślicie????

Pozdrawiam

micronik 23.06.2004 15:29

Cytat:

Napisany przez MegadetH
Hmm tylko co mozesz polecic do podpinania obrazow alcohola ? Bo ostatnio zrobilem sobie backup ze wszystkich cdr na dvd bo tak wygodniej i niestety wlasnie w formacie alcohola. Po ostatnich postach widze, ze nie tylko alcohol ma humory, ostatni nero tez mi wywalal takie bledy jak innym na koncu zapisu i tylko na -R, plytki tak nagrane smigaja bez problemu. Moze poprostu poczekac na nowe wersje softu i tyle.

w games x copy masz 4 wirtualne napedy a mysle ze to w zupelnosci wystarczy.ja nie staram sie ciebie przekonac ze jedno jest lepsze od drugiego tez uwazalem ze alkochol jest naj do mometu poznania innego softu

Szczota 23.06.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez MegadetH
Hmm tylko co mozesz polecic do podpinania obrazow alcohola ? Bo ostatnio zrobilem sobie backup ze wszystkich cdr na dvd bo tak wygodniej i niestety wlasnie w formacie alcohola. Po ostatnich postach widze, ze nie tylko alcohol ma humory, ostatni nero tez mi wywalal takie bledy jak innym na koncu zapisu i tylko na -R, plytki tak nagrane smigaja bez problemu. Moze poprostu poczekac na nowe wersje softu i tyle.

Ja uzywam do emulacji deamona. Odpala mi obrazy z alcohola. Tylko ze ja staram sie nagrywac obrazy w iso na plytce dvd (wiecej wlezie)

MegadetH 23.06.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez micronik
:pisze: mysle ze to nie wina @832 bo ten problem miałem jeszcze w wersji 812 i dlatego zrezygnowalem z alkochola ..polecam games x copy jest o tyle fajny ze nie obchodzi zabezpieczen tylko kopiuje gre z zabiezpieczniem 1:1 :mruga:

Bartek0000 23.06.2004 08:28

Cytat:

Napisany przez Vosh
Dokładnie tak - przynajmniej u mnie :) Też najpierw zacząłem kombinować z biosem a potem użyłem na próbę Deep Burnera, CDBurnerXP Pro, Alcohola - wszystko OK. Na końcu wróciłem do wsześniejszej wersji Nero i też OK :)
Nawet Nero Vision się wywalał podczas zapisu - po zmianie wersji Nero działa.

Witam
Zainstalowałem NERO 6.3.1.10 i jaK NAGRAŁEM dvd-rw WSZYSTKO OK
DZIĘKI ZA RADĘ

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:21.