![]() |
Cytat:
Podpisuje sie pod tymi słowami u Mnie też zero problemów. :spoko: Pozdrawiam :) MSI KT4AV, Athlon XP 1700+@2200+, HDD 80 GB Caviar - 80 GB IBM, 512 MB, Gainward GeForce 3 Ti200 200/450@250/550, Asus DVD E616P, Liteon 451S@832S, Audigy 2 ZS, Logitech Z5300 . |
Cytat:
|
jak nie sa czytane jak sa :]
wlasnie ogladam kopie bezpieczenstwa Shreka na stacjonarnym dvd palona na +R :] |
No i koniec chyba zabawy z biosami. U mnie na VS0A są nagrywane płyty -R,+Rx4 lecz póżniej są nie czytane. Tylko RW nagrywa i czyta poprawnie.
Sprawdziłem na wielu markach płyt. Zawsze tak samo. Po wgraniu fabrycznego US0Q wszystko działa poprawnie. Czyżby LiteOn w nowym biosie zrobił zabezpieczenie? |
calutki pakiet w wersji 4.27 - http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_winxp_4.27
|
Cytat:
|
Dzięki za wszystkie rady ale do tej pory nie udało mi się "podnieść" mojej nagrywarki...
Próbowałem wgrywać MTKFLASHem różne biosy i do 812 i do 832 (może źle...), za każdym razem bios się wgrywał, program wyświetlał prośbę o reboot i po resecie nadal nie mam napędu. Tak więc wgrywam, czytam forum, wgrywam, czytam... i tak w kółko... Czy komuś udało się podnieść 812@832? Jeśli tak to w jaki sposób i jakim biosem? Proszę o pomoc... Nie uśmiecha mi się oddawanie palnika do naprawy. Chyba by nawet nie uznali gwarancji gdybym nawet wgrał bios od 812 taki jaki był na początku... Może rano coś mi zaświta... |
Wynik bardzo dobry można powiedzieć.
Jak ktoś chce, to tu są wykresy płytek które przetestowałem: http://www.ostbahn.net/temp/kprobe/ pozdrawiam Leszek Kowalski |
Niestety nie wiem czy jest to dobry czy zły wynik pierwszy raz to robie.
Ogólnie jak dla Mnie to ważne jest jak się zachowuje płytka po wypaleniu czy nie ma z nią żadnych problemów i czy każdy napęd ją odczytuje. :) POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!!!!! :piwo: MSI KT4AV, Athlon XP 1700+@2200+, HDD 80 GB Caviar - 80 GB IBM, 512 MB, Gainward GeForce 3 Ti200 200/450@250/550, Asus DVD E616P, Liteon 451S@832S, Audigy 2 ZS, Logitech Z5300 . |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Wedle życzenia :) PŁYTA VERBATIM DVD+R x4 Certified PRODUCENT MITSUBISHI CHEMICAL CORPORATION WYPALONA X8 ODCZYTANA X4 ECC=8 |
Cytat:
zagladnij moze na http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm moze co wyczytasz cos ???? co Ci pomoze |
No i przedobrzyłem....:( Próbowałem wgrać jeszcze raz bios Vipa tym razem w DOS'ie przy pomocy MTKFLASH i nagrywary nie ma w systemie...
Niezły bajzel... Teraz nie mogę jej reanimować... Żadne wgrywane biosy w MTK nie chwytają... |
Cytat:
|
Cytat:
Hm polecam bardziej Verbatimy DVD+R x4 spokojnie palą się x8 i nie ma z nimi żadnych problemów, a kosztują tylko 4 złote za sztuke. :) MSI KT4AV, Athlon XP 1700+@2200+, HDD 80 GB Caviar - 80 GB IBM, 512 MB, Gainward GeForce 3 Ti200 200/450@250/550, Asus DVD E616P, Liteon 451S@832S, Audigy 2 ZS, Logitech Z5300 . |
Cytat:
a ile czasu uplywa nim dostajesz komunikat(blad .....lasera) a kalibracja mocy lasera na moj stan wiedzy odbywa sie przed transferem danych (moze sie myle) bardziej jest dobierana do nosnika .(podloza) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:10. |