Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

slawekj 08.09.2004 16:10

Cytat:

Napisany przez Magda
Spoko Sławek! Wrzucę pare testów. Jaki kProbe sobie życzysz? :)

Wersja nie ma znaczenia. Zrobiłem testy i każdy pokazuje to samo. Dzięki.

legion 08.09.2004 16:08

Cytat:

Napisany przez Magda
A to też SONY? Bo gdzieś na forum przeczytałam, że 1213 nie można przerobić na DL :( Masz może linka do takiego biosku? No i do takiego żeby powrócić przed "reklamacją" :)

tu masz madziu kowanski udostepnil :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=38905

Magda 08.09.2004 16:05

Cytat:

Napisany przez Turboni
to zalezy czy go chcesz czy chcesz inny palniczek ale ja bym go narazie zostawil i przerobil na sony dru-710 (przynajmniej palil by DL) a za jakies 2 - 3 miesiace znowu pomyslal nad wymiana.
:D

A to też SONY? Bo gdzieś na forum przeczytałam, że 1213 nie można przerobić na DL :( Masz może linka do takiego biosku? No i do takiego żeby powrócić przed "reklamacją" :)

slawekj 08.09.2004 15:56

Cytat:

Napisany przez Turboni
to zalezy czy go chcesz czy chcesz inny palniczek ale ja bym go narazie zostawil i przerobil na sony dru-710 (przynajmniej palil by DL) a za jakies 2 - 3 miesiace znowu pomyslal nad wymiana.

A przed przeróbką prośba o parę testów. Dobrze porównać z innymi :taktak:

Turboni 08.09.2004 15:52

Cytat:

Napisany przez Magda
Wymienili mi, ale na SOHW-1213S. I co Turboni radzisz?

Magda 08.09.2004 15:13

Cytat:

Napisany przez Turboni
jak ci zwroca twoja nagrywarke to za kolejne 2 dni znowu im odnies i jeszcze powiedz ze nie chce czytac niektorych plyt tloczonych.

zmienilas bios na orginalny od 812?

a walcz o 832 bo powiedz ze dalas za nia tyle co keraz kosztuje 832 a nawet wiecej.

jak wroci z serwisu to daj znac co i jak .
:jupi: :D :spoko:

Wymienili mi, ale na SOHW-1213S. I co Turboni radzisz?

B@rtek 08.09.2004 14:00

Właśnie widzę :taktak:

legion 08.09.2004 13:59

Cytat:

Napisany przez barte_k
O Legion nie masz już :banan: Dopiero zauważyłem :taktak:

no niemam wiec nadrabiam piekne chwile :) i posty

B@rtek 08.09.2004 13:51

O Legion nie masz już :banan: Dopiero zauważyłem :taktak:

legion 08.09.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez xzas
Eee tam temperatura w naszym przypadku, czy to 33 czy 31oC, nie ma nic do rzeczy, pewnie jakby byla tak ponad 50 to moze i by to cos zmienialo. W kazdym badz razie napisze co ja na ten temat mysle: mialem 812S z lutego ktora pomimo aplikacji roznych wersji biosow, w bardzo nieznacznym (albo i tez zerowym) stopniu poprawiala zapis, kilka dni temu zamienilem ja na 832S z czerwca i wyniki niebo a ziemia, bardzo podobne do tych jakie ma slawekj, a palilem jak dotad tylko na MCC002 niedlugo sprawdze na ricochach. Takze temperatura, temperatura, liczy sie co siedzi wewnatrz nagrywarki i tyle.

kwestia palenia 832s i 812s jest raczej nie zmiernie nie istotna poniewasz 812 dobrze przerobiona pali tak samo jak slawka zobacz moje testy niczym nie odbiegaj od 832
a temperatura ma znaczenie tylko przy ciaglym wypalniu czyli full extremalny 24 na dobe ^_^

xzas 08.09.2004 11:23

Eee tam temperatura w naszym przypadku, czy to 33 czy 31oC, nie ma nic do rzeczy, pewnie jakby byla tak ponad 50 to moze i by to cos zmienialo. W kazdym badz razie napisze co ja na ten temat mysle: mialem 812S z lutego ktora pomimo aplikacji roznych wersji biosow, w bardzo nieznacznym (albo i tez zerowym) stopniu poprawiala zapis, kilka dni temu zamienilem ja na 832S z czerwca i wyniki niebo a ziemia, bardzo podobne do tych jakie ma slawekj, a palilem jak dotad tylko na MCC002 niedlugo sprawdze na ricochach. Takze temperatura, temperatura, liczy sie co siedzi wewnatrz nagrywarki i tyle.

Jollo 08.09.2004 11:15

No i mamy CG2B ^_^ :spoko:

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...2B.patched.rar

slawekj 08.09.2004 08:08

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
a tak na marginesie Kprobe i jego wersje moim zdaniem mocno sa z soba zintegrowane i pisane(lub udoskonalane) pod konkretne wersje biosow ale moze mam tylko takie odczucia

Testy robiłem na różnych wersjach kprobe. Wyniki podobne. 2.2.3 był pisany
w chwili kiedy nie było biosu VS0A.
Cytat:

Napisany przez mensir67pl
i to sa wyniki porownywalne w granicach bledu miedzi wersjami programu

Szpilek nie ma. Ok. :taktak:
Dla porównania test tej samej płytki na kprobe 2.1.0, wynik podobny, minimalnie mniejsze błędy bo i temperatura wewnątrz komputera 31 oC. Przypuszczenia o pisaniu pod biosy nie ma uzasadnienia.
Moim zdaniem testy przeprowadzone na tym samym sprzęcie i w tych samych warunkach co potwierdzają moje i Twoje wyniki są wiarygodne i nie zależą od wersji Kprobe :taktak:

mensir67pl 08.09.2004 07:52

Ilość załączników: 1
dalej ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A
i test kprobe 2 3 2

i to sa wyniki porownywalne w granicach bledu miedzi wersjami programu

a tak na marginesie Kprobe i jego wersje moim zdaniem mocno sa z soba zintegrowane i pisane(lub udoskonalane) pod konkretne wersje biosow ale moze mam tylko takie odczucia

mensir67pl 08.09.2004 07:29

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez slawekj
Źle zrozumiałeś. :taktak: Płytka musi być równomiernie nagrzana. Spójrz na różnicę czasową na moich wykresach. i wówczas nie powinny wystąpić tak duże różnice. Zaraz zrobię następny test tej samej płytki na kprobie 2.2.3 bez wyciągania jej z napędu przy tej samej temperaturze 33oC.

Wszystko zgodnie z moją teorią, wynik podobny, różnice w granicach błędu.

Moze i ta teoria gdzies prowadzi ????

sam wplyw temperatury moze miec wplyw na sam cykl wypalania i na tym
poprzestanmy co do temperatury.

a oto ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A
i test kprobe 2 4 2

ja mam swoja teroie na ten temat i tego programu Kprobe ale moze ty Masz
cos ciekawego do napisania w tym temacie

POzdrawiam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:10.