![]() |
Cytat:
Wydaje mi się, że przy ustawieniu 8x moc lasera odpowiada 4x i dlatego płyta nagrywana jest prawidlowo a wyższe prędkości powodują większe błędy i to widać na wykresach. Przy ustawieniach 4x moc lasera ma złe parametry i płyta jest zapisywana ale nie można jej odczytać. Kłopoty zaczęły się po zmianie biosu. Wszystkie pozostałe parametry pozostały bez zmian. Błąd tkwi na pewno w nowym biosie. Teraz mam wgrany fabryczny US0Q i płytki palą się poprawnie. |
Cytat:
Ale ja odczyty kprobe mam w normie tylko stacjonarne zczytuja plyte bez przesady w granicach 5 min jak zatrybi idzie oki bez problemow ja tez wroce do US0Q ale masz czyst czy po omni??? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
PŁYTA TDK DVD+RW 1-4x PRODUCENT RICOH COMPANY LIMITED WYPALONA X4 ODCZYTANA X4 ECC=8 Niestety nie posiadałem DVD+R i musiałem użyć DVD+RW :) Zero problemów z odczytem tak na DVD Asus E616P jak i na stacjonarnym Thomson DTH195E :piwo: To Ja już nie kumam dlaczego masz problemy przy wypalaniu razy x4 ??? Nadmieniam że wszystkie płytki są wypalone wg. księgi tj. jako DVD-ROM |
VS0A i Verbatim DVD+R 4x Certified palona 6x
jak widac PIF poza kilkoma pikami sa ok, ale wartosci i liczba PI sa dosyc niepokajace
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przestań pier....ć głupoty w stylu: "Suma błędów jest za duża" :rozwal: i "Ta płytka najlepiej się nie nagrała." :klnie: Chłopie! Jeżeli te płytki nie najlepiej się nagrały - to co powiesz na temat tej z załącznika ??? Oby ci tylko skali nie zabrakło :D Dla ułatwienia dodam, że w stacjonarce ani na moment się nie zająknie :D Przez moje ręce przeszły trzy egzemplarze Litków 812S - każda z nich nagrywała lepiej lub gorzej - każda inaczej, więc jeżeli tobie się trafił dobry egzemplarz to się ciesz! Jednak ażeby się za bardzo nie powtarzać - nagrywarka nagrywarce nierówna! Sam widzisz, że ty masz jakieś problemy z VS0A, a inni nie. Przy nagrywaniu jest zupełnie podobnie Więc nie mów, że błędy PI Average 0,81, a PIF Average 0,01 - to jest nie najlepiej :podbite: Jak dla mnie to za***isty wynik i bardzo chciałbym, ażeby wszystkie nośniki tak "cienko" mi się nagrywały :tak!: BTW to naprawdę musiała ci się trafić spoko sztuka patrząc po twoich wykresach kProbe SL i DL Ale pamiętaj, że nie wszyscy mają takie super warunki nagrywania jak ty :mruga: |
Są pytania, są odpowiedzi. Nie napiszę, że jest dobrze jak może być lepiej.
Wykres jest wyjątkowy. Zaskoczyłeś mnie. |
Patrzę i nie dowierzam. Czy ta płytka jest czytana?
|
Cytat:
Jeżeli włożysz tę samą - nagraną płytkę do kilku sztuk Liteonów np. 451, 811, 812, 832 - to wyniki będą różne - chyba nie muszę ci tego udowadniać Pozostaje tylko pytanie: Który napęd pokazuje wartość "jedynie słuszną"? Jest jeszcze korekcja w stacjonarkach, ale tam wyznacznikiem czytalności może być tylko ewentualnie rozpoznawalność płyty, czas rozpoznawalności, płynność odtwarzania, itp. - bo na razie nie ma jeszcze wersji kProbe dla stacjonarki :D Ponadto, o ile jakość zapisu płyty ma pewnikiem wpływ na jej "czytalność" w czasie - to nie zapominaj, że wchodzą do tego jeszcze takie składowe jak: jakość wykonania całej płyty i jej komponentów (poliwęglanu, barwnika organicznego), ogólny proces technologiczny, losowe wykonanie pojedyńczego egzemplarza płyty, ect., ect.... Nie chcę się w to dalej wbijać bo zakładam, że wiesz o co chodzi, ale stwarzasz wrażenie jakbyś nie zawsze o tym pamiętał :nieee: |
Cytat:
Ale ostrzegam! To "Planeta skarbów" - kreskówka dla dzieci :haha: |
Cytat:
|
Relaks jest niezbędny, zwłaszcza że niedziela się już kończy. Ale co z tym nowym biosem. Dalej go męczyć czy poczekać na nowszy. Albo cierpliwie poczekać na LiteOn'a x16.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41. |