![]() |
Ilość załączników: 2
No u mnie przy DVD-R wynik przy KProbe nieznacznie się poprawił.
Zaraz też siądę do porównania TDK DVD+R |
Wkurza mnie w moim litku 812s@832s mrugająca pomarańczowym kolorek dioda. bios to USOA. i parę wcześniejszych wersji. czy jest na to jakaś rada? czy to może wina tego biosu? widziałem tutaj podobny problem, ale mojej wypalarceto nie pomogło. Proszę o pomoc i instrukcje.
|
sorki,miałem na myśli kolorkiem, odmieniowywanie o tej porze nie wychodzi mi już najlepiej... :zawstydz:
|
Witam wszystkich!
Tydzien temu kupilem sobie liteon sohw 812s i chcialbym wiedziec jaki jest najlepszy/sugerowany przez was bios do niego i czy warto w koncu go zmieniac (nie chce zeby mi potem przy serwisie powiedzieli, ze zlego biosu uzywalem i lipa :|) ? W ogole w jaki sposob moge sprawdzic wersje biosu ? Z gory thx.... |
Ilość załączników: 2
No i porównanie TDK DVD+R
|
Po krótkim zastanowieniu i wielogodzinnych próbach sflaschowania napędu tak, żeby wogóle coś nagrywał, postanowiłem go w pizdu wypie*** (tzn oddać do serwisu z oryginalnym biosem, który uwielbiał przycinać wszystkie filmy dvd jakie nagrywałem z dziwną regularnością - zawsze na kilkanaście minut przed końcem). Polećcie mi coś w graniach rozsądku do 500zł. I tak żebym się nie naklął tyle co nad tym litkiem812s. Pozdro i dzięki. Sfrustrowany Lesio20 :help: :\ :'(
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
To nie tylko wina nagrywarki nic nie wiemy co to za nosniki na ktorych bylo nagrywane moze jakies testy Kprobe a oto i Verbatim ktory sie przycina na koncu ale to zdecydowanie winna nosnika |
A ja jeszcze z uporem czytam i testuję i dalej zastanawiam się dlaczego tak duże rozbieżności w testach. Wina nośników zgoda, ale czy tylko. Tym razem na stronie producenta nagrywarek czytam:
"Warunki operacyjne: Operating : 5C - 45C; względna wilgotność: 15% - 80% Non-Operating : -40C - 60C; względna wilgotność: 15% - 95% " A więc jasno wynika, jeżeli mamy wyższe parametry to możemy zapomnieć o prawidłowo nagranej płycie. |
Cytat:
a tu maly cytat z laboratorium :) "W przypadku nagrywarek zaobserwowaliśmy znaczne nagrzanie podczas ciągłej eksploatacji. Temperatura spodniej ściany napędu wzrosła o 6 stopni i osiągnęła poziom niespełna 42 stopni. W gorący letni dzień temperatura wewnątrz obudowy przekroczy maksimum akceptowane przez nagrywarkę a jednak nie wpływało to na jakość nagranych nośników" inne laboratorium:) "Temperatura rośnie najbardziej w ciągu kilku pierwszych minut zapisu. Po upływie około dziesięciu minut nagrywarka uzyskuje temperaturę roboczą. Nawet w toku ciągłej pracy napęd nie ulega nadmiernemu nagrzewaniu. Temperatura waha się najwyżej o kilka dziesiątych stopnia. Po 30 minutach ciągłej pracy temperatura napędu wzrosła o 4,8 stopnia i wyniosła 38,6 stopnia. Pomiar dokonany po trzech godzinach nieustannego wypalania wykazał temperaturę 38,9 stopnia." |
Cytat:
|
chlopie ale jestes uparty
ja juz sie nie wypowiadam na temat wilgotnosci,bo juz swoje grosze dodalem jakis czas temu |
Cytat:
|
dziekujem :]
BTW dorobilem sie cyfraka wreszcie :D :D :D |
Cytat:
Dlaczego wszyscy chce odnosic nagrywarke do serwisu zanim sie zepsuła. Serwisem mozna sie zajac w razie awarii, no lub jak tu niektorzy chceili miec nowe nagrywarki, puki co mozna zmieniac bios, ja mialem 812@832 i nie narzekalem bylenm zadowolony, ale juz mi sie znudziła poszedlem do sklepu i powiedzialem ze niezadobrze nagrywa plytki, mialem dvd+r verbatim (skubaniec nie dzialal, zapewne wina nosnika), a serwis na to: za dwa tygodnie prosze sie zglosic. No i ja na to: ze chcem w takim wypadku nowa, bo maja na stanie tego typu sprzet - wedle ustawy- no i mam teraz 832 :) |
no i co do tego ze to wina programu(zmiana mojego LITE-ON na LYTE-ON). to byla wina programu kprobe w połaczeniu z softem zainstaowanym na moim kompie (sprawdzilem logi), ale wywalilem conieco i jest OK
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:33. |