Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

B@rtek 15.07.2004 09:45

Cytat:

Napisany przez PoCoZyc
No cóż to mój pierwszy post więc dzień dobry wszystkim !
Od przedwczoraj czytam to forum ponieważ tego samego dnia kupiłem DVD RW LiteOn 812 i od razu po włożeniu napedu do kompa, dzieki pomocy jednego z forumowiczów zrobilismy 832 ! Loto bez problemu, wypaliłem juz z 5 filmów na DVD +R Verbatim i wszystie działaja bez problemów na stacjonarnych odtw. Yamaha, Marantz, Primare no i na Krell-u !!! Bios mam VS08 Pozdrawiam

Też się cieszę :spoko:

polakT 15.07.2004 09:50

Cytat:

Napisany przez legion
a jaki to nosnik ???

sorki o tym zapomnialem, wbrew pozorom nie jest to taniocha. verbatim dvd+r.
Probowalem juz nawet powrotu do starszego biosu, nia pomaga (VS04 i VS05)

slawekj 15.07.2004 11:09

Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki.
Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne?
Zapraszam do dyskusji.

VIZZARD 15.07.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez slawekj
Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki.
Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne?
Zapraszam do dyskusji.

NIE!!! :bluzga:

Proszę - dotrzymaj słowa! :tak!:

Bądź honorowy :taktak:

B@rtek 15.07.2004 11:30

VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat :) slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to :bicz:

slawekj 15.07.2004 11:37

Cytat:

Napisany przez barte_k
VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat :) slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to :bicz:

Dzięki. Bez pogody, same konkrety.

MegadetH 15.07.2004 12:10

Opcje omnipatchera

Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.

slawekj 15.07.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez MegadetH
Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.

Zaraz podam szczegóły. Robię testy nagranych nośników.Dotyczy to płyt DVD+R.

VIZZARD 15.07.2004 12:43

Cytat:

Napisany przez barte_k

Myślę, że nie mamy takiej władzy, żeby gościa :bicz:

Nie wiem, ale gość się spalił :samozapl: na początku u mnie i raczej tak zostanie. :taktak:

Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem

Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka ((

Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta :taktak:
Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt.

Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek.
Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę :wow: , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników.
Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne :pisze:

Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny! :tak!:

W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia.

Ale nie w tym temacie! :bluzga:

slawekj 15.07.2004 12:56

Cytat:

Napisany przez MegadetH

Z pomocy omnipatchr'a wynika, iż należy tej funkcji bardzo ostrożnie używać.
Wymusza ona nagrywanie z prędkością 8x co pogarsza wyniki nagrywania. Przy stosowaniu markowych nośników można próbować. Ja to zrobiłem lecz wyniki nagrywania są gorsze od nagrywania 4x. Załączam testy pliku nagranego z szybkością 4x i 8x. Funkcja ta dotyczy wyłącznie płyt DVD+R.

legion 15.07.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Myślę, że nie mamy takiej władzy, żeby gościa :bicz:

Nie wiem, ale gość się spalił :samozapl: na początku u mnie i raczej tak zostanie. :taktak:

Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem

Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka ((

Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta :taktak:
Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt.

Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek.
Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę :wow: , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników.
Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne :pisze:

Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny! :tak!:

W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia.

Ale nie w tym temacie! :bluzga:

o widze ze kolega sie zdenerwowal bo napisal tekst ktory popieram 100%

legion 15.07.2004 13:27

Cytat:

Napisany przez thomascamel
sorki o tym zapomnialem, wbrew pozorom nie jest to taniocha. verbatim dvd+r.
Probowalem juz nawet powrotu do starszego biosu, nia pomaga (VS04 i VS05)

ja miale taki problem z platinium8x wszedzie czyta a w 812@832(vs03)(nie probowalwm na vs08 ) 8) cos niechce chociasz dziwne ale sama wypalarka ja nagrala ale problem jak narazie sie
nie pojawil ponownie (moze farba na cd byla nalozona nie tym pedzlem :mruga: )

Zbychog2 15.07.2004 14:21

Sorry mensir67pl , jeszcze jestem w szoku i dlatego nie podałem szczegółów. To było tak, ściągnąłem (przed miałem vso4) (http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-832S_VS08w.zip) rozpakowałem, odpaliłem, szło normal. restart, pomarańczowe miganie na LITKU, powtórzyłem ze starym vso4 i trach zanik napięcia przy ok. 85% gdy wróciło napięcie mój LITEK padł. Reanimacja ***8222;mtkflash***8221;-em i USOJ.bin nie pomogła. Myślę, że jestem kilka setek w plecy. Może ktoś ma lekarstwo na tą przypadłość, z góry dzięki. ???

slawekj 15.07.2004 14:29

Cytat:

Napisany przez Zbychog2
Sorry mensir67pl , jeszcze jestem w szoku i dlatego nie podałem szczegółów. To było tak, ściągnąłem (przed miałem vso4) (http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-832S_VS08w.zip) rozpakowałem, odpaliłem, szło normal. restart, pomarańczowe miganie na LITKU, powtórzyłem ze starym vso4 i trach zanik napięcia przy ok. 85% gdy wróciło napięcie mój LITEK padł. Reanimacja ***8222;mtkflash***8221;-em i USOJ.bin nie pomogła. Myślę, że jestem kilka setek w plecy. Może ktoś ma lekarstwo na tą przypadłość, z góry dzięki. ???

Nie panikuj. Pomożemy. Jaki oryginał napędu?

krisnold 15.07.2004 14:33

Cytat:

Napisany przez Zbychog2

Przykro mi ale jak mi sie wydaje wziołes nie ten bios , według mnie ten to jest do patchowanie przez omnipatchera a ty winnes instalowac 832S.VS08.patched-@832S, co do reszty to Ci nie pmoge moze inni

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:36.