![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Maila do niego nie pamiętam :nie: |
Eprom zebry.Sporo o nim czytam.Skąd to wziąć ?? Wiem że niby nic nie daje ale na moim kompie czasami takie cuda sie dzieją że chętnie spróbuje sie pobawić :D
|
Cytat:
Jak to nie pomoże to serwis i tylko czekać na 1633S :D |
POMOCY!!! Mam nagrywarke liteon 812s i mam z nia nastepujacy problem. Plyty CD-R nagrywa ok, lecz z DVD jest problem a mianowicie nie chce mi lapac prawie zadnej plytki dvd-r (wkladam plytke do napedu, zaczyna ja czytac wydajac dziwne dzwieki i po chwili jej nie widzi) dvd+r i rw raczej nagrywa. Testowalem juz bardo duzo plyt miedzy innymi: TDK, Sony, plyty mniej markowe i jedyna marka jaka stosunkowo dosyc dobrze lapie jest MAGNATIK? Czy ktos miał podobny problem? Nie wiem czy to normalne czy moze naped jest zepsuty? Prosze o pomoc...
|
Cytat:
Do których powgrywano eepromy od Zebry Nie notowano raczej wyraźnego wzrostu osiągalności lepszej jakości wypalanych płyt A jeżeli tak było - można raczej mówić o przypadkowości a nie o regule :mruga: |
Cytat:
|
Dzięki za szybką odpowiedź !!
Jeszcze jedno (pytam się już o to nie pierwszy raz) czy będe miał lepszą jakość zapisu płyt jeśli wgram zmodyfikowany eeprom od zebry, czy jedynie będe mógł wgrywać oryginalne bioski ze strony lite-on'a?? |
Cytat:
Ale pamiętaj! Niebezpieczeństwo czai się na każdym rogu ... :D BTW Od strategii zapisu nie. Tylko w zależności od tego jak bios potraktowałeś OP przy prędkościach zapisu Oczywiście prędkość może mieć wpływ na jakość |
Czy mogę bezpiecznie nagrywać płyty Platinium dvd+r 4X z prędkością 8X bez obawy o moją nagrywarkę 812@832 ?? ( Czy jest to zależne od biosu który mam wgrany lub od strategii zapisu ) ??
|
Cytat:
Powino dzialac bez problemu na 451 :D |
Cytat:
Nie jestem zaawansowany w tym temacie i dlatego takie pytania, wiem że wielokrotnie było to poruszane na forum, ale jakoś nie wychodzi mi wyszukiwanie odpowiednich wątkow. |
Cytat:
:D mozesz to skorygowac itp. |
Ponieważ nie bardzo wiem co można zmienić Omnipatcherem w firmware VS0E od Codeguys'a, wgrałem firmware bez dokonywania w nim zmian. Może jeszcze można coś w nim poprawić?
Po ponad półrocznym użytkowaniu nagrywarki LiteOna (obecnie 451@832S) zauważyłem, że zdecydowanie lepiej pali płytki R+ :) , Verbatimy R- pastel (TY) w moim stacjonarnym Philipsie DVD 640 mocno zacinają się :smutny: , natomiast R- Princo czy GigaMaster są odtwarzane bez problemu. Z ustawieniem BookType nigdy nie miałem problemu. Pomimo tego, że moja nagrywarka LiteOn LDW-451S jest z ubiegłego roku, to sprawuje się bardzo dobrze. Zamówiłem partię nowych płytek, jak zrobię jeszcze parę testów to wyniki przedstawię na forum. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08. |