Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

MikeGold 07.11.2004 04:39

Wszystko rozwiąże się w poniedziałek, bo wiecie jak to jest gdy o czymś dowiadujesz się od znajomej. Po prostu pójdę do sklepu i sprawdzę. Z tego co mówiła, sprzedawca zaoferował jej dwuwarstwowe płyty w cenie 10 zł. Tyle wiem. Jeśli chodzi o płyty DVD, to u nas można w każdym sklepie komputerowym kupić. DL bez problemu w hurtowni płyt (bo i taką mamy) tyle że dotychczas były po ~50zł. A na marginesie, to ostatnio DVD-R widziałem nawet w kiosku ^^. W najrozsądniejszej cenie standardowe czwórki widziałem w sklepie po złotówce - "Axe Economy".
Sam nie mogę się doczekać żeby dorwać dwuwarstwówkę i przetestować na moim Lite-onie (teraz już 832S ^^)

kovalek 07.11.2004 03:45

Na DL to za tanio, a na dwustronną to za drogo. U mnie w mieście gdzie płytki DVD to da się tylko w jednym sklepie kupować; Espera dwustronna po 3,20zł jest... A o dwuwarstwowych to można pomarzyć :(

pykson 07.11.2004 01:19

Cytat:

Napisany przez MikeGold
(...) (Ta za 10 zł jest w moim mieście - Bielsku-Białej). Jeszcze nigdy nie testowałem płyt więc powiedzcie jak mam ją testować, bo inaczej to poprostu ją nagram :P. A tak na marginesie, tych 10 zł to dobra cena? Bo dawno nie sprawdzałem (od kąd gość w hurtowni jakieś dwa miesiące temu powiedział mi że owszem ma płyty DL po 50 zł za sztukę ^^).

na pewno chodzi o DL?
bo ja podejrzewam, ze jednak 10 zl to za dwustronna, a nie za dwuwarstwowa...

legion 07.11.2004 00:39

Cytat:

Napisany przez MikeGold
Dzięki za stronę www. Co do płyty, to wszystkie dane podam w poniedziałek, gdy kupię egzemplarz testowy ^^ (Ta za 10 zł jest w moim mieście - Bielsku-Białej). Jeszcze nigdy nie testowałem płyt więc powiedzcie jak mam ją testować, bo inaczej to poprostu ją nagram :P. A tak na marginesie, tych 10 zł to dobra cena? Bo dawno nie sprawdzałem (od kąd gość w hurtowni jakieś dwa miesiące temu powiedział mi że owszem ma płyty DL po 50 zł za sztukę ^^).

a na jakim podkladzie i z jakiej fabryki czy noname za 10 zl :D

MikeGold 07.11.2004 00:19

Dzięki za stronę www. Co do płyty, to wszystkie dane podam w poniedziałek, gdy kupię egzemplarz testowy ^^ (Ta za 10 zł jest w moim mieście - Bielsku-Białej). Jeszcze nigdy nie testowałem płyt więc powiedzcie jak mam ją testować, bo inaczej to poprostu ją nagram :P. A tak na marginesie, tych 10 zł to dobra cena? Bo dawno nie sprawdzałem (od kąd gość w hurtowni jakieś dwa miesiące temu powiedział mi że owszem ma płyty DL po 50 zł za sztukę ^^).

Dezyderiusz 06.11.2004 20:10

@MikeGold
Tu masz linka http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

Turboni 06.11.2004 19:34

to podaj gdzie znalazla i jakiej firmy sa to plytki :)

MikeGold 06.11.2004 17:28

Cytat:

Napisany przez viettmann
wydaje mi sie, ze nowszy jest CG3E ale to moja opinia, a cod do ceny na plytki DL to zgadzam sie z toba 10 zeta moge dac za taka plytke, wiecej nie poniewaz poco robic "kopie zapasowa :) " skoro na plytce za 45 pln skoro mozna kupic film za 40!!

To znaczy po tyle znalazlem plyty DL (Dokladniej znalazla moja znajoma, a ja dopiero bede testowal). Mimo ze to nadal spora roznica wzgledem 2 zl za 8x Esperanze 4.5 GB... No ale jesli chodzi o filmy DVD to wreszcie nie bede musial wycinac menu i dodatkow jezeli juz wogole mnie wezmie na ich kopiowanie... A co do biosu, to moge prosic o adres i najlepiej krotkie info co sie wlasciwie zmienilo??? Pozatym CG3E??? To juz zupelnie inne oznaczenie O_o... Na pewno chodzi nam o ten sam model nagrywarki?

viettmann 06.11.2004 17:11

wydaje mi sie, ze nowszy jest CG3E ale to moja opinia, a cod do ceny na plytki DL to zgadzam sie z toba 10 zeta moge dac za taka plytke, wiecej nie poniewaz poco robic "kopie zapasowa :) " skoro na plytce za 45 pln skoro mozna kupic film za 40!!

MikeGold 06.11.2004 03:06

Witam ^^. Dziś dołączyłem się do tego forum. Mam nagrywarkę Liteon 812-S. Wczoraj wrzuciłem bios "832S.VS0E.patched-cf.rar" czy to jest najaktualniejszy bios który powinienem wrzucić? Niestety nie mam tyle cierpliwości żeby przebrnąć przez wszystkie 293 podstrony tego posta (odpadłem około 10 :P). Chciałbym wiedzieć jaką cenę uznać za rozsądną za płyty dwuwarstwowe (czy 10 zł to rozsądna cena?). Dzięki za przyszłą odpowiedź ^^.

VIZZARD 06.11.2004 01:32

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Płytka DataWrite DVD-R 4x Printable

Palona CloneDVD2

A mówią, że to shit

Niewiele się mylą :>

mensir67pl 05.11.2004 22:50

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Jakec
To ja wiem, ale dlacze +r tak fatalnie... :(
Najgorsze, że w mojej dziurze nie jest łatwo kupić płytki DVD - dużego wyboru nie ma :( A przez net pojedyńczych sztuk nie opłaca się kupować - w ciemno nie będę więcej szruk brał. Lekko patowa sytuacja...

a + palily sie mnie wiecej w
takich wykresach

B@rtek 05.11.2004 22:06

Ilość załączników: 1
Płytka DataWrite DVD-R 4x Printable

Palona CloneDVD2

A mówią, że to shit ale ma małe PIF :D

Jest to pierwsza płytka palona po resecie eepromu :taktak:

Jakec 05.11.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez Turboni
jak na -r i taka plyte to nie jest zle :)

To ja wiem, ale dlacze +r tak fatalnie... :(
Najgorsze, że w mojej dziurze nie jest łatwo kupić płytki DVD - dużego wyboru nie ma :( A przez net pojedyńczych sztuk nie opłaca się kupować - w ciemno nie będę więcej szruk brał. Lekko patowa sytuacja...

legion 05.11.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez Jakec
VS0Eoficjalny(autobitsetting+force fallback) - ten od Turbonbiego z Twojego sigu..

sprobuj inne plyty moze trafiles na jakies odpady :D bo koledze @mensir67pl ladnie sie pala:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:09.