![]() |
Wiem, że testowanie na 1 jest z lekka bez sensu, ale kiego licha są tak duże róznice...
Jak to wyglądało u Ciebie ?? Chodzi mi szczególnie o "-" bo "+" i tak się nieźle nagrywają. |
Cytat:
Sprawdź na kilku różnych nośnikach :mruga: |
Ilość załączników: 1
Czyli to oznacza "autobitsetting" super..... Myślałem, że po prostu jest to odblokowanie możliwości zmiany bitsettingu :zawstydz: . A tu sobie sam zmienia :) .
W instrukcji do omni dowiedziałem się też o co chodzi z "force shifting/fallback", faktycznie nie jest to mi potrzebne. Testuje już nowo nagraną płytkę z VS0B. Różnica jest duża na niekorzyść VS0B. Wrócę do E i troszkę dłużej potestuje ;) . |
Cytat:
Po zastosowaniu ABS w OP Czymkolwiek byś nie nagrywał Zawsze z "+" powinien być DVD-ROM :taktak: :mruga: |
Zmieniłem na VSOB, potraktowany w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing".
Właśnie nagrywam tą samą płytkę tym samym. Zaraz dołącze obrazek :) . Ale niestety opcja zmiany bitsettingu w nero 6.6.0.1 nie pojawiła się :( . Może zmienić wersję nero... |
Cytat:
Wybieraj pomiędzy VS0B lub VS0E - sam sprawdź jak się zachowują Bo na różnych palnikach bywa różnie :D A postępowanie takie jak mówisz ("zgrać sobie ....") :taktak: A do wydobycia bina masz XFlash-X (XFlash eXtractor) for LiteOn Drives :czytaj: |
:nie: :smutny:
Widziałem obie te opcje. Używam nero 6.6.0.1 i nie ma żadnej z tych możliwości. Wgrałem już bios @ 832S.VS0E.patched-cf prosto ze stronki codeguys.rpc1.org. nic w nim nie zmieniając. Jest podpisany jako: VS0E - patched - crossflashing więc chyba nic nie ma zmienione oprocz możliwości sflaszowania 812-tki. Czyli zgrać sobie "stockowy" bios VSOB, potraktować go w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing" i wgrać zamiast tego VSOE ?? Przy okazji się zapytam - jak wydobyć bios z instalatora liteona (chodzi mi o te biosy ze stronki cdrinfo) ?? ... Zassałem sobie ze stronki codeguys oznaczone jako "VS04/VS08/VS0A/VS0B - stock - unscrambled (old)" Mam nadzieje, że one są "czyste" Verb DVD-RW 4x, nagrany dla testu: |
Cytat:
W OP nie zaznaczać żadnych udziwniaczy A tylko autobitsetting i problem w Nero z głowy :taktak: Ale jeżeli chcesz to zobacz TU :czytaj: |
Przyznam się, jestem leniem :zawstydz: i przeraża mnie widok tych "paru" ;) stron do przeczytania, a moje pytanka są dla niektórych proste:
Który bios dla 812s wgrać, aby jak najlepiej nagrywać ??? Najwięcej nagrywam na dvd-r, czasem dvd+r, rzadko dvd-rw, dvd+rw nawet nie mam..... Na dl mi nie zależy - jak już cena zjedzie poniżej 10 zł/szt to może zacznę o nich myśleć. Obecnie mam US0Q, ostro zastanawiam się nad @ 832S.VS0E.patched-cf ze stronki codeguys.rpc1.org. Co o nim sądzicie i czy umozliwia on zmiane bitsettingu ?? No i co to jest autobitsetting, force shifting/fallback ?? (te pytania nasunęły mi się po zassaniu biosów z podpisu Legiona, zaraz będe szukał odpowiedzi....wyszukiwarka nic nie znajduje :( ) I pytanko z innej beczki - czy w nero można zmienić bitsetting (przy screenie od lg widziałem, ze w ustawieniach nagrywarki nero ma taką opcję). |
slodko :mruga:
i juz kolega cieszy sie z nowej zabawki :spoko: |
ladnie :)
|
takie male porownanie :)
moj 2 litek 812 ze stycznia po modzie na 832 wypalil tak Verbatim DVD+R DL TU jest screen z KProbe postanowilem sprawdzic jak plytka wyjdzie w PlexTools i oto wynik :) |
wypadki chodza po HAWKach :>
|
ale wracajac do naukowego eksperymentu o kryptonimie "palimy na syfie" :]]]....
vakoss +R x4 palony x4 czyli max ;] http://www.centaurus.pl/vip/vakossplus.jpg poprostu tragedia :] a teraz najwieksza niespodzianka... Hawk +R x4...,ale naped wykryl ze max dla tej plyty to x8 :D no i z taka predkoscia ja nagral :twisted: no i prosze... http://www.centaurus.pl/vip/hawkplus.jpg 1,99gr z pudelkiem :] ...jak dla mnie rewelacja za ta cene ....i tak wole TDK'i :] |
specjalnie do celow naukowych kupilem te szitowe plytki :]
normalnie na TDK'ach +R x8 pale :]]] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:08. |