![]() |
Cytat:
|
Vip odnośnie twojego moda, mój omni nie podświetla pierwszej linijki DVD-/+/9
|
nieprzejmuj sie tym,funkcja ta widocznie jest juz aktywna w Twoim napedzie
BTW - jesli ktos ma jakis problem z tym biosikiem to poprostu sciagnijcie ten biosik 812S@832S.VS04 i potraktujcie go najnowszym omnipatcher'em zaznaczajac wszystkie opcje i dodatkowo kliknijcie na "apply recomended DVD media tweaks" i to juz cala filozofia :] W tym tygodniu postaram sie skonczyc recenzje SOHW-812S dla OC-Serwis.pl ,obejmujaca min. modyfikacje na 832S jak i dokladny opis wszystkich funkcji jakie udostepnia omnipatcher |
_Vip_ ,tak off topic, ale czy ty jestes z "tauzena" czy mi sie tylko wydaje ? :cool:
|
nie wydaje Ci sie :D
|
Cytat:
Dodatkowo wkrótce umieszczę kolumny z wartościami Pi średnimi i maksymalnymi. Pliki z wykresami wedle życzenia kilku osób zmieniłem na jpg. Dodałem też nowy biosik v05, omni1.3.3 i kprobe2.2.3:) Pozdr. www.liteon.bastylia.com |
Jest juz vs08 :)
|
Cytat:
|
ok. zwracam honor :)
|
Na wstępie wszystkim użytkownikom forum chcę podziękować za wszystkie uwagi i doświadczenia.
Posiadam LiteOn 812s zakupionego w kwietniu br. Data biosu 2004.01.29. Wczytałem bios 812@832 V04. System zgłosił nowy napęd 832S. Kupiłem płytę Verbatim DataLifePlus DVD+R DL. Cena 60 PLN. Zrobiłem kopię ISO i nagrałem w Nero 6.3.1.17. Oto wyniki: - wielkość pliku 8.159.680 kB czas zgrywania 17min 31s. - max czytania 11.215 kB/s (8.1x) - czas zapisu pierwszej warstwy 22min 23 s. - całkowity czas zapisu 44min 43s. Cała proces nagrywania przebiegał bez żadnych zakłóceń. Po nagraniu sprawdziłem wielkość występujących błędów Kprobe 2 v 2.2.2. Temperatura wewnątrz obudowy komputera 32.5 C, wilgotność względna 50%. Proszę zwrócić uwagę na temperaturę i wilgotność . max to 50 C i wilgotność 80%. Czym wyższa temperatura i wilgotność powietrza tym większa ilość występujących błędów mimo poprawnego nagrania płyty. Bardzo ważnym elementem jest chłodzenie komputera. Oto wyniki: prędkość 4x PI średnie 2.54 max 22 PIF średnie 0.01 max 3. Błąd wielkości 22 powstał tylko przy przejściu głowicy na drugą warstwę. W opisywany sposób bez żadnych problemów można każdy napęd 812S przerobić na 832S. Wszystkim polecam. Występowanie opisywanych problemów z napędami wynika z innych przyczyn osobnych dla każdej konfiguracji komputera i systemu operacyjnego. Nawiązując do dyskusji na temat jakości nośników DVD. Został przeprowadzony bardzo dokładny test laboratoryjny. Na 6 możliwych punktów tylko trzy firmy są godne polecenia: Firma TDK -6 ; SONY i Verbatim 5. Pozostałe marki otrzymały od 2 do 4 punktów. W chwili obecnej nośniki TDK na których tylko nagrywam są w cenie od 6-7 ZLP. Na nośnikach nie warto oszczędzać. Dziękuję za uwagę i zapraszam do dalszej dyskusji. |
no to zaczynam testy || (procedura testowa identyczna jak z VS04 i VS05 na poprzednich stronach wiec bedzie mozna porownac)
http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_omni.jpg http://www.1000lecie.pl/~vip/dvdinfo_VS08.jpg |
I jeszcze jedna uwaga. Sprawdziłem możliwość odczytu na posiadanym DVD ***8211;Player AIWA XD - DV370. Nagrana płyta jest rozpoznawana jako DVD. Czas trwania filmu 3.5 godz. bez żadnych zakłóceń.
Pozdrowienia. |
Cytat:
wszystko ladnie i pieknie ale nie napisales ze kazdy litek zachowuje sie inaczej a naprwade powiem ci ze testowalem ich od groma i zawsze na tej samej konfiguracji sprzetowej zawsze w testach wychodzilo cos innego a tak po za tym bardzo dobrymi plytkami sa philips4x(3.50) i platinumx8(4.00) ktore sa o wiele tansze nagrywaj sie nawet lepiej od podany nosnikow przez ciebie :) |
Jakość nośnika to nie tylko ilość występujących błędów przy nagrywaniu, najważniejsze parametry to jakośc użytych materiałów, które decydują o trwałości nośnika i trwałości naniesionych danych. Takie testy można przeprowadzić na specjalistycznym sprzęcie laboratoryjnym.
Każdy autoryzowany bios Liteon tj. V04 i V08 zawiera poprawki odnośnie zmian sprzętowych w kolejnych partiach produkcyjnych. Biosy, które można zastosować do naszych 812@832 nie różnią się niczym od biosów tych na stronie LiteOn. Obecnie używam V08. Wszystko działa poprawnie. |
pierwsze wyniki na VS08.Bios zachowuje sie podobnie w zapisie jak VS05,ale naszczescie niema problemow z druga warstwa plyty
http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_kprobe.jpg |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:03. |