Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

polakT 12.07.2004 09:29

Cytat:

Napisany przez legion
ja miale problemy z tym nosnikami jest to po prostu szajs z hipermarketu za 2 zl wszystkie plytki ktore kupilem sa do smieci:)
nie kupuj ich jesli chcesz sie pocieszyc swoja nagrywarka
kup sobie philipsx4 platinium lub esperazca oraz dysan(roznie z nimi bywa) tanie a bardzo dobre

tylko co zrobic gdy jest niedzila a sytuacja do ściany Cię przycisnęła. chyba będzie lepiej zapłacic więcej i coś nagrać, by mieć możliwość to pozniej odczytac. Esperanza sa w miare, przeważnie na nich nagrywam, czasem też na hawkach ale tych z MCC.
od dzis kupuje tylko sprawdzone.

dragonali 12.07.2004 10:28

Witam :)

Wgrałem bios vs05 od code65536. i jak narazie to mam same problemy :(
Jest problem przy odtwarzaniu filmów, przy przewijaniu filmu zawiesza się i zaczyna mielić sprzęcik.
Wróciłem do biosa vs04 i czyta lepiej, Film oryginalny "Sphere" na tym biosie czyta bez problemu.

Sprawdzał ktoś jak sie zachowuje przy czytaniu płyt tłoczonych na tym nowym biosie ?

Z góry dziękuje za odpowiedz
pozdro

adas.p1 12.07.2004 11:16

Cytat:

Napisany przez dragonali
Witam :)

Wgrałem bios vs05 od code65536. i jak narazie to mam same problemy :(
Jest problem przy odtwarzaniu filmów, przy przewijaniu filmu zawiesza się i zaczyna mielić sprzęcik.
Wróciłem do biosa vs04 i czyta lepiej, Film oryginalny "Sphere" na tym biosie czyta bez problemu.

Sprawdzał ktoś jak sie zachowuje przy czytaniu płyt tłoczonych na tym nowym biosie ?

Z góry dziękuje za odpowiedz
pozdro

U mnie plyty tloczone czyta bez najmniejszych problemow na VS05.

Sebastian997 12.07.2004 11:25

VS05 ma problem z czytaniem drugiej warstwy. To mogloby tlumaczyc dlaczego sa klopoty z odczytem oryginalnej plyty z filmem. Trzeba poczekac. Mysle, ze code65536 szybko to poprawi bo w sumie firmware jest bardzo dobry

B@rtek 12.07.2004 11:46

Ja tesh uważam że jest dobry. Pod wielowa względami lepszy od VS04. :)

Wicio666 12.07.2004 12:01

Jeszcze jedno, czy przy flashowaniu 812 na 832 muszę najpierw wgrać biosa US0N
a później np.832S.VS05.mod-c64k, czy moge odrazu wgrać biosa z 832 (832S.VS05.mod-c64k) ??

_Vip_ 12.07.2004 12:07

Cytat:

Napisany przez Sebastian997
VS05 ma problem z czytaniem drugiej warstwy. To mogloby tlumaczyc dlaczego sa klopoty z odczytem oryginalnej plyty z filmem. Trzeba poczekac. Mysle, ze code65536 szybko to poprawi bo w sumie firmware jest bardzo dobry

wlasnie sobie rippuje orginalnego GLADIATOR'a i jak narazie problemow nie ma z odczytam na VS05 ,a jest to plyta DL

Wicio666 mozesz odrazu flashowac VS05

mensir67pl 12.07.2004 12:12

Cytat:

Napisany przez Sebastian997

============================
na jakiej podstawie tak twierdzisz w tej chwili ogladam Powrot Krola i nic zlego tam nie stwierdzam w ogladaniu (moze jedne czyta inne nie????)moze predzej plyta pozyczona z wypozyczalni (porysowana) roznie to bywa

_Vip_ 12.07.2004 12:18

niestety chlopaki maja racje :ysz:

DVDDecrypter sie wywalil przy przejsciu na druga warstwe,jest to orginal z mojej prywatnej kolekcji i nie ma ani jednej ryski,wiec to nie wina nosnika

http://www.1000lecie.pl/~vip/decrypter.jpg

trzeba czekac na poprawiona wersje VS05

mensir67pl 12.07.2004 13:16

Ilość załączników: 1
DVD Decrypter 3.2.3.0 Powrot Krola poszlo bez problemu od czego to zalezy??? ciekawy temat

tomaj 12.07.2004 13:27

Małe info szczególnie dla tych którzy ślą mi nowe testy płyt i przeglądają zamieczone.
Znowu miałem jakąś dziwną przerwę w pracy subdomeny.
Obecnie działają (??) dwa adresy, tak na wszelki wypadek:

www.liteon.bastylia.com
www.liteon.sierakow.com

Dzisiaj zamieszczę kolejne kilka testów płyt:)

MegadetH 12.07.2004 13:51

Cytat:

Napisany przez tomaj
Małe info szczególnie dla tych którzy ślą mi nowe testy płyt i przeglądają zamieczone.
Znowu miałem jakąś dziwną przerwę w pracy subdomeny.
Obecnie działają (??) dwa adresy, tak na wszelki wypadek:

www.liteon.bastylia.com
www.liteon.sierakow.com

Dzisiaj zamieszczę kolejne kilka testów płyt:)

Ja mam prośbe odnośnie formatu plików *png.
Czy możesz te pliki pozamieniać na *.jpg.
Nie każdy ma w pracy przegladarke która poprawnie wyświetla *.png.
A szefa nie da sie pogonic :bicz: i zainstalowac coś nowszego.
Przydały by się jeszcze skany płyt

Pozdrawiam !

B@rtek 12.07.2004 14:31

Ilość załączników: 1
Esperanza -R palona 4x

VIZZARD 12.07.2004 14:38

Cytat:

Napisany przez barte_k
Esperanza -R palona 4x

Z tego co widać - raczej potwierdza się moje dobre zdanie jeżeli chodzi o wkład Gigastore Corporation w rozwój nośników DVD :taktak:

Sebastian997 12.07.2004 15:08

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
============================
na jakiej podstawie tak twierdzisz w tej chwili ogladam Powrot Krola i nic zlego tam nie stwierdzam w ogladaniu (moze jedne czyta inne nie????)moze predzej plyta pozyczona z wypozyczalni (porysowana) roznie to bywa

Ano na takiej ze przydarzylo mi sie to niedalej jak wczoraj. A poza tym czytalem o tym bledzie na forum CD Freaks.com

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:31.