![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.06.2004
![]() |
witam wszystkich
mam zamiar kupic sobie jakas nagrywareczke dvd i jak zwykle sa pewne watpliwosci....i z tego moje pierwsze pytanie Czy ten liteonik 812s jest dobra nagrywareczka i bez zmian biosu bedzie wypalal tanie plytki DVD ?? bo po zmianie to widze ze pali duzo lepiej ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na pewno zależy to od poszczególnego egzemplarza - ale moje zdanie jest takie, jak na cdrfreaks - Nec jest królem nagrywania! ![]() Ale nie ma róży bez ognia ![]() Tak więc powtórzę słowa, które powiedział chyba esiek: "Nec - nagrywa" - reszta to pojęcia względne. Nie znaczy to że Litek nie nagrywa - wprost przeciwnie - także robi to bardzo dobrze - i wbrew opiniom na tanich nośnikach również: Msonic, Blupop, Supratec, Mediastore - ale nieznacznie lub czasami znacznie gorzej niż Nec. Reasumując - kup Neca i Liteona ![]() Modować także nie musisz jak nie chcesz - US0N - to dobry bios i będzie ci służył bez przeróbek. Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 13.06.2004 o godz. 17:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki @VIZZARD za szybka odpowiedz czyli tak rozumiem kupuje se nec'a mam DVD liteona wiec z kopiowaniem i ekstrakcja nie bede mial klopotow....a na nec'u bede sobie wypalal plytki ktore beda chodzic wszedzie....?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
i jeszcze jedno pytanie co do programu KProbe zrobilem sobie kilka testow plytek DVD nagranych u kumpli i..... z czym to porownac... jakie sa dobre wyniki a jakie zle... wiem ze im mniej tym lepiej (PI i PO) ale chyba nei ma ideału
aaaa i czy to sie zmnienia jak uzywa sie innego napedu do testów..?? ja to robilem na liteon DVD-rom'ie plytki to sa ESPERANZA 4x Ostatnio zmieniany przez skolimus : 13.06.2004 o godz. 17:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2004
![]() |
Witam Wszystkich
Dopiero dzisiaj przypadkiem dowiedziałem się na tym forum o możliwości zmiany FW na 832. Ponieważ mam ze stycznia miałem chwile obawy, ale i tak musiałem sprawdzić. I rewelacja - przynajmniej jeżeli chodzi o zapis - bo z funkcji odtwarzania nie korzystam Całość chodzi moim zdaniem ciszej i stabilniej, Nagrałem płytkę za 3,5 zł której wcześniej nie mogłem nagrać - komunikat że "nie może zakończyć w trybie DAO" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@jollo
zrob te testy przy speedzie x4, bo te nie sa wiarygodne, a jezeli przy x4 tez beda takie to chyba niestety nei ma powodu do zadowolenia. ![]()
![]() |
#7 |
Registered
Data rejestracji: 27.04.2002
![]() |
![]()
Dwa pierwsze są przy speed'zie x4 a trzeci x10. Nagrane były wszystkie x4. Płytek już w ręku nie mam bo to były dla kumpla
![]() ![]() ![]() -=Jollo=- |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
z mojego doswiadczenia, przekroczenie PI do wart 800 moze nie powodowac najmniejszych problemow z odtwarzaniem na stacjonarce (moze, ale nie musi), natomiast PO to w sumie pewne jest tylko do 2. (testowalem na aiwa i philips 729). a wiec IMO plytki akceptowalne, ale: 1. zalezy od czytnika, jak sie to odtworzy 2. trzeba pamietac, ze z uplywem czasu moze pojawiac sie wiecej bledow, wiec przy juz wysokim ich poziomie nie mozna liczyc bezproblemowe odtwarzanie za, powiedzmy, 6 miechow
UWAGA: nie mylic z MODeratorem! . Ostatnio zmieniany przez pykson : 14.06.2004 o godz. 01:31 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
cześć, czy moglibyście wrzucić tutaj FW w pliku .bin , chodzi mi dokładnie o VS03 i VS04, zgóry dzięki za odp.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Hmm te tematy o przeróbce 812s@832s mnie już wkurzają i to nie dlatego, że pojawiają się zbyt często ale... dlatego że mam coraz większą ochotę przeobić swoją nagrywarkę
![]()
![]() |
#11 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I teraz ciekawostka nagrywanie plyt na 812 bylo czasem a normalne poniewaz miala problemy z nagrywaniem plyt na (-) i nie mowie tu tylko o badziewiu w cenie 3,0 ale takze problemy byly z droszymi nosnikamy lecz nie zawsze teraz po przerobieniu 832 spawarka stala sie dokladniejsza i wypalam wszystkie nosniki bez problemu.Praktycznie mozna powiedziec ze teraz nagrywarka dostal jakby zastrzyk viagry a za tydzien robie test na DL i zobaczymy jak sobie poradzi. Na razie proponuje ci wgranie VS03 ja takiego mam bo na nim mi dziala BookType 1.6 na VS04(podobno) jest problem jak bedzie VS05 pewnie zadzial ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
cześć, ponawiam swoą prośbę (chyba mnie nikt nie zauwazył
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Właśnie nagrałem płyte Verbatim DigitalMovie DVD+R na mojej 812@832 VS04. Oto wyniki:
Wydaje mi się że wykresik jest całkiem ładny ![]() ![]() ![]() Pozdrawiami |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |