![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slodko
![]() i juz kolega cieszy sie z nowej zabawki ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Przyznam się, jestem leniem
![]() ![]() Który bios dla 812s wgrać, aby jak najlepiej nagrywać ![]() Na dl mi nie zależy - jak już cena zjedzie poniżej 10 zł/szt to może zacznę o nich myśleć. Obecnie mam US0Q, ostro zastanawiam się nad @ 832S.VS0E.patched-cf ze stronki codeguys.rpc1.org. Co o nim sądzicie i czy umozliwia on zmiane bitsettingu ?? No i co to jest autobitsetting, force shifting/fallback ?? (te pytania nasunęły mi się po zassaniu biosów z podpisu Legiona, zaraz będe szukał odpowiedzi....wyszukiwarka nic nie znajduje ![]() I pytanko z innej beczki - czy w nero można zmienić bitsetting (przy screenie od lg widziałem, ze w ustawieniach nagrywarki nero ma taką opcję).
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 16:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W OP nie zaznaczać żadnych udziwniaczy A tylko autobitsetting i problem w Nero z głowy ![]() Ale jeżeli chcesz to zobacz TU ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
![]() ![]() Widziałem obie te opcje. Używam nero 6.6.0.1 i nie ma żadnej z tych możliwości. Wgrałem już bios @ 832S.VS0E.patched-cf prosto ze stronki codeguys.rpc1.org. nic w nim nie zmieniając. Jest podpisany jako: VS0E - patched - crossflashing więc chyba nic nie ma zmienione oprocz możliwości sflaszowania 812-tki. Czyli zgrać sobie "stockowy" bios VSOB, potraktować go w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing" i wgrać zamiast tego VSOE ?? Przy okazji się zapytam - jak wydobyć bios z instalatora liteona (chodzi mi o te biosy ze stronki cdrinfo) ?? ... Zassałem sobie ze stronki codeguys oznaczone jako "VS04/VS08/VS0A/VS0B - stock - unscrambled (old)" Mam nadzieje, że one są "czyste" Verb DVD-RW 4x, nagrany dla testu:
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 17:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Wybieraj pomiędzy VS0B lub VS0E - sam sprawdź jak się zachowują Bo na różnych palnikach bywa różnie ![]() A postępowanie takie jak mówisz ("zgrać sobie ....") ![]() A do wydobycia bina masz XFlash-X (XFlash eXtractor) for LiteOn Drives ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
![]() |
Zmieniłem na VSOB, potraktowany w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing".
Właśnie nagrywam tą samą płytkę tym samym. Zaraz dołącze obrazek ![]() Ale niestety opcja zmiany bitsettingu w nero 6.6.0.1 nie pojawiła się ![]()
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Po zastosowaniu ABS w OP Czymkolwiek byś nie nagrywał Zawsze z "+" powinien być DVD-ROM ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wymiatacz
![]() |
Czyli to oznacza "autobitsetting" super..... Myślałem, że po prostu jest to odblokowanie możliwości zmiany bitsettingu
![]() ![]() W instrukcji do omni dowiedziałem się też o co chodzi z "force shifting/fallback", faktycznie nie jest to mi potrzebne. Testuje już nowo nagraną płytkę z VS0B. Różnica jest duża na niekorzyść VS0B. Wrócę do E i troszkę dłużej potestuje ![]()
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 18:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Sprawdź na kilku różnych nośnikach ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Wymiatacz
![]() |
Wiem, że testowanie na 1 jest z lekka bez sensu, ale kiego licha są tak duże róznice...
Jak to wyglądało u Ciebie ?? Chodzi mi szczególnie o "-" bo "+" i tak się nieźle nagrywają.
![]() |
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() I na takim palę cały czas ![]() Z małymi wyskokami na eksperymenty ![]() A na "minusach" nie nagrywam prawie w ogóle ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
Po przejrzeniu paru testów mam takie wrażenie, że VS0B lepszy jest dla plusów natomiast VS0E niewiele gorzej pali plusy za to lepiej minusy. Ale moge się mylić
![]() Zresztą na wiosnę pewnie będe musiał zmienić wypalarkę i jak narazie kandydatem nr1 jest Toshiba a nr2 litek ale ciekawe który ![]()
![]() |
#13 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
@ Legion
mam jeszcze oryginalny bios w swojej 812 ale cos za dobrze mi na nim ostatnio nie pali. Ktory bios VSOE z twojego opisu proponujesz mi wgrac ? :-) Ten oficjalny by Bartek15, od Turboniego czy od codekow, a moze nie ma roznicy ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ten odemnie to jest oficjalny bios zgrany LtnFlashem z mojego bylego palnika 832 i on jest w pliku BIN.
mi i Legionowi na nim super pali (palil) ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|