Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832?
TAK 262 67.01%
NIE 36 9.21%
NIE WIADOMO 93 23.79%
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.07.2004, 20:24   #466
gjj
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.07.2004
gjj w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
Moze byc to wina Nero jak mozesz to uzyj dvd decryptera i szczytaj cala plyte do pliku iso a potem ja nagraj tez w dvd decrypterze z pliku iso. U mnie tak przegralem cala plyte z wypozyczalni - wierna kopis ze wszystkim.

Możliwe. Ciekaw byłem, czy się uda. Dobrze, że Tobie wyszło. To początek DL'a ( nośników ). Na następny test poczekam aż nośniki spadną do 30 pln.
Do tej pory nie zdarzyło mi się, żeby mi DVD+/-R'a spaliło w NERO.
gjj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.07.2004, 20:31   #467
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez gjj
Możliwe. Ciekaw byłem, czy się uda. Dobrze, że Tobie wyszło. To początek DL'a ( nośników ). Na następny test poczekam aż nośniki spadną do 30 pln.
Do tej pory nie zdarzyło mi się, żeby mi DVD+/-R'a spaliło w NERO.
nero jes dobre ale zdazaja mu sie wpadki
pozdrawiam tez czekam az plytki stanieja
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.07.2004, 23:18   #468
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak masz problemy z nero to proponuje clonedvd2 bardzo precyzyjny
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 03:04   #469
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
jak masz problemy z nero to proponuje clonedvd2 bardzo precyzyjny
Clonedvd2 palil mi esperanzy a nero nie
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 11:59   #470
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Szczota
Clonedvd2 palil mi esperanzy a nero nie
Kolega ma racje jeszcze mi sie nie zdazylo by clonedvd2 jakas plytke mi skopal a naprawde uzywalem wiele plyt a teraz zrobie nagranie na dl zobaczymy czy da rade ale mysle ze bedzie oki nawet BookType 1.6 z nim dziala i mozna bez problemu robic dvd-rom i nawet wybredne stacjonarki wciagna plytke z zachwytem
Stary 05.07.2004, 15:02   #471
eq1
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.07.2004
eq1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prośba !!! :)

Cytat:
Napisany przez Jollo
... dostępny na

http://codeguys.rpc1.org/firmwares/8...-812S@832S.rar

Testował ktoś co wnosi? Czy lepiej warto 812S@700A SONY ze względu na jakość zapisu -+R, RW.

-=Jollo=-
Przeslijcie mi na maila ten nowy firmware szymonwesolowski@wp.pl
Z góry dziękuje
eq1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 15:46   #472
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
niestety nie mam stacjonarnego bo kompa mam tez podpietego pod tv i glosniki 5.1 ale mam drugi naped dvd-rom lg gdr 8161b i tez czyta bez zajakniecia.
No a nie znasz jakiegoś kolegi, albo sąsiada co ma stacjonarne DVD żeby zobaczył czy chodzi ?
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 20:48   #473
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
No a nie znasz jakiegoś kolegi, albo sąsiada co ma stacjonarne DVD żeby zobaczył czy chodzi ?
pozyczylem znajomej i w srode bede wiedzial czy na stacjonarnym chodzi.
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 20:58   #474
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Turboni
pozyczylem znajomej i w srode bede wiedzial czy na stacjonarnym chodzi.
No właśnie

Zawsze lepiej pożyczyczyć znajomej albo sąsiadce
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 22:57   #475
hoot
Nowy na forum

hoot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question problem z 812S - nieco OT

czesc,

mam problem z 812S.
po kolei:

1) pierwsza moja 812S (kupiona w kwietniu 2004; FW chyba: US01, potem update aż do US0N, nie patchowane, FW Lite-Ona) padla ok. 2 tyg. temu.

szlag ja trafil, nie byla w stanie nic odczytac o zapisie nie mowiac, jej obecnosc w kompie konczyla sie na podaniu do BIOSu danych o modelu. coz, zdarza sie, padla, to poszla do serwisu i tyle (nie bylo moda zadnego itp. - wadliwy egzemplarz)

tyle, że nim padła nagrywała wszystko OK, łacznie z DVD+/-R x8, konkretnie Platinum. Problem miala tylko chyba z Esperanza-RW, ale to niewazne (mialem 1 taka plyte).

2) z serwisu wrocila tydzien temu noowka sztooka: data produkcji kwiecien 2004, FW: US0F niemal z miejsca zupdatowałem na US0N, wszystko firmowe...

co sie wczoraj okazalo? nie jest w stanie normalnie nagrac Platinum DVD+R x8!!

co ciekawe poprzedni egzemplarz nagrywal poprawnie plyty z tej samej paczki!

ta noowka sztooka natomiast zatrzymala sie z buforem nagrywarki na 6% (Nero 6.3.1.15) i tak stala przez caly czas, zas 'nagrywanie' nie odbywalo sie normalnie: naped strasznie krecil plyta, jakby skakal po zgubieniu sciezki, dioda migala non-stop nie palila sie, a czas... po 10 godzinach ktore wytrzymalem (sic! zawzialem sie by zobaczyc co wyjdzie z tej plyty) bylo 75%!!

jednak nie wytrzymalem. sprobowalem z druga Platinum x8 i to samo bylo :/

WTF

pls help, powiedzcie, co moze byc z nia nie halo (DVD+RW x4 Platinum nagrala OK, wiec HW jest chyba jednak OK? w koncu nowa niby...) nim po cudnej CD-R/RW x24 Lite-On'a strace wiare w jakość tej firmy :/

z gory dzięki za pomoc i sorki za OT

hoot

ps. moda @832 na razie rozważam, wiec to nie sposób. wolalbym, aby najpierw działała OK jako 812S a potem pomyślę...
hoot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.07.2004, 23:44   #476
legion
XII

Cytat:
Napisany przez hoot
czesc,

mam problem z 812S.
po kolei:

1) pierwsza moja 812S (kupiona w kwietniu 2004; FW chyba: US01, potem update aż do US0N, nie patchowane, FW Lite-Ona) padla ok. 2 tyg. temu.

szlag ja trafil, nie byla w stanie nic odczytac o zapisie nie mowiac, jej obecnosc w kompie konczyla sie na podaniu do BIOSu danych o modelu. coz, zdarza sie, padla, to poszla do serwisu i tyle (nie bylo moda zadnego itp. - wadliwy egzemplarz)

tyle, że nim padła nagrywała wszystko OK, łacznie z DVD+/-R x8, konkretnie Platinum. Problem miala tylko chyba z Esperanza-RW, ale to niewazne (mialem 1 taka plyte).

2) z serwisu wrocila tydzien temu noowka sztooka: data produkcji kwiecien 2004, FW: US0F niemal z miejsca zupdatowałem na US0N, wszystko firmowe...

co sie wczoraj okazalo? nie jest w stanie normalnie nagrac Platinum DVD+R x8!!

co ciekawe poprzedni egzemplarz nagrywal poprawnie plyty z tej samej paczki!

ta noowka sztooka natomiast zatrzymala sie z buforem nagrywarki na 6% (Nero 6.3.1.15) i tak stala przez caly czas, zas 'nagrywanie' nie odbywalo sie normalnie: naped strasznie krecil plyta, jakby skakal po zgubieniu sciezki, dioda migala non-stop nie palila sie, a czas... po 10 godzinach ktore wytrzymalem (sic! zawzialem sie by zobaczyc co wyjdzie z tej plyty) bylo 75%!!

jednak nie wytrzymalem. sprobowalem z druga Platinum x8 i to samo bylo :/

WTF

pls help, powiedzcie, co moze byc z nia nie halo (DVD+RW x4 Platinum nagrala OK, wiec HW jest chyba jednak OK? w koncu nowa niby...) nim po cudnej CD-R/RW x24 Lite-On'a strace wiare w jakość tej firmy :/

z gory dzięki za pomoc i sorki za OT

hoot

ps. moda @832 na razie rozważam, wiec to nie sposób. wolalbym, aby najpierw działała OK jako 812S a potem pomyślę...
Powiem ci tak po zmianie bioska tak ten naped sie zachowuje ze kazda plyte ktora wsadzisz po jego wgraniu moze nagrywac nawet pare nascie godzi i tej akcji nie mozesz przerwac trzeba wytrzymac do konca a kiedy sie skonczy wszystkie plytki beda ci sie palic szybko i bez problemowo
Stary 06.07.2004, 00:06   #477
hoot
Nowy na forum

hoot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Powiem ci tak po zmianie bioska tak ten naped sie zachowuje ze kazda plyte ktora wsadzisz po jego wgraniu moze nagrywac nawet pare nascie godzi i tej akcji nie mozesz przerwac trzeba wytrzymac do konca a kiedy sie skonczy wszystkie plytki beda ci sie palic szybko i bez problemowo
to naprawde regula? inni tez tak maja? bo ja z poprzednim napedem takich sensacji nie mialem i nie wydaje mi sie normalne, aby prawidlowe nagrywanie trwalo 14h, bo tyle mniej wiecej wychodzilo... rozumiem kalibracja itp., ale bez przesady...

to co mnie zastanawia - RW wypalil od razu bez bolu i czekania; poprzednia zas palila wszystko OK...

a zatem?

jakies inne pomysly? bo po raz 3-ci nie chce czekac tych 14h chyba, ze potwierdzacie, ze 'ten typ tak ma' a ta pierwsza 812tka byla wyjatkowa ;-)

dzieki
hoot
hoot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2004, 09:04   #478
Ziku
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.05.2002
Ziku zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
BZDURA
I co ? Minimum 10 h kalibracji, tak?
Ziku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2004, 09:45   #479
gutek18
www.gutek.xt.pl

Data rejestracji: 21.08.2002
gutek18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja moją 812 z kwietnia 2004 zaraz po podłączeniu jeszcze przed nagraniem płytki zflashowałem biosem z 832 v04 i działa mi bez problemów. Nagrałem 2 verbatimki -r 4x i jedną no name +r z tesco tez 4x i wszystko działa elegancko.
Stary 06.07.2004, 09:50   #480
Noodles
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.01.2004
Noodles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez hoot
czesc,

mam problem z 812S.
Mam mniej wiecej podobne problemy z moim 812s. Po kupieniu okazało sie że jest bardzo kapryśny jesli chodzi o nośniki więc szybko zmieniłem BIOS na US0N co niestety nie przyniosło poprawy sytuacji. Nie nagrywa między innymi Esperanzy DVD-RW x4, Esperanzę DVD+R nagrywał prawie trzy godziny (i mimo że nagrał ją poprawnie następnej już nie wkładałem), nie potrafi nagrać nawet Emtec'a DVD+R. Obcykałem jakie płyty nagrywa bez problemu (TDK, Verbatim, Esperanza DVD-R) i pogodziłem się z jego krnąbrnością nagrywając na sprawdzonych płytach. Szlag mnie trafił dopiero wczoraj kiedy próbowałem nagrać 2 dwupłytowe filmy na Verbatimach DVD-R. 2 płyty z pierwszym filmem nagrał bez problemu. Pierwsza płyta drugiego filmu bez problemu. Przy nagrywaniu drugiej płyty zwis komputera przy 83 %. Pomyślałem że spróbuję zamiast x4 nagrywać x2. Od razu przy rozpoczęciu nagrywania sygnalizuje błąd (block allocation error lub coś takiego) ale płyta jest do wyrzucenia. Zły już bardzo wkładam Princo DVD-R. To samo. Płyta do kosza. Pomyślałem że dosyć strat. Wkładam Platinum DVD+RW którą nagrywał bez problemu już kilka razy. Zwis komputera przy 86 %.. Z pianą na ustach wkładam kolejnego Verbatima i robię symulację zapisu przy prędkości x4 i x2. Bez problemu. Decyduję się na zapis na kolejnym Verbatimie. Nagrywa bez brobemu. Jeszcze jeden Verbatim. Bez problemu. Jest jakieś wyjaśnienie tego zachowania ?
Wszystkie płyty nagrywane na nieobciążonym systemie, bez żadnych innych programów pracujących w tle.
Oddałbym LiteOn'a do serwisu ale podejrzewam ża niczego nie znajdą i jeszcze zapłacę za serwis. Dotychczas z rozbawieniem czytałem posty krytykujące LiteOn'y bo z nagrywarek CD byłem bardzo zadowolony ale teraz zaczynam zmieniać zdanie.
Noodles jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: