![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
| Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
| TAK |
|
262 | 67.01% |
| NIE |
|
36 | 9.21% |
| NIE WIADOMO |
|
93 | 23.79% |
| Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Czy ktoś może mi powiedzeć jak czytac wykresy wykonane w kprobe ( kiedy jest dobrze a kiedy źle nagrana płytka). Pleasee. Bo nie chce cały czas zamieszczać tu swoich wyników i sie pytac co chwile
![]() PS. Z jaką prękością trzeba spawdzać płytke w kprobe: 4x czy 8x ?? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
Witam !!!
Ja palilem +/- R/RW esperanza, benq, verbatim, datex na 451@832 i nie odnotowalem zadnych problemow !! Ale co bedzie z DL !? Zobaczymy jak beda tansze ![]() Pozdro
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
wszystko na razie działa, dziekuje
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
BenQ 1640
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
No to jaki bios na dzien dzisiejszy jest najlepszy do 812S@832S ??
Ja mam wgrany ten: http://www.1000lecie.pl/~vip/VS08_moded.exe :-) - Jakiś już przerobiony jest, tylko nie wiem w jaki dokładnie sposób... -- pozdrawiam Leszek Kowalski |
|
|
|
|
|
#6 |
|
overclocker
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
grrr...ile razy mam o tym pisac
? (przecztaj post nr.856)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() |
No cóż to mój pierwszy post więc dzień dobry wszystkim !
Od przedwczoraj czytam to forum ponieważ tego samego dnia kupiłem DVD RW LiteOn 812 i od razu po włożeniu napedu do kompa, dzieki pomocy jednego z forumowiczów zrobilismy 832 ! Loto bez problemu, wypaliłem juz z 5 filmów na DVD +R Verbatim i wszystie działaja bez problemów na stacjonarnych odtw. Yamaha, Marantz, Primare no i na Krell-u !!! Bios mam VS08 Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() ![]() |
Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki. Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne? Zapraszam do dyskusji. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Proszę - dotrzymaj słowa! ![]() Bądź honorowy
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat
slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to
Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 15.07.2004 o godz. 11:32 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.06.2004
![]() |
Opcje omnipatchera
Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie wiem, ale gość się spalił na początku u mnie i raczej tak zostanie. ![]() Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt. Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek. Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników. Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny! ![]() W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia. Ale nie w tym temacie!
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |