Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832?
TAK 262 67.01%
NIE 36 9.21%
NIE WIADOMO 93 23.79%
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.07.2004, 09:45   #871
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez PoCoZyc
No cóż to mój pierwszy post więc dzień dobry wszystkim !
Od przedwczoraj czytam to forum ponieważ tego samego dnia kupiłem DVD RW LiteOn 812 i od razu po włożeniu napedu do kompa, dzieki pomocy jednego z forumowiczów zrobilismy 832 ! Loto bez problemu, wypaliłem juz z 5 filmów na DVD +R Verbatim i wszystie działaja bez problemów na stacjonarnych odtw. Yamaha, Marantz, Primare no i na Krell-u !!! Bios mam VS08 Pozdrawiam
Też się cieszę

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.07.2004, 09:50   #872
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
a jaki to nosnik

sorki o tym zapomnialem, wbrew pozorom nie jest to taniocha. verbatim dvd+r.
Probowalem juz nawet powrotu do starszego biosu, nia pomaga (VS04 i VS05)
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 11:09   #873
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki.
Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne?
Zapraszam do dyskusji.
slawekj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 11:16   #874
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez slawekj
Pozdrawiam Wszystkich uczestników forum.
Kieruje te skromne uwagi w szczególności do Vipa. Nie należę do ludzi, którzy wszystko wiedzą i nie są omylni. Ale stawiam zawsze na max'a. Sam przecież skorzystałem z uwag odnośnie nagrywarki. Przypuszczam, iź w gronie uczestników forum są i takie osoby, które chcą się dowiedzieć w jaki sposób optymalnie skonfigurować komputer i system, jakie stosować oprogramowanie aby uzyskać jak najlepsze wyniki.
Większość uczestników pisze o właściwym działaniu i nagrywaniu, lecz nie załącza testów swojej pracy. Czy w tej dyskusji nie powinniśmy w drodze prób i błędów ustalić co jest optymalne?
Zapraszam do dyskusji.
NIE!!!

Proszę - dotrzymaj słowa!

Bądź honorowy
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 11:30   #875
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 15.07.2004 o godz. 11:32
B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 11:37   #876
slawekj
Guru

slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez barte_k
VIZZARD daj mu spokój niech się wypowie. Wkońcu od czego jest forum. Ale niech gada na temat slawku jak bedziesz gadał na temat to możesz zostać jak nie to
Dzięki. Bez pogody, same konkrety.
Stary 15.07.2004, 12:10   #877
MegadetH
Bywalec

Data rejestracji: 08.06.2004
MegadetH w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Opcje omnipatchera

Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.
MegadetH jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 12:42   #878
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez MegadetH
Czy ktos wie jak w praktyce uzyc opcji Shift for faster burning czy jakos tak z omnipatchera ? Wogole przydala by sie jakas obstrukcja do tego softu.
Zaraz podam szczegóły. Robię testy nagranych nośników.Dotyczy to płyt DVD+R.
Stary 15.07.2004, 12:43   #879
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez barte_k
Myślę, że nie mamy takiej władzy, żeby gościa

Nie wiem, ale gość się spalił na początku u mnie i raczej tak zostanie.

Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem

Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka

Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta
Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt.

Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek.
Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników.
Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne

Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny!

W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia.

Ale nie w tym temacie!
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 12:56   #880
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez MegadetH
Z pomocy omnipatchr'a wynika, iż należy tej funkcji bardzo ostrożnie używać.
Wymusza ona nagrywanie z prędkością 8x co pogarsza wyniki nagrywania. Przy stosowaniu markowych nośników można próbować. Ja to zrobiłem lecz wyniki nagrywania są gorsze od nagrywania 4x. Załączam testy pliku nagranego z szybkością 4x i 8x. Funkcja ta dotyczy wyłącznie płyt DVD+R.

Ostatnio zmieniany przez slawekj : 29.06.2011 o godz. 20:36
Stary 15.07.2004, 13:12   #881
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Myślę, że nie mamy takiej władzy, żeby gościa

Nie wiem, ale gość się spalił na początku u mnie i raczej tak zostanie.

Zobaczcie, czy gdzieś tacy mądrale byli w ogóle na forum, nie mówiąc już co się stało z tym topikiem

Gadki typu ble ble ble, a w Enterze to pisali i Chipie też - działają na mnie jak płachta na byka

Moje zdanie jest takie, że nic tak nie weryfikuje prawdy jak życie - na forum spotyka się wielu userów i oni weryfikują to o czym się gdzieś tam czyta
Bo nie jest to zdanie fachowców czy pseudofachowców z jakiejś gazety - tylko czarne na białym widać jak w przeróżnych warunkach, konfiguracjach, systemach, itp., itd., zachowuje się sprzęt.

Uważam, że nie jest się w stanie określić właściwego doboru komputera i systemu do nagrywarki, nagrywania, czy czegokolwiek.
Wszystko jest tak względne i nieprzewidywalne, że daję głowę , że jeżeli postawimy obok siebie dwa komputery złożone z takich samych komponentów - to i tak - w tym przypadku biorąc pod uwagę tylko nagrywanie - nie uzyska się takich samych wyników.
Być może będą one zbliżone, ale nie chce mi się już pisać dlaczego to wszystko jest tak względne

Tu każdy z nas dysponuje tak przeróżnym sprzętem złożonym z tak różnych komponentów, sterowników, systemów, programów, że pokuszę się o takie stwierdzenie - że każdy komputer jest jedyny i niepowtarzalny!

W związku z tym rozważania o dupie Maryni nie mają tu sensu, a jeżeli to kogoś rajcuje - to niech założy oddzielny temat, np. "Najbardziej za***isty konfig i dopasowanie sterów do nagrywania na Liteonie" albo "Najlepszy komputer do nagrywania płyt" albo "Ja i mój komputer - najlepszy tandem na świecie" i tam uskutecznie swoje przemyślenia.

Ale nie w tym temacie!

o widze ze kolega sie zdenerwowal bo napisal tekst ktory popieram 100%
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 13:27   #882
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel
sorki o tym zapomnialem, wbrew pozorom nie jest to taniocha. verbatim dvd+r.
Probowalem juz nawet powrotu do starszego biosu, nia pomaga (VS04 i VS05)
ja miale taki problem z platinium8x wszedzie czyta a w 812@832(vs03)(nie probowalwm na vs08 ) 8) cos niechce chociasz dziwne ale sama wypalarka ja nagrala ale problem jak narazie sie
nie pojawil ponownie (moze farba na cd byla nalozona nie tym pedzlem )

Ostatnio zmieniany przez legion : 15.07.2004 o godz. 13:40
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 14:21   #883
Zbychog2
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.07.2004
Zbychog2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorry mensir67pl , jeszcze jestem w szoku i dlatego nie podałem szczegółów. To było tak, ściągnąłem (przed miałem vso4) (http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-832S_VS08w.zip) rozpakowałem, odpaliłem, szło normal. restart, pomarańczowe miganie na LITKU, powtórzyłem ze starym vso4 i trach zanik napięcia przy ok. 85% gdy wróciło napięcie mój LITEK padł. Reanimacja ***8222;mtkflash***8221;-em i USOJ.bin nie pomogła. Myślę, że jestem kilka setek w plecy. Może ktoś ma lekarstwo na tą przypadłość, z góry dzięki.
Zbychog2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 14:29   #884
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez Zbychog2
Sorry mensir67pl , jeszcze jestem w szoku i dlatego nie podałem szczegółów. To było tak, ściągnąłem (przed miałem vso4) (http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-832S_VS08w.zip) rozpakowałem, odpaliłem, szło normal. restart, pomarańczowe miganie na LITKU, powtórzyłem ze starym vso4 i trach zanik napięcia przy ok. 85% gdy wróciło napięcie mój LITEK padł. Reanimacja ***8222;mtkflash***8221;-em i USOJ.bin nie pomogła. Myślę, że jestem kilka setek w plecy. Może ktoś ma lekarstwo na tą przypadłość, z góry dzięki.
Nie panikuj. Pomożemy. Jaki oryginał napędu?
Stary 15.07.2004, 14:33   #885
krisnold
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.01.2003
krisnold w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Zbychog2
Przykro mi ale jak mi sie wydaje wziołes nie ten bios , według mnie ten to jest do patchowanie przez omnipatchera a ty winnes instalowac 832S.VS08.patched-@832S, co do reszty to Ci nie pmoge moze inni
krisnold jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: