![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1456 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
co do PLATINUM - tak nie jest producentem nosnikow jak wiekszosc np. Esperanza itp. Z Verbatimem to raczej przejezyczenie polecam dla kogo robi RiTEK http://www.mediamatch.de/mediainfo.p...TEK-R03-002%5D ![]() a wlasnie RiTEK wypuscil DVD+R Double Layer(patrzec kiedy u mas w kraju) Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 29.07.2004 o godz. 23:39 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1457 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1458 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
Cytat:
A skad ja wiem co Ci pan mowil w markecie napisz to sie razem posmiejemy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1459 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To chyba oczywiste: "Verbatimy robi Verbatim, TDK robi TDK, Sony robi Sony ...." "A co to jest tłocznia?" i jeszcze parę tekstów wymyślić mogę, żeby kawę na ławę wyłożyć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
To żart taki jest
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Bardzo dziekuje że pośmialiście sie ze mnie
![]() A co do zmiany strategii to jak ją zmienić żeby płyty były jak najlepiej nagrywane ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1462 |
overclocker
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
ej na przeca napisalem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1463 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() To był taki niewinny żart ![]() Co do tłoczni - to nigdy nie ma się pewności - dopóki się nie sprawdzi, bo różne rzeczy już bywały ![]() ![]() Jeżeli pytasz o zmianę strategii zapisu - to mam dla ciebie smutną wiadomość ![]() ![]() Ja ci nie pomogę - bo się w to nie bawię ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1464 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.07.2004
![]() |
Dzięki za "normalne" wyjaśnienia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1465 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.06.2004
![]() |
Cześć,
spotkała mnie wczoraj rzecz, która mnie kompletnie zaskoczyła, a mianowicie. Spatchowałem swojego Litka 812S patchem ze strony codeguy's z włączonym bitsettingiem (812S.US0A.patched-bs.exe). Patch US0A - taki sam jaki miałem fabrycznie zainstalowany. Wszystko poszło OK, zaznaczam, że wcześniej nie miałem problemów z nagrywarką, zależało mi tylko na możliwości zmiany book type'a. Wypaliłem dwa razy tą samą płytkę TDK+RW wyniki, po sprawdzeniu Kprobe były / są bardzo obiecując, ale ... i tu zaczęły się schody. Chciałem skopiować to co wypaliłem na płytce, wprost z DVD na HDD i część plików byłem wstanie, a część nie ... Ale to pryszcz. Wchodzę do DVDInfoPro, a tam nie ma nagrywarki (fizycznie zniknęła z systemu), to samo w CDmate'cie i Nero. W "moim komputerze" jest, a soft jej nie widzi. Podkreślam, że cały czas jest ta płytka, która wypaliłem w napędzie. OK, reste i komputer podnosi się jakieś 5 minut (zdecydowanie zadługo). Zniknęła karta muzyczna i oczywiście nie ma DVD. Pow yciągniećiu płyty z napędu i resecie - wszystko wróciło do normy !!! Po włozeniu płyty do napędu i próby odwołania się do niej napęd znika dla systemu !!! Jak to jest możliwe, żeby płyta powodowała wycięcie napędu z systemu (Windows 2000 - niesaśmiecony). O co chodzi ? Płyty nie jestem wstanie reformatować, po włożeniu znika napęd ... ?!?, dla programów, które obsługują nagrywarki, ale jak wejdę przez Total Commandera to spokojnie widzę to płytę, jest na niej nagranych 6 filmów, żeby było śmiesznie 3 z nich mogę obejrzeć, reszta jest niedostępna ... Zastanawia mnie fakt, jak sprawdziłem poprawność nagrania w Kprobe ... on też przestaje widzieć napęd po włożeniu - tzn. znika jego nazwa pozostaje info G: ................... I to przy wyborze SPTI bo przy ASPI w ogóle go nie ma. Panowie Turboni, VIP macie jakieś pomysły ? pozdr. Damian |
![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
www.gutek.xt.pl
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
Niejestem Turboni ani VIP, ale spróbuj wgrać orginalny firmware ze strony liteona.
http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp
![]() |
#1467 |
overclocker
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
format c:
nagrywara bedzie OK,ale chyba system Ci sie skaszanil (BTW jest cos takiego jak GHOST,2minutki i masz nowy system) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1468 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Z twojego mail'a mogę wnioskować, że u kogoś innego powinno to ruszyć. Pytanie czy jest jakiś soft, który potrafi "twardo" sformatować płytę DVD+RW. Bez jej analizy itp. Wkładasz, nie ważne co jest, ustalasz odgórnie co włożyłeś - to ty narzucasz parametry - i formatujesz. pozdr. Damian |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1469 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
A jeszcze jedna rzecz - płyte widzi jako DVD-ROM, nie pamiętam abym zmieniał Book TYPE, ale patchowałem nagrywarkę aby to swobodnie robić więc pewnie gdzieś tam w locie też zmieniłem book type'a. Jak zmusić moją nagrywarkę aby chciała zobaczyć tą płytę i zechciała ją sformatować. pozdr. Damian |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1470 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Uwaga! Jest nowy robak prze LiteOn,a wypuszczony "not original". Zeskanowałem system i wszystko gra.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|