![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.09.2005
![]() |
problem po aktualizacji biosu w nagrywarce lite-on 1633
Witam
Mam taki problem: Zaktualizowałem bios do nagrywarki lite-on 1633 na BSOS i po jego prawidłowej aktualizacji przy wypalaniu płytek z filmem nagrywarka sie zawiesza wraz z całym systemem mam winXP ale wczesniej na tym systemie mi choidziła w miare normalnie Czy może ktoś z was miał taki przypadek i go rozwiązał pozytywnie to proszę o dobrą radę a jak nie to czy można powrócić do starej wersji biosu Z góry dzięki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do starszego można cofnąć nieoficjalnym biosem z tej strony http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
jeśli ten problem pojawił się zaraz po aktualizacji, to może jeszcze raz wgrać? może coś jednak poszło źle?.... |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a czy probel moze wynikac z tego ze potem pod tą samą taśmę podłączyła nagrywarkę cd Lg i tym samym na jednej taśmie są teraz dwa napedy jeden cd a drugi dvd i czy moze też mieć znaczenie zmiana "zworek" w napędach ?? Jak tak to jak ma to odwrócić bo sam już nie wiem
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
można próbować zamiany master/slave tych nagrywarek
generalnie DVD podpina się na master, ale czasami zamiana pomaga - gdzieś na forum czytałem o takich przypadkach, konflikt i zamiana pomogła. przy flashowaniu nagrywarka DVD na master sama na taśmie. zworki ustawić tak jak się podpina pod taśmę (kiedyś wsadziłem DVD Rom Samsunga na slave i zapomniałem o zworce ustawionej na master - szkoda, że nie mam screena co mi za sprzęt wykryło ^_^ ) |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Już mi działa
![]() Nie wiem do końca jak to zrobiłem Wiem jedno: Odłaczyłem drugi cd-rom Przełączyłem zworke na master Wgrałem nowy bios tylko już nie wiem z której strony ale jest on najnowszy BSOS I wszytsko działa Dzięki za wszystko ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
WITAM. Mam problem bo po wgraniu nowego biosu nagrywarka przestala czytac wogole cd-r
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
problem po flashu
WITAM. Mam problem bo po wgraniu nowego biosu nagrywarka przestala czytac wogole cd-r
![]() |
![]() |
![]() |
|
|