![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Cytat:
MTKFLASH podaje informacje : Updating....0% ERR: fail to open input file! A ten załadowany http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3583 uwalił mi Litka (na początku całej tej zabawy)
Ten się nie myli , kto nic nie robi... ![]() Ostatnio zmieniany przez Gregldw411s : 30.06.2005 o godz. 12:55 |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale ten komunikat nie wskazuje wcale na błąd flashowania ![]() A raczej na błąd otwarcia pliku z biosem! Sprawdź dokładnie czy jest to właściwy plik .bin I zwróć uwagę na to, że oznaczenie tego biosu to VS0B a nie VSOB ( to samo jest i przy innych ) A to subtelna różnica Być może właśnie wpisując nazwę biosu wpisujesz tam O, a powinno być 0 ![]() Spróbuj raz jeszcze myku z odłączaniem kabla IDE oraz z poprawnym wpisaniem nazwy pliku z biosem ![]() Bo przy 832 nie potrzeba żadnych przytrzymywań przycisku tacki ![]() Uwierz mi, bo wiem coś o tym ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Już po temacie
![]() Jestem teraz w klubie NECA nabyłem ND 3540A 8 ) (180 zeta na giełdzie komp) mam bios 1.01 Biorę się do testowania ! Litka oddałem do kumpla co naprawia kompy może coś wymyśli. Vizzard szkoda że odezwałeś się dopiero wczoraj ![]() Ale Nec jest OK. Jaki bios do niego polecasz. Pozdrawiam
#21 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie sposób jest być codziennie ![]() A co do Neca 3540 - to szukaj raczej w tematach z tym związanych ![]() Ja ci nic nie podpowiem, bo nie miałem do czynienia Ani nie miałem możliwości przetestowania ![]() Z napędem Nec zatrzymałem się na modelu 2500A ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
bios w litkach reanimacja
![]() nastepnie sciągacie biosa w postaci .BIN zamieniacie nazwe biosu np. z VS0B.BIN na litek.BIN potem działamy w dosie: a dokładnie ja mam na masterze nagrywarke na drugiej tasmnie czyli wpisujemy : MTKFLASH.EXE 3 w litek.BIN naciskamy enter i gotowe ![]() ![]() ![]() ![]() reanimowałem duzo napedów litka ![]() MTKFLASH w wersji 1.83c lub wyzszej jesli jest ![]()
#23 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2005
![]() |
|
|