Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.09.2005, 16:11   #1
MISIEK88
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.09.2005
MISIEK88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LITEON 832S.... NIeudany Flash??

Witam...

Z moim liteonem od jakiegoś czasu coś było nietak...
DVD kopiował bez większych problemów, ale nie chciał mi CD nagrywać...

Na jakieś 8 prób jedna była udana....

Dziś przypomiało mi się coś o zmianie firmware, słyszałem, że to pomóc może...
Ściągnąłem VS0G, zainstalowałem, jednak nie doczytałem, że trzeba pozamykać inne programy, zaczął mi sie zawieszać komputer i go zresetowałem...

Gdy go włączyłem na nagrywarce migało pomarańczowe śwaitło...
później zainstalowałem to jeszcze raz, komputer przestał odpowiadać, jednak po chwili zaczął... uruchomiłem ponownie komputer i już żadna diodka się nie świeciła...
Niestety napęd nie chciał się otworzyć, otworzyłęm go ręcznie, dałem CD i sprógowałem coś nagrać... W nero wykrył nagrywarkę, jednak w ostatnim okienku ( tam gdzie jest progress nagrywania) zanim zaczął nagrywać pokazał się komunikat, że CD jest zapisane już... Tak było przy kilku na 100% czystyc CD...

Wgrałem znów ten firmware, znów sie zaczął napęd otwierać, jednak znów migało pomarańczowe śwaitło, chciałem coś nagrać i znowu ta sama bajka co przedtem...

Teraz znów mi się nie świeci nic, nagrywarkę windows wykrywa, jednak nic z napędem nie mogę zrobić...

Szukałem informacji o tym na forum, jednak żadna z tych które znalałem nie wydawała mi się odpowiedzią na moją sytuację, może dlatego, że się na tym nie znam i nie potrafiłem dostrzec podobieństw...

Co mam zrobić w tej sytuacji?? Nagrywarkę mam rok, jeszcze rok jest na gwarancji...

Czekam na porady...
Pozdrawiam
MISIEK88 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.09.2005, 18:12   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wrzuc ten z linka i powinno byc ok
http://s6.yousendit.com/d.aspx?id=1P...T2K4SV9BR9G0SF

P.S. troche jest "podkrecony" ale u mnie dziala
a jak nie chcial ci nagrywac cd to trzeba bylo oddac do sklepu z reklamacja

Twoje uprawnienia: