Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.04.2007, 16:31   #1
mores
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.04.2007
mores w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
szukam pomocy NEC 3520a

witam

Mam powazny problem posiadam nagrywarke NEC 3520A jakis czas temu wgralem biosik 3,06 i od tego czasu mam problem z plutani PLATINIUM DVD-R i kilkoma innymi markami (tez minusy).Nowych juz nie kupuje ale mam sporo nagrane ma takich wlasnie plytkach i nagrywarka ich po prostu nie czyta (szlak mnie trafil) zaczolem szukac nowszych rersji bios (moze to cos pomoze) 3,07 ze strony NEC , niestety to samo co do samej nadrywarki wsio jest ok i nie chcialbym jej sie pozbywac sa jakies szanse na naprawienie tego uzadzenia po przez wgranie jakies specjalnej wersi biosa ? ewentualnie jakies inne wyjscie ?
Szukajac niezaleznych biosow np z tej stronki http://liggydee.cdfreaks.com/page/en/NEC-ND-3520A/ ciezko mi wybrac konkretny, nie jestem oblatany w nich tak jak wy dla tego prosil bym o pomoc w rozwiazaniu tego malego problemu .

Dziekuje za kazda rozsadna pomoc
mores jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.04.2007, 16:42   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mo***380;e z tych p***322;ytek ulotni***322;y si***281; ju***380; dane?

Wszak platinum to znana marka podstawek pod

Czy s***261; czytane na innych nap***281;dach optycznych?

Je***347;li tak, to pokombinuj z biosami od michela de boera, osobi***347;cie polecam te z dzia***322;u mad dog.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2007, 16:49   #3
mores
Nowy na forum

czesc dane sa na tych plytkach powiedzmy ze mam ich okolo 20szt z czego wsio to filmy i wczesniej je juz ogladalem a teraz zadna z nich nie chce sie otworzyc ( naped mili chwile ale nie jest to taki szum jak przy prawidlowo odczytywanej plytce, po chwili otwiera sie okienko i nic w nim nie ma ) sprawdzilem pod linuxem ubuntu 6,10 dokladnie to samo z tad wiem ze to nie system a na bank cos z nagrywarka

mial bym prozbe pokazal bys konkretnie jakie sa ok i najlepiej takie z wtore moge bez dodatkowego softu je z fleshowac

i dodam ze to samo np. na verbatimach czy mint ach
Stary 01.04.2007, 17:07   #4
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawd***378; p***322;yty na innym nap***281;dzie, a nie systemie.

http://www.micheldeboer.nl/firmware/3520.html - poczytaj, przejrzyj strony nadrz***281;dne, pokombinuj.

Osobi***347;cie mam wrzuconego mad doga 3f3 official, ale cud***243;w bym sie nie spodziewa***322;, to ju***380; wiekowa nagrywarka, wystarczy poczyta***263; forum:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51012&page=22
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=58098
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2007, 17:22   #5
mores
Nowy na forum

zaraz czy 2lata dla nagrywarki to duzo? mialem wczesniej litona cd combo z mozliwoscia oddtwarzania plyt dvd i do dzis koledze sluzy( dalem mu w prezecie ) i wlasnie na nim sprawdzalem i czyta te plytki
Stary 01.04.2007, 17:28   #6
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
necki tak maja , s***322;aba korekcja , pokombinuj z modowanymi biosami wbij najnowszego i sprawd***378; ,
je***347;li nie to wbijaj po kolei i sprawdzaj , warto zainwestowa***263; w nowy dvdrom lub drugi palnik
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2007, 20:36   #7
mores
Nowy na forum

wiec tak zdjolem programik do fleshowania biosow i poszedlem p bandzie ( przeciez juz nic gorszego mnie nie spotka ) zaczolem od tych co w miare znam z forow i te co mi doradzil joujoujou niestety plaza platinum dvd-r plaza sony tez minusy plaza verbatim - kilka nowo nagranych minusow jeszcze czyta hmmm ale tam sa dane a nie filmy tiaaa chyba sie na mnie po prostu obrazil szkoda bo nigdy nie moglem powiedziec o nim nic zlego . w tym samym czasie kiedy ja kupowalem swojego kolega jakis miesiac w czesniej kupil litona to byla taka wersja ze + mogl nagrywac 16 a - chyba 8 cos takiego w kazdym razie jego liton umarl rok temu i cieszylem sie ze go nie mam a tu okazuje sie ze nie wiele wiecej wytrzymal nec taaaa dobrze ze czlowiek tak szybko sie nie starzeje

nie bede wam zarwacal juz glowy, dzieki za pomoc naprawde sie przydala zostaje teraz znalezienie nastepcy szkoda nie lubie taki rozstan
Stary 02.04.2007, 01:27   #8
mores
Nowy na forum

tak sie jeszcze tylko zastanawiam hmm nad kilkoma wyjsciami z tej sytlacj, skoro pali nadal wsio (opucz DVD-R) czy jest sens kupowac nowa nagrywarke dla samego odtwarzania starszych plyt i czy w tej sytlacji nie lepiej bedzie wydostac troche miedziakow z kieszeni i fundnac sam odtwarzacz ?
w sklepie cdrinfo jest to samo co w komutroniku (wybor hmmm)
DVD Asus DVD-E616A3 (16/48) BOX white
DVD LG GDR-8164B (16/52) bulk white
DVD Samsung SH-D162C (16/48) BOX

doczytalem o pionieerach ale nigdzie ich juz nie ma a na allegro sa same uzywane tez nie maja nowych czyli zostaja same malo atrakcyjne napedy czy to oznacza koniec ? nie ma swiatelka w tunelu?
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: