![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2010
![]() |
Toshiba A300 problem z CDDVDW TS-L632H zły bios?
Witam,
Przeszukałem prawie całe ( bo nie daje ręki odciąć, że kompletnie całe ) forum ale nie znalazłem rozwiązania mego problemu. Od około roku jestem posiadaczem laptopa Toshiba A300. Do niedawna było wszystko ok aż nagle.. Przerzuciłem się z Visty na Win 7 i zaczęły się problemy z nagrywaniem płyt. Wczoraj przeinstalowałem system - myślałem, że może sterowniki się pokiełbasiły ale niestety po reinstalacji znów ten sam problem ![]() Mianowicie : Napęd czyta wszystkie płyty natomiast kiedy chcę wypalić np płytkę dvd w ashampoo bądź też BurnAware proces przebiega bez problemu po czym okazuje się, że płyta jest czysta ![]() ![]() ![]() Dodam, że bios jest uaktualniony do wersji TO03 dodam jeszcze, że próbowałem wypalić zwykła płytę CD i problemu nie ma. Jest w ogóle możliwość zrobienia downgrade'u? Proszę o pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Problemu szukałbym w systemie operacyjnym i nigdzie więcej. Sam piszesz, że kłopoty zaczęły się wtedy, gdy nastąpiła przesiadka na Win 7. Widocznie jest coś, czego Win 7 nie lubi lub nie chce za bardzo współpracować. A jeśli chodzi o gwarancję, to moim zdaniem naruszyłeś jej warunki. Laptop kupiłeś chyba z Vistą, prawda
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2010
![]() |
Cytat:
No tak z tym, że Windowsa przed wysłaniem do serwisu zawsze można zmienić, ponadto nie wydaje mi się, by nie można było zmieniać systemu pod groźbą utraty gwarancji, bo wtedy nie dawali by płyt instalacyjnych z resztą chyba każdy ma prawo wyboru oprogramowania np fani Linuksa ![]() ![]() Dzięki za reakcję na posta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2009
![]() |
Dzisiaj spotkałem się z tym samym problemem w toshibie a300-1eg. Po instalacji Windowsa 7 - płytka cd się wypala, jest komunikat o finalizacji nagrywania, ale niestety płytka jest czysta.
Czy może ktoś z Was zna przyczynę nie nagrywania płytek? Pod Vistą działa poprawnie nagrywanie, |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba SD-R6472U - problem z odczytem zapisanych płyt DVD | userX | Napędy optyczne DVD | 2 | 14.08.2006 18:21 |
Problem z nagrywarka DVD Toshiba i ... | Hawok | Napędy optyczne DVD | 2 | 29.03.2006 14:10 |
Toshiba DVD ROM/R/RW Writer SD-R5112: problem z czytaniem | Nekrus | Napędy optyczne DVD | 0 | 06.08.2005 21:47 |
Problem z Toshiba SD-R2512 w HP COMPAQ nx9020 | zeus0 | Napędy optyczne CD | 0 | 22.07.2005 02:30 |
Dziwny problem z nagrywaniem - winna nagrywarka (inny bios) czy płyty | Zaraza | Napędy optyczne CD | 3 | 30.01.2003 02:11 |