Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Inne

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.02.2017, 12:34   #1
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,579
Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Plik wideo zawiesza konsolę.

W sumie w ramach ciekawości chciałem uzyskać jakieś info od Was w sprawie tytułowego problemu.
PS3 na rebugu 4.81, player to Movian, bądź Showtime Player. Dziś to chyba to samo Winowajca film w formacie mkv.
Oglądałem już różne formaty, ale z takim przypadkiem się nie spotkałem. Po kilku sekundach od odpalenia pliku wszystko zamiera. Zero reakcji na guziki z pada, czy on/off na konsoli. Na przytrzymanie też nie reaguje. Jedyna opcja to odcięcie zasilania, a potem naprawianie systemu ...
Plik w otoczeniu sieciowym, na pendraku i efekt ten sam.
__________________

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.02.2017, 12:48   #2
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 3,767
misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>misiozol jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
no to nie odtwazaj tego pliku , movian najnowszy ? pewno konsola se nie radzi i zwiesza sie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2017, 12:58   #3
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,579
Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie mam zamiaru się z tym brandzlować na dłuższą metę. Ot czysta ciekawość bo tak jeszcze nie było. Nie wiem czy Movian najnowszy. Taki burdel przez ostatnie lata się zrobił z tym softem, że przestałem przywiązywać wagę do tego. W grudniu chyba go instalowałem. Sprawdzę.
To sobie konsola jakoś wybitnie nie radzi. Widziałem już komunikaty "CPU too slow", ale jakoś mieliło to wideło.
__________________

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2017, 13:03   #4
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,298
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zassij najnowszego moviana poprzez kolumnę video w mmCM (po trójkątem chyba) i sprawdź.
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2017, 19:12   #5
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,874
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jaki kodek wideo, jaka rozdzielczość itd? Sam format kontenera niewiele mówi prócz tego że jest obsługiwany.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 12:11   #6
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,579
Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Diabolique jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Rozdzielczości nie brałem pod uwagę. Coś tam w 1080 już , chyba odtwarzałem. Tutaj mamy 1080i.HDTV.H264

Cytat:
Format: MPEG-TS
Czas: 01:21:47.082
Rozmiar: 3.13 GiB (3357050764)

Wideo (0):
Kodek: (AVC) AVC
Format: AVC
Rozmiar Obrazu: 1920x1080
FrameRate: 25.000 FPS
Aspect ratio: 16:9
BitRate: 4 427 kb/s

Audio (0):
Kodek: (AC3) AC3
Format: AC-3
Kanały: 2 channels
BitRate: 384 kb/s
Język: Polish
__________________

iHAS124@PX-L890SA


Ostatnio zmieniany przez Diabolique : 14.02.2017 o godz. 12:23
Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 15:55   #7
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,874
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To ja nie wiem. To co wyżej powinno działać.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 16:20   #8
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 605
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak to slim i najnowszy REBUG 4.81.02 to się nie dziwię, u mnie na slimie 2504B cały system zwariował odkąd mi szajsung z felernej seri szlag trafił, po wrzuceniu zapasowego HDD 320gb z x360 najpierw konsola złapała glitche graficzne tylko w grach PS1, wymiana kabla HDMI pomogła, a teraz żaden program do odtwarzania wideo nie działa, poza tym konsolka sprawna, a ta sama konfiguracja tyle że CECHC po rebalu i wszystko śmiga. xD
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 22:55   #9
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 722
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
Jak to slim i najnowszy REBUG 4.81.02 to się nie dziwię, u mnie na slimie 2504B cały system zwariował odkąd mi szajsung z felernej seri szlag trafił, po wrzuceniu zapasowego HDD 320gb z x360 najpierw konsola złapała glitche graficzne tylko w grach PS1, wymiana kabla HDMI pomogła, a teraz żaden program do odtwarzania wideo nie działa, poza tym konsolka sprawna, a ta sama konfiguracja tyle że CECHC po rebalu i wszystko śmiga. xD
I jak rozwiązałeś ten problem? Też ostatnio na najnowszym Rebugu miałem problem z glitchami PS1. Czasem backupy zawieszały konsole - czarny ekran i freeze pernamenty konsoli. Gdzie potem miałem problemy z odpaleniem (zawieszała się na starcie). Jak raz odpaliłem bckup gry z PS1 takie glitche mi się robiły (czarne paski etc.) Konsola też wersja slim, ale który model to jutro podam
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 23:20   #10
eŁDeZet Ma(j)ster
 
Avatar użytkownika szczuru
 
Data rejestracji: 05.04.2005
Lokalizacja: Uć
Posty: 2,298
szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>szczuru jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez ethar Podgląd Wiadomości
Konsola też wersja slim, ale który model to jutro podam
CECH-21xx z tego co pamiętam
__________________
szczuru jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 23:24   #11
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 722
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez szczuru Podgląd Wiadomości
CECH-21xx z tego co pamiętam
CECH2004A
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2017, 23:47   #12
vault dweller
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Lokalizacja: rom0:/
Posty: 16,874
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Ja mam 4.81.2 i nie narzekam. Ale też tylko gry i homebrew na PS3 odpalam (SEN/BD), więc ani nie emuluję, ani nie oglądam filmów, ani muzyki nie słucham.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2017, 09:56   #13
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 605
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
@ethar po prostu zainstalowałem Rebug 4.81.02 ponownie, aktualizacja multimana i webmana do najnowszych wersji i pomogło.
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2017, 13:36   #14
Herbaciarz^^
 
Data rejestracji: 19.09.2008
Posty: 722
ethar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Haker120 Podgląd Wiadomości
@ethar po prostu zainstalowałem Rebug 4.81.02 ponownie, aktualizacja multimana i webmana do najnowszych wersji i pomogło.
Dzięki, też tak zrobiłem przeinstalowałem Rebuga na Rebuga, po testach nie stwierdziłem, żadnych black freezów ani glitchy z grami na PSX

@Diabolique - też polecam zainstalować tego samego Rebuga jeszcze raz, u mnie pomogło
__________________
https://www.facebook.com/CzytelnikPlakalJakKupowal - moja osobista misja.

https://www.facebook.com/ZakonBrowardynow - wytłumaczenie mojego uwielbienia do piwa.

kubacki.deviantart.com
ethar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2017, 16:42   #15
Games Maniac
 
Avatar użytkownika Haker120
 
Data rejestracji: 02.07.2010
Lokalizacja: Mój HC Room XD
Posty: 605
Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Haker120 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Coś z tym Rebugiem chyba nie tak, w takim razie, ale dobrze, że reinstalacja pomaga, ja jeszcze złapałem half-bricka po atualizacji webMANa ale tylko dlatego, że próbowałem zaktualizować i trzymałem L1, coś mu się pochrzaniło i konsola nie mogła ruszyć nawet loga REBUG nie pokazywała tylko ten pływający pasek ale na moje szczęście ponowna reinstalacja REBUG pomogła. Tak się zastanawiam po co jakieś opcje przy aktualizacji webMANa skoro mogą uszkodzić konsole?
Haker120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak naprawic zle capturowany plik AVI w Xvid kodeku? pecet-avi DivX, Xvid, Matroska i inne 1 17.01.2005 13:17
patent na uszkodzony plik wideo... Macias_Plus Off topic 11 20.12.2004 14:56
Jak wypalic plik OGG ??? grudziadz1 Napędy optyczne CD 11 20.11.2004 20:47
Jak wydzielić plik audio z AVI(divx, xvid)? zibitorun Napędy optyczne DVD 1 03.11.2004 23:07
Czy mozna do plyty w formacie vcd dodac jakis plik np. tekstowy? gosciu DVD-Video 2 10.12.2002 18:27


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO