![]() |
paste
Pozostałe służą do czego innego, poza tym nie dałbyś rady ich użyć w tym przypadku, |
dobra kopiuje ale jestem na pendrive i nie wiem jak wkleić czy "Paste","McPaste","psuPaste" nie wiem które wybrać odpowiedz to ci wyśle na tym sendspace.com
|
Chyba się nie dogadamy. ;]
To inaczej, uruchom uLE (?) (Manager plików) i skopiuj mc0:/SYS-CONF/FREEMCB.CNF (czyli plik FREEMCB.CNF znajdujący się w folderze SYS-CONF na karcie pamięci) na np. pendrive'a i wklej na sendspace.com. Dasz potem link na forum. |
chcę się nauczyć dużo :)
Pod każdym Path(czyli pod Path1, path2, Path3) mam: Mc0:/ Mc1:/ MASS:/ I nic więcej :( |
Przeniosłem posty do tego tematu, wydaje mi się to bardziej odpowiednie.
- - - Nie musisz robić screenów, wystarczy że napiszesz. Umiemy czytać. Serio. :P Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć o tym co masz to proponowałbym rozpisać każdy z tych "itemów" (każdy pod którym coś masz bo generalnie rzecz biorąc to tych wpisów może być 100 ;]). A potem, potem zrobisz listę plików i katalogów na mc to się przy okazji czegoś nauczysz (no chyba, że nie chcesz to powiedz, nie będę wtedy tracić czasu :P). |
Ilość załączników: 2
Ja potrafię przegrywać płyty za pomocą programu DVD Decrypter potem włączam na ps2 i działa gra ;) więc??ja mam ci screeny wysłać jak wkładam płytę i tam jest "launchCDVD" ja to klikam i kolorki się pokazują a potem gram :)
czy chodzi ci o te rzeczy??: Configure Item Dodatkowe programy wyświetlane w menu głównym OSDSYS. W wersji do 1.1 włącznie, maksymalnie 10, w nowszych 100.
|
To nie jest tak, że nie odpalisz programu tylko, że nie odpalisz żadnej gry. Zatrzyma się na jakimś debug kolorku, bodajże białym. Opieram się na tym co ludzie piszą bo sam nie testowałem. Ja już płyt nie wypalałem "od hoho, a może i dłużej". ;)
- - - Nie czytasz co ludzie Ci piszą. Napisałem, że tego nie zrobisz na FMCB przez mcemu/HDP. Jedynym dla Ciebie rozwiązaniem jest OPL, ale z tym stanem wiedzy nie zrobisz tego. Uwierz mi na słowo. W każdym razie w tym temacie nie będę tego rozwijać. - - - PS: A na screenach nie ma najważniejszego, tego co masz pod "configure item" ;] |
a zobaczyłeś te screeny w ogóle??
dobra nie mogę odpalić tego "HD Projecta" ale czy bez tego programu konsola może czytać save z pendrive?? |
Ale to że masz FMCB już ustaliliśmy. Nie odpalisz na nim ani HD Projecta, ani programu z tego tutaj tutorialu.
|
Ilość załączników: 2
Przeczytałem ten tutorial:http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php
Na dole są załączniki ponieważ nie umiałem wgrać screenów do tego teksu. Może wy coś będziecie wiedzieć i mi pomożecie teraz :) Powiększcie sobie te screeny :) |
@Berion, no ja z 5 lat temu (czyli akurat 13 lat :P ) próbowałem nagrać 1 odcinek serialu The Sopranos na PSX za pomocą tutka Streaka bodajże z psxdev-pl.tk :D na ePSXe 1.60 odpaliło się bez dźwięku, jednakże PSX nie odpalał filmiku... do dzisiaj nie wiem czemu :P
A męczyłem się z tym długo, tydzień jak nie więcej zszedł zanim udało mi się stworzyć prawie poprawny obraz :P Także tutaj mała rada @mixior: dopóki sam czegoś nie wykombinujesz, nigdy się nie nauczysz. Chociażby nie wiem jak obszerny i dokładny był tutorial, samym siedzeniem i pierdzeniem w stołek NIC nie zrobissz. Przepraszam za Ofttop :) |
@MCL
Każdy kiedyś miał 12 lat. ;] Cytat:
Cytat:
"Browser" to prawdopodobnie oryginalny OSDSYS (czyli oryginalne menu konsoli - bo to co widzisz z tą listą to hackowane przez FMCB). "System Configuration" to konfiguracja ustawień konsoli. Taka sama jak oryginalna. "Menadzer Plikow" - prawdopodobnie uLE, ale czy i w jakiej wersji to nie wiadomo po tak wszystko mówiącej nazwie... "Uruchom Gre PS2 (dvd)" - prawdopodobnie ESR, ale jaka wersja też nie wiadomo (są cztery "typy", obstawiam że GUI bo direct off mijałby się z celem). "Muzyka i Filmy" - prawdopodobnie Simple Media System. "Mc Swap Maqic" - piracka wersja (bo płyt nie posiadasz) Swap Magic. Na co to komu to nie wiem, jak darmowy i lepszy jest Zone Loader, ewentualnie Cogswap (to po to aby odpalać nie patchowane pod kątem ESR kopie gier). "Uruchom Gre z USB" - prawdopodobnie USB Advance bo Open Loader sie jeszcze nie zdążył spopularyzować... "Free McBoot Ustawienie" - prawdopodobnie Free McBoot Comfigurator. Jak uważnie poczytasz to sobie to możesz samemu pozmieniać aby miało ręce i nogi (nie musisz, nie ma to nic wspólnego z zapisywanie save'ów przez gry na usb ;)): http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/P...SR/strona8.php Cytat:
- - - Używasz FMCB, a z tego co inni pisali to ESR konfliktuje z emulatorami MCSIO. Także już po zawodach, nie zrobisz tak aby Ci gry wczytywały save'a z obrazu karty pamięci na memorce. Musiałbyś mieć modchip lub jakiś bootcd/cheat device jak Swap Magic (ale oryg, uruchamiany z płyt, bez pośredniczenia w tym FMCB). Tzn. jest jeszcze sposób ale z użyciem Open Loadera i wczytywaniem gier z USB, HDD (dysku twardego) na IDE lub przez sieć (protokół SMB). Ten temat jednak nie jest o tym. ;] |
nie chcesz mi pomóc kurcze to nie pomagaj dzięki ci kurde. Nie chodzi o to że mi się nie chciało czytać bo czytałem ale nie rozumiem co wszystko znaczy do czego służy wiesz?
|
Brakuje ci elementarnej wiedzy z zakresu informatyki, wybacz, nikt nie płaci Berionowi ani innemu użytkownikowi forum za korepetycje.
ja stwierdzenie "nic nie rozumiem" w twoim przypadku interpretuję jako "skopiowałem save na pendrive, kiedy odpalam gre, ta go nie widzi. Następnie napisałem 10 postów na forum z pytaniem o jedno i to samo, sam nie próbowałem zrobić nic w kierunku, żeby to działało, jak ja chce, nawet mi się nie chcę czytać dokładnie tego, co napisali inni". Mam rację...? |
wiem że to nie boli ale ja naprawdę nic nie rozumiem proszę wytłumacz mi wszystko :))
BĄdz Tak Miły!:) no bo wiesz myślałem że jesteś spoko i że pomożesz słabszemu czyli mi ale jak nie to trudnO :( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18. |