![]() |
nie powiedziałem że jesteś idiotą, tylko upartym idiotą. To jest różnica- pozbawisz tego stwierdzenia słowa "uparty" i już dalsza część nie ma sensu ;). Nie pokaże ci screenów bo mi się nie chcę ich robić, zresztą u mnie na chipie Modbo 760 nie działa HD loader. Masz wszystko opisane DOKŁADNIE w 2 ostatnich stronach tematu, w tutorialach etc. Spróbuj trochę pomyśleć. To nie boli.
|
dobra może jestem idiotą ale możesz mi zrobić screeny jak ty to robisz i co wszystko znaczy?? najbardziej mi chodzi o to żeby konsola odczytywała moje save z pendrive ;)
To jest moje menu w Ps2: 1.Browser 2.System Configuration 3.Menadzer Plikow 4.Uruchom Gre PS2 (dvd) 5.Muzyka i Filmy 6.Mc Swap Maqic 7.Uruchom Gre z USB 8.Free McBoot Ustawienie (oczywiscie tych numerkow nie ma :)) |
Chłopie, daj sobie spokój. Dostałeś tutorial, dostałeś pliki pod nos, tylko, za przeproszeniem, totalny uparty idiota nie będzie potrafił skleić sobie z tego programu do zapisania / odczytu save na pendrive. Przeczytaj ze zrozumieniem po 5 razy wszystko co tu pisze, spróbuj sam coś zrobić, ew. poproś starszego brata o pomoc. Jeżeli wszystko co chcesz zrobić to pisać posty i żalić się nad sobą to nawet nie proś dalej o pomoc... ja to przynajmniej tak widzę.
|
ja wiem tylko że mam FMCB i tyle bo ja dałem przerobić komuś :)
|
Jeśli sam nie wiesz co masz i czego używasz to jak my mamy Ci pomóc? No zastanów się przez chwilę. ;]
|
kurde nikt mi nie umie wytłumaczyć:( a ja nie wiem czy mam SM:)
a berion czy możesz mi chociaż wytłumaczyć jak się używa ten program i co sie tam robi proszę:) Mogę ci napisać co mam w menu ps2 to może mi pomożesz i nie będę ściągać tych programów |
Cytat:
Więc przede wszystkim musisz uruchomić ten program. A w jaki sposób to zrobisz, za pomocą czego i z jakiego nośnika to bez znaczenia. Skoro używasz SM to *musisz* mieć blokady czujników lub haczyk (jak pisałem, zależy od modelu konsoli) po to aby konsola nie wiedziała o podmianie nośnika. Z Twoim aktualnym stanem wiedzy nie jesteś tego w stanie zrobić. @MCL O ile to homebrew to można podawać linki. Wiadomo. |
No ok ale mi nie chodzi o to jak chce żeby konsola mi czytała save zapisane na pendrive !!
|
Cytat:
Program, którego link podałem w ramce. ściągasz go, wypakowujesz, nagrywasz na CD/ odpalasz z pendrive Tutorial dotyczy nagrywania programów tak, aby działały na konsoli. |
ale co mam nagrać?? ja umiem przegrywać płyty, umiem przenosić save na pendrive ale nie umiem żeby mi te save które zapisałem na pendrive wczytywała konsola.Wkładam kartę wkładam pendrive włączam jakąś grę gdzie mam zapisany save i jak włączę już tą grę to jakbym tego save nie miał.Chce się tylko dowiedzieć co robić żeby konsola odczytywała te save z pendrive.Za wszelką pomoc i cierpliwość DZIĘKUJE!!
PS: i jeszcze jedno MCL co daje ten tutorial ?? |
Berion podziwiam cię, tyle cierpliwości dla ludzi nieobeznanych z techniką, zasadami stylistyki i interpunkcji, oraz brakiem dozy logicznego i przyczyno-skutkowego myślenia ... :)
Powiem Ci najprościej jak potrafię i z jak najmniejszą dawką informacji, jaką będziesz w stanie przetworzyć : nagraj za pomocą tego tutoriala Kod:
konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2bin2cdvd/strona2.phpKod:
4shared.com/file/92414682/d2e3e310/HD_Project_1081.html?aff=7637829Pozatym przyzwyczaj się, że jeśli jakaś gra nie będzie chodzić, to będzie to wina braku kompatybilności programu, nie spieprzenia czegoś. Info #2 przy nagrywaniu na płytę (ewentualnie odpal programik z pendrive'a :P to chyba umiesz robić? ) jakikolwiek plik z folderu bin wrzuć do katalogu głównego, zmień nazwę na taką nie zawierającą odstępów (np HDP.ELF) i dopiero wtedy zrób skrót w system.cnf. PS: skoro to hombrew to chyba można podać linka? |
a czy mogę przez FMCB wczytać save z pendrive na ps2, jak tak to powiedz jak:)no bo wiesz zrobiłem tak jak mi powiedziałeś czyli wyciąłem z karty pamięci na pendrive save (zrobiłem psuPaste) i chce żeby mi z pendrive czytała konsola te save bo narazie nie czyta :(
|
Za pomocą SM można, ale nie możesz go bootować po FMCB i musisz mieć zamontowane blokady czujników/albo mieć haczyk do wyciągania tacki (zależy od modelu konsoli). Bez "podstawowej wiedzy" nie jestem w stanie Ci tego wytłumaczyć.
Zacznij stosować interpunkcję. Nikt nie ma tyle powietrza w płucach... |
NIE NIE NIE nic nie rozumiem z tego tutorialu proszę wytłumacz mi po ludzku i co wszystko znaczy wiesz jestem zielony!!
dokładnie mi chodzi o to najpierw czy trzeba jakieś programy wgrywać itp. :) ja mam chyba Swap magic i Free McBoot to ten tutorial chyba nie dla mnie bo tam było napisane o modchipie :(:( |
W pierwszym poście tego tematu jest link do tutorialu.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18. |