![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.10.2010
![]() |
PS2 FAT - problem z czytaniem płyt
Witam. Postaram się wam przedstawić mój problem. Otóż niedawno zakupiłem od kolegi konsolę PS2 za grosze. Niestety mam z nią mały problem a mianowicie gdy wkładam płytę do napędu to trzeba dosyć długo czekać (ok. 1 minuty) aby gra została wczytana w przeciwieństwie do konsoli kolegi, która wczytuje grę w jakieś 10-15 sek. Nie sprawiało by mi to większego problemu ale gdy wczytuję płytę z grą God of War (podobno płyta dwuwarstwowa) to konsola w ogóle jej nie widzi. Z pozostałymi płytami chociaż są w lepszym stanie nie ma żadnego problemu. Rozbierałem konsolę i widziałem, że jak kręci zwykła płytę to kręci ją w miarę szybko i laser zmienia swoje położenie, natomiast gdy wkładam płytę z ową grą to laser stoi w miejscu (blisko środka płyty) i kręci się dużo wolniej niż normalnie. Proszę o szybką i rzetelną pomoc!
Pozdrawiam, Dawid! PS. Jeżeli ten temat jest w złym dziale to proszę o przeniesienie go i nie potraktowanie mnie karą. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
Tagi |
czyta, laser, ps2, wolno |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poblem z czytaniem płyt PS2 | gruby_marek | Hardware | 3 | 05.08.2010 14:37 |
PS2 Fat, problem z portami. | DanielVII | Hardware | 5 | 20.05.2010 21:03 |
problem z gra na ps2 | owczar2701 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 2 | 13.10.2009 14:30 |
ASUS E616 - problem z czytaniem płyt DVD | aras-n | Napędy optyczne DVD | 12 | 22.03.2005 18:59 |
Problem z czytaniem płyt RW | chst | Off topic | 8 | 03.08.2003 09:34 |