Powrót   Forum CDRinfo.pl > Konsole > Konsole > Inne

Inne Tematy, które nie mieszczą się w pozostałych kategoriach.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.07.2018, 05:24   #1
Guru
 
Avatar użytkownika DejaVu
 
Data rejestracji: 23.08.2008
Posty: 2,726
DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
ps3+PC telewizor /monitor

Jak w temacie - pod PC mam podpięty stary monitor 19" miałem 22 ale wyzionął ducha bratanek oddał mi moją ps3 pograło by się ale w monitorze jest tylko d-sub a tv nie mam no i tak się zastanawiam czy kupić monitor 24/27'' czy jakiś telewizor 30'' ? TV nie oglądam więc był by tylko do grania
DejaVu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.07.2018, 07:12   #2
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 526
Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
TV\monitor ma być nowy czy używany?
Jak używany to sprawdź czy obsługuje HDCP,
bo bez tego będziesz miał tylko czarny ekran albo wyskoczy komunikat, że format obrazu jest nieobsługiwany.
Teoretycznie można to obejść kupując hdmi splitter, ale po co się martwić.

Raczej wszystkie obecnie sprzedawane TV powinny obsługiwać HDCP,
z monitorami to nie jestem do końca pewny.

Coś tam ostatnio zauważyłem że coraz częściej wychodzą monitory z 144 Hz odświeżaniem (może kiedyś sprawdzisz to z PC).
Dodatkowo monitor powinien mieć mniejszy input lag.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 08:37   #3
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,397
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bierz tv 32cale full HD taki nie za duzy nie za maly , oby tylko byl dobrej jakosci czytaj markowy to bedziesz miec radoche .
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 10:37   #4
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 180
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie pamiętam czy to możliwe, ale VGA można przeprowadzić chyba na Component. Tyle że monitor powinien być panoramiczny, inaczej będziesz mieć skalowanie. Musi też wspierać HDCP, a w Twoim przypadku to wątpliwe skoro ma tylko D-Sub.

Monitor/telewizor może być i 720p. Niewiele gier na PS3 obsługuje 1080p czy nawet 1080i. Tylko po co się mordować z zabytkami, lepiej kupić coś porządnego. Prawdziwe 4K to i tak jeszcze długo nie zobaczymy na konsolach, a w PS5 podejrzewam będzie wybór 4K ale w 30 klatkach lub 1080p ale w 60. Także celuj w telewizor 1080p z dobrym GTG (żeby nie smużyło).
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 15:06   #5
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,397
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
teoretycznie da sie Component-VGA ale to duzo zalezy od monitora i czy wspiera SoG , jak dla mnie nie warte kobinacji jepiej kupic dobry TV
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 22:18   #6
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,436
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez DejaVu Podgląd Wiadomości
Jak w temacie - pod PC mam podpięty stary monitor 19" miałem 22 ale wyzionął ducha bratanek oddał mi moją ps3 pograło by się ale w monitorze jest tylko d-sub a tv nie mam no i tak się zastanawiam czy kupić monitor 24/27'' czy jakiś telewizor 30'' ? TV nie oglądam więc był by tylko do grania


Jakie wymagania i - przede wszystkim - jaki budżet (który i tak nagniemy )?
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.07.2018, 22:38   #7
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 180
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Budżet, 500zł. I żeby HDR był jeszcze.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 05:19   #8
Guru
 
Avatar użytkownika DejaVu
 
Data rejestracji: 23.08.2008
Posty: 2,726
DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Tak do tysiaka , im taniej tym lepiej na razie myślę o :
https://www.euro.com.pl/telewizory-l...e32m5002.bhtml

albo mniejszy : https://www.euro.com.pl/telewizory-l...e22h5600.bhtml

ale bardziej skłaniał bym się pod monitor https://www.euro.com.pl/monitory-led...u-curved.bhtml bo jak wspomniałem tv nie oglądam , potrzebuję coś podpiąć pod stary piec i czasem zagrać na konsoli , co rzadko czynię
DejaVu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 09:55   #9
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,397
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bierz 32 cale i sie nie zastanawiaj , zawsze lepiej sie gra na wiekszym a 22/27 to zdecydowanie za malo chyba ze oczu swoich nie lubisz i bedziesz grac z odleglosci metra od monitora a po kilku latach do okulisty po zestaw musztardowek
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 12:07   #10
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 526
Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeśli chodzi o TV to dwa HDMI powinny ci wystarczyć
(jedno będzie dla PS3, do drugiego możliwe że podłączysz PC).
W którymś jest dodatkowo component, w innym SCART
(może kiedyś podłączysz pod to starą konsole (np PS2, Xbox, pegasusa).

Aha, dobrze by było aby te TV miały coś w rodzaju trybu "gry".
Chodzi o to żeby można było wyłączyć te wszystkie bajery (dynamiczny kontrast etc)
wydłużające opóźnienie (input lag) z profilu a nie wyłączając je po kolei.

Co do wykrzywionego ekranu monitora to... nigdy się z takim nie bawiłem.
Aha monitor ma tylko jedno wejście HDMI, i jedno D-Sub (VGA).
Nie wiem czy z czasem nie będziesz chciał podłączyć ten monitor pod PC.
Raczej już rzadko spotyka się wyjście D-Sub (VGA) na karcie graficznej.
No chyba że kupisz adapter.

PS: Nigdzie nic jest napisane na temat HDCP (jaka wersja jest obsługiwana przed dane urządzenie).
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 12:08   #11
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,397
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Monitor moze nie miec glosu po hdmi bo to ... monitor
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 12:12   #12
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Jolek
 
Data rejestracji: 02.09.2016
Posty: 526
Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Jolek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeszcze się z takim nie spotkałem, prędzej będzie problem z D-Sub (VGA) jeśli nie ma
wejścia liniowego audio, a ten monitor tego nie ma (ma tylko wyjście).

Aczkolwiek on nawet nie ma głośników.
__________________
Masz jakieś pytanie na temat konsol.
Zadaj je w dziale konsole.

Moja druga pasja:

Ostatnio zmieniany przez Jolek : 10.07.2018 o godz. 12:14
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 16:34   #13
Guru
 
Avatar użytkownika DejaVu
 
Data rejestracji: 23.08.2008
Posty: 2,726
DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>DejaVu jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Miałem monitor LG flatron 22'' i tam też głosu nie było(nie miał głośników) i aby ten głos był to trzeba było mieć podpięte pod konsolę kabel hdmi i component jak miałem xbox360 to tam podłączałem tylko jeden standardowy kabel ,nie pamiętam jaki był w zestawie? Głośniki mi nie są potrzebne bo jestem niedosłyszący , ja odbieram w mono i to kiepsko ,na lewe słyszę 50% a prawe 3% tak więc zawsze używam słuchawek , bo jak bym nawet zrobił głos na maxa to zależnie od pomieszczenia słyszę ale nie rozumiem dlatego też czy te głośniki są czy ich nie ma to nie jest ważne , i tak monitor/tv stać będzie na biurku i będę zależny od długości kabla słuchawkowego, mam 50lat i do czytania też okulary by się już zdały , nie gram co dzień , wypaliłem się już ,chociaż czasem w nowość bym zagrał , pc głównie używam do neta , bo tv nie oglądam, czytam co na świecie się dzieje i tyle, nowy monitor kupił bym z tego względu , żeby zagrać w kolejną część The Last OF US mam możliwość pożyczenia ps4 Tak więc nie pali mi się , ale kaska jest to można coś kupić.
DejaVu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 16:51   #14
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,436
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Monitor moze nie miec glosu po hdmi bo to ... monitor
Co ty za herezje prawisz - np. mój Asus ROG PG348 bez problemu współpracuje z konsolą i głos jest... pomijam kwestie jakości tego głosu... ale jest

Musiał by kupić naprawdę starocia by nie było... głosu... a nawet wtedy może po s/pdif podpiąć głośniki lub amplituner
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.07.2018, 17:05   #15
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 4,397
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez DejaVu Podgląd Wiadomości
Miałem monitor LG flatron 22'' i tam też głosu nie było(nie miał głośników) i aby ten głos był to trzeba było mieć podpięte pod konsolę kabel hdmi i component jak miałem xbox360 to tam podłączałem tylko jeden standardowy kabel ,nie pamiętam jaki był w zestawie? Głośniki mi nie są potrzebne bo jestem niedosłyszący , ja odbieram w mono i to kiepsko ,na lewe słyszę 50% a prawe 3% tak więc zawsze używam słuchawek , bo jak bym nawet zrobił głos na maxa to zależnie od pomieszczenia słyszę ale nie rozumiem dlatego też czy te głośniki są czy ich nie ma to nie jest ważne , i tak monitor/tv stać będzie na biurku i będę zależny od długości kabla słuchawkowego, mam 50lat i do czytania też okulary by się już zdały , nie gram co dzień , wypaliłem się już ,chociaż czasem w nowość bym zagrał , pc głównie używam do neta , bo tv nie oglądam, czytam co na świecie się dzieje i tyle, nowy monitor kupił bym z tego względu , żeby zagrać w kolejną część The Last OF US mam możliwość pożyczenia ps4 Tak więc nie pali mi się , ale kaska jest to można coś kupić.
Bierz TV

Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Co ty za herezje prawisz - np. mój Asus ROG PG348 bez problemu współpracuje z konsolą i głos jest... pomijam kwestie jakości tego głosu... ale jest

Musiał by kupić naprawdę starocia by nie było... głosu... a nawet wtedy może po s/pdif podpiąć głośniki lub amplituner
Malo zes panie widzial jeszcze
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Analiza źródeł programu - z PC działa, z PS3 nie szczuru Komputery 25 26.02.2016 00:12
Połączenie FTP PC - PS3 po kablu Bartek^ Hardware 18 26.12.2015 11:47
Pad od PS3 używany w PC ? Patrix Komputery 10 06.10.2009 17:34
Podłączenie gitarki od PS3 do PC KarolluZ Hardware 5 27.09.2008 07:28


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO