![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Kupię/Sprzedam/Zamienię Oferty kupna, sprzedaży, zamiany. Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z zasadami jakie panują w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Silnik\Motor główny Liteon iHBS112
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pasuje też od LiteOn iHBS212 i wszystkich klonów tych konstrukcji LiteOn .
LiteOn stosował tam 2 albo 3 silniki główne rożnych dostawców które były kompatybilne miedzy sobą o takich samych parametrach,mocowaniach i 4 pin flex . Na pewno Nidec E164387 nie jest już produkowany . Na pewno na takim samym silniku 048AVH 4pin flex było kilka odmian ale różniły się mocowaniem -trudno mi powiedzieć czy udało by się podobny zamontować -może trzeba by było nawiercić nowe otwory .. ![]() Jak znajdę trochę czasu to sprawdzę czy w złomie coś nie leży na tym silniku i jak to wygląda. ![]() Pytaj tutaj - jak oni nie będą wiedzieć czy i gdzie jest dostępny to nikt nie będzie już wiedział. http://www.electromyne.de/public/cat...0c07bf51&ln=gb Jedynie zostaje szrot i poszukiwanie sprawnej używki . |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
W jednym miejscu miał gość ale robił porządki i do śmieci poszło, szkoda ,więc poczekam może coś znajdę lub ktoś ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Mozna by sie pokusic o uzywke z aledrogo, ale tam wszystkie maja wypalone kilka plyt i w zasadzie to lezaly w pudelku
![]()
![]() |
#5 |
![]() |
Masz może jakiś namiar to chętnie skorzystam ,bo coś nie mogę znaleść ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zamaskowany
Na razie znalazłem coś podobnego w wersji Sankyo też na silniku Nidec ..
Jak znajdę trochę czasu to zamontuje\sprawdzę czy pasuje do LiteOn iHBS-X12. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Widzę ,że różni się tylko jednym zagięciem aluminiowej podstawy, ale może podejdzie ?
Super, że coś znalazłeś czekam na test ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() Bez ucięcia\zmiany położenia ogranicznika nie da się zamontować - prowadnica blokuje .. Ale to może jest do ogarnięcia -najgorsze że magnes w obudowie ma inny rozmiar - będzie kłopot z blokowaniem się mechanizmu ładowania i stabilizacji płyty ... ![]() Może i to dało by się pokonać ale trzeba zmienić pokrywę obudowy LiteOn iHBS na taką do tej wersji silnika .... ![]() Musiał byś poszukać coś z LiteOn iHAS A \ B -tam takie silniki + dostosowana obudowa pasująca do LiteOn iHBS stosowano - ale ile tego trzeba przerzucić to trudno mi zgadywać żeby trafić na taką mechanikę .....bo tam też stosowano z 5 rodzajów silników i mechaniki.. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
Na razie założyłem z powrotem silnik i właśnie testuję na innym kompie może tam była przyczyna , a ja od razu za hardwere się zabrałem. Napęd wyglądał jak nowy ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Ciekawi mnie czy by nie szlo wymienic samego silnika, nie widze zeby byl zgrzewany tylko na wcisk w wytloczenie w formie, a opisz co sie dzieje moze to wysterowanie PWM/mosfet
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
[ARTYKUŁ]Recenzja LiteOn iHBS112 | Bartez | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 33 | 26.11.2013 17:54 |
Liteon iHBS112 -37 nie widzi wcześniej nagranych płyt | bomba2005 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 2 | 21.05.2012 13:42 |
Liteon iHBS112 i UltraISO - podejrzanie wolno | Kapitan | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 10 | 21.11.2011 21:06 |
DYLEMAT! LG BH10LS30 czy LiteOn IHBS112? | maniunio57 | Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD | 6 | 17.10.2010 21:15 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |