![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
![]()
witam
mialbym mala prosbe do Was czy ktos moglby mi lekko przerobic zdjecie ? mam zdjecie orla z godla Polski i ma ono rozdzielczosc okolo 1700 x 1900 jest troche za duze a ja potrzebuje wydrukowac tego orzelka bardzo malego nie wiekszego niz 1,5 cm x 1,8 cm i jak zmniejszam to zdjecie i drukuje to po zmniejszeniu tak jak by drukarka nie drukuje nog i glowy... ![]() czy ktos moglby sprobowac to jakos przerobic zeby bylo dobrze ? w zalaczniku tif zajmujacy 10 mb spakowany lepszej jakosci tego nie mam ale jak dla mnie jakosciowo ten plik jest idealny... z gory dziekuje i pozdrawiam
na gg zawsze niczym cien nie ma mnie a jestem ![]() Majluj do mnie TU ![]() no coment... pozdro Ostatnio zmieniany przez Zelea : 02.01.2009 o godz. 10:54 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
A na przyszłość - irfanview - otwórz plik - ctrl+r - wpisz nową rozdzielczość - plik - zapisz.
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
i jeszcze przepróbkowanie Lanczos...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
ja uzylem PhotoPainta
a moze test porownawczy? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
w zalaczniku 4 pliki
pp oznacza PhotoPaint, irfan oznacza IrfanView z uzyciem metody Lanchos (oczywiscie) sharp w obu przypadkach zaaplikowanie wyostrzania po zmianie rozmiaru jak widac roznice sa, nawet widoczne, sami wybiezcie typy, ja sugerowac nic nie chce, ale swoj typ tez mam ![]() sorki, ze trzeba sciagac, ale oryginal byl w TIFF, wiec i efekty zostawilem w tym samym, bezstratnym formacie, a forum go nie lyka EDIT: dodano tabelke w png z importowanymi TIFFami no na pierwszy zut oka widac kto wygrywa ![]() ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 02.01.2009 o godz. 12:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
nimal dzieki ale to nic nie dalo ja juz raobilem sam takie przeprobkowanie w infran efekt jest taki sam ze przy wydruku dalej nie widac prawie glowy i nog...
![]()
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
nie drukuja sie bo drukarka nie jest w stanie strzelic tak cienkiej szarej linii? czy obcina krawedzie zdejcia? uscislilmy - zrobi sie poprawke
![]() EDIT: masz "podciagnietego", jezeli to ten pierwszy problem jak ten drugi, to dorobimy biala ramke ![]() ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 02.01.2009 o godz. 13:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lozesz Ty
Teraz to wyglada ![]()
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teraz jest ok, przedtem tak jak pisze Zelea brakowalo nozek i korony - teraz ok. Nie pomagala nawet wysoka jakosc wydruku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
czyzby koledzy na laserach drukowali?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie canon ip1500
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Author
Zlotowicz
![]() jak nie zapomne to bedac w polandzie puszcze na moim hp przeciez Canon chwali sie, ze to drukarka do zdjec (takze) a ma problem z szarym konturem? nie wazne, wazne, ze juz jest ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Author
Zlotowicz
wlasnie puscilem na HP laserowym jakims w pracy - faktycznie w pierwszym przypadku kontor byl, ale slabo widoczny i dosc kanciaty (zdecydowanie to drukarki do tekstu a nie jakiejkolwiek grafiki), po podciagnieciu juz ok
chwilowo zadnego inkjeta pod reka nie mam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czym odzyskać zdjęcia z uszkodzonej płyty DVD ?? | Loram | DVD-Video | 8 | 10.08.2005 23:16 |
było nie ma znikneły zdjęcia z płyty cd-r | montypyth | Napędy optyczne CD | 8 | 06.09.2004 22:21 |
DVD a zdjęcia cyfrowe | fred114 | DVD-Video | 2 | 30.05.2003 20:08 |
zdjęcia administratorów i moderatorów | przemas | Off topic | 15 | 02.04.2003 13:39 |
Zdjecia otylych - pilnie poszukiwane! | Remix | Off topic | 6 | 31.03.2003 17:32 |