Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Fotografia

Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.10.2005, 20:00   #1
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lustrzanka - jak to działa?

Co raz słyszę słowo lustrzanka - ale tak naprawdę to nie wiem co to jest. Możecie mi to jakoś wytłumaczyć, podać jakieś strony internetowe z opisem - interesuje mnie też budowa w sensie fizycznym - bieg promieni światła, abberacje, jak soczewki wpływają na jakość obrazu itp.
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2005, 20:05   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tu masz opis i schemat
http://www.foto-net.pl/poradnik/poradnik4.html

wystarczy w googla wpisac "lustrzanka schemat" zeby dostac mnostwo stron na ten temat
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2005, 20:29   #3
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja w wieku nastu lat rozebrałem Zenita, aby się dowiedzieć jak to działa

składali punkcie naprawczym ^_^
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.10.2005, 09:13   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
ja w wieku nastu lat rozebrałem Zenita, aby się dowiedzieć jak to działa

składali punkcie naprawczym ^_^
Czego się nie robi dla nauki

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2005, 11:03   #5
dejmag
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.10.2002
dejmag zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A mnie na szkolnej wycieczce Zenit tatusia upadł na ziemię i się nie chciało pokrętełko obracać przesuwu filmu....
Rozebrałem i złożyłem za pomocą zestawu do manicure koleżanki z klasy. Ślady po uderzeniu zostały ale aparat działał do końca swych dni.
Stary 26.10.2005, 17:16   #6
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Powiedzcie coś więcej o budowie tej lustrzanki. Na tej stronie co podał nimal to nic nie ma oprócz tego schematu - a mnie interesuje treść.
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2005, 18:49   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
[...] Na tej stronie co podał nimal to nic nie ma oprócz tego schematu - a mnie interesuje treść.
Czyżby?

Cytat:
Napisany przez nimal
[...]
wystarczy w googla wpisac "lustrzanka schemat" zeby dostac mnostwo stron na ten temat

Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2005, 09:14   #8
szymony
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.10.2003
szymony w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
Powiedzcie coś więcej o budowie tej lustrzanki. Na tej stronie co podał nimal to nic nie ma oprócz tego schematu - a mnie interesuje treść.
To znaczy co ?
Nie kręci filmików, nie mozna kadrować na lizaku (tylko digital), jest większa i cięższa od hybryd.
Ma za to wymienna i raczej dużo lepszą optyke. Szybszy i bardziej zawanosowany AF, jaki i pozostałe elementy.
To tak w telegraficznym skrócie.
szymony jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: