![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Minolta Dimage 7i - warto za 1k?
Witam Szanowne Grono.
Mam mozliwośc nabyć MinoltE Dimage 7i za ok 1000zł. Waro sie w to ładować? Jak do tej pory maltretuję HP PhotoJet 735 i jest ok. Poczytalem tu i tam i opinie nie są złe lecz z 2002. Więc jaka Wasz opinia? Brać czy dać na luz?
![]() ![]() ![]() darmowa muzyka http://rtfm.killfile.pl/ Ostatnio zmieniany przez Igloo : 16.10.2006 o godz. 21:03 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
daj na luz, stare, drogie, za tyle to bym wolał fuji s5600.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
898 z***322; za fuji 5600 w sieci rtv mix agd
![]() |
#4 |
PiwoWar
![]() |
to ile warto za t***261; minolte da***263;?
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
swietny aparat
stary model, ale na swoje czasy byl rewelka i do dzis jest w stanie konkurowac faktycznie wart cos kolo 1000 na dzien dzisiejszy, a nowsze konstrukcje w zasadzie maja tylko wieksza rozdzielczosc i sa 2 razy drozsze AR ma 4:3, czyli charakterystyczne raczej dla tanszych konstrukcji, ale takie byly tendencje te pare lat temu, dzis wraca sie do tradycyjnego 3:2 iso do 800, w minoltach przy dobrym naswietleniu faktycznie jest ono uzytreczne, przy slabszym szumi generalnie jest to jedna z najlepszych konstrukcji Minolty, wiec bralbym ja lampe mozna juz w miare tanio kupic, filtry jesli byc chcial 49mm sa tanie, przejsciowka na 52 i jeszcze tansze tez beda dzialac ![]() chyba najwieksza wada jest MF ktory, mio pokredla, informuje silniczek krokowy o pozadanym ustawieniu focusa - lepsze sa oczywiscie rozwiazania bezposrednio wplywajace na ustawienia soczewek ale to nie ta klasa aparatu ![]() generalnie - lykalbym fajny ma szeroki kat - 28mm 200mm tele tez starczy, jezeli nie bedziesz robil zblizen ptako w locie na horyzoncie ![]() edit: napisalem, ze do dzis kosztuje kolo 1000 ale faktycznie mysle ze 800 pln bylo by uczciwsze - jednak to kilkuletni model nieistniejacej juz firmy
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 17.10.2006 o godz. 15:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
ja bym nie kupił 4 letniej używki za 1000 zł, za 900 i 800 też nie, to już jest muzeum, to mniej wiecej tak, jak bym teraz chciał kupić athlona xp na slot a w cenie athlona 64 na am2, co z tego, że kiedyś był bardzo dobry ? technika idzie do przodu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
Sam mam ponad 3-letni i myślę, że posłuży mi conajmniej następne 3-4 lata i nie czuję potrzeby aby go wymieniać. Pozostaje oczywiście kwestia ceny za używany sprzęt. Ostatnio zmieniany przez para : 17.10.2006 o godz. 07:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Author
Zlotowicz
pops - porownanie bez sensu - dzis aparaty tej klasy to kolo 2000
ta minolte raz mialem w reku po paru piwach w nocy przy ognisku - nie moglem sie dogadac z jej trybami manualnymi (piwo...) wiec walilem na auto i wszystko wyszla jak wyjsc mialo, mimo trudnych warunkow, braku zew lampy itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
czyli twierdzicie, że ta minolta jest lepsza od canona s3is, sony h5, fuji s9500, bo są tańsze niż 2k ? tak ? ludzie to jest sprzęt z innej epoki, może i kiedyś był tyle warty, ale pytanie brzmiało czy opłaca się dać za niego 1k w tym momencie i odpowiedziałem, moim zdaniem nie i jestem gotów się założyć, że żaden z was też by go nie kupił, mniejsza o motywy. jak jesteście tacy chętni na kupowanie eksponatów muzealnych to mam na sprzedaż fuji s602z cena wywoławcza 1000zl. jacyś chętni ? teraz tej klasy aparaty kosztują 2k, w momencie kupna kosztował 4k ? ktoś chce kupić ? robi bardzo dobre zdjęcia po pijaku na automacie i jest świetny w manualu, kto mi da za niego 1000 ? okazja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
pops - wyluzuj
1. napisalem, ze tez uwazam 1000 za troche za duzo, choc tyle jest wart "na ulicy" i imho raczej powinien koszotwac 800 2. i ja i Para napisalismy ze nie trafiles z porownaniem - czesci komputerowe starzeja sie duzo szybciej, no i ten aparat bedzie robil lepsze zdjecia i dawal wieksze mozliwosci niz nowy aparat kupiony za ta sama kase! 3. nie podwazam Twojego typu - Fuji to tez sa bardzo dobre aparaty, ale pytanie bylo o ta minolte - wiec odpowiedzialem, ze warto, tylko ja bym raczej chcial ja kupic taniej 4. nawet parametry tej minolty, mimo jej wieku, nie klasyfikuja jej do muzeum - niektore firmy nawet dzis oferuja aparty o gorszych parametrach nominalnych o jakosci zdjec i mozliwosciach manulnych nawet nie wspomne, bo ta Minolta zostawia daleko w tyle aparaty z nizszej polki |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
ok, już się nie odzywam.
pozdrowienia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Author
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PiwoWar
![]() |
Dzi***281;ki za rady. Czynniki Wy***380;sze (***380;ona) zadecydowa***322;y, ***380;e taki aparat jest zb***281;dny, a zaoszcz***281;dzone w ten spos***243;b pieni***261;***380;ki wydamy na ma ma***322;y remoncik pokoju (tapeta, malowanie itp.) Jeszcze raz dzi***281;ki za porady.
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
No tak na si***322;***281; wy***380;sz***261; i w***322;adz***281; nic si***281; nie poradzi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Author
Zlotowicz
skad my to znamy...
|
![]() |