![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Witam.
Zależy mi na aparacie o niewielkich rozmiarach do robienia zdjęć "na szybko". Myślę o Panasonic DMC-FX9. Co o nim sądzicie?? Oczywiście jestem otwarty na inne modele aparatów, byle by były w cenie tego Panasonica.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zalezy na czym ci zalezy
jak chcesz miec malutki aparat zeby zawsze go nosic w kieszeni nie martwiac sie ze klapa marynarki odstaje bo pod nia wielkie cos, a zdjecie maja byc to normalne rodzinne fotki do albumu - to niezly wybor jak wymiary nie graja az tak duzej roli a fotografia masz zamiar zajac sie cokolwiek bardziej - to napisz na jakie zdjecia sie nastawiasz a cos sie wymysli - albo duzo taniej, albo duzo lepiej od tego pasikonika oczywiscie kosztem gabarytow
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zamyślony
![]() |
Skłaniał bym się bardziej w stronę, jak to nazwał ed hunter, gadżetów. Widziałem kilka fotek z IXUSa (nie pamiętam modelu) i jak na moje potrzeby były OK. Jeżeli jest coś Waszym zdaniem ciekawszego od Panasonica DMC FX-9 to proszę o sugestie.
A tak na ścisłość, to chętnie wysłucham co macie do powiedzenia również na inne modele. Niekoniecznie tylko te ***8222;kieszonkowe***8221;. No i w cenie do 1500,-.
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
ciekawszego? zalezy pod jakim wzgledem
x1 minolty - wieksza rozdzialka i obiektyw nie wychodzacy poza obrys aparatu niezaleznie od zblizenia z3 minolty - duzo tanszy, a z olbrzymim zoomem i swietnym macro (ale wielkie bydle) pasikonik costam20 - duzy, ale niezly, oiektyw o stalym swietle a510 canona - tez maly, nie tak maly, ale w kurtce sie zmiesci, a kosztuje prawie 3 mniej niz podana granica - a zdjecia robi dobre itd itd ciagle nie napisales na czym ci zalezy, wiec odpwoeidzi bedzie tyle, ile jest aparatow - porownywanie a510 do z3 dla przykladu nie ma sensu - oba sprawdza sie w domu do pstrykania ciotki przy obiedzie, ale z3 jest trudniejszy, drozszy i wiekszy, a a510 na mniejszy zoom to tylko tak dla przykladu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zamyślony
![]() |
A więc tak. Po analizie za/przeciw wyszło, że szukam aparatu małego. Coś jak wymieniony wyżej przeze mnie Panasonic, może coś z serii IXUS Canona [??].
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
no to masz jeszcze minolte x1 (8MPix, zoom optyczny tez x3, fajne jest to, ze obiektyw nie wychodzi z aparatu)
no i wspomniane ixusy poniewaz sam nie mam doswiadczenia z takimi aparatami, odesle Cie do strony http://www.steves-digicams.com/ zobacz tam przykladowe zdjecia z wybranych aparatow i na tej podstawie podejmij decyzje |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zamyślony
![]() |
@nimal OK. Dzięki za pomoc
|
|
|
#8 |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
jestem tu pierwszy raz więc nie śmiejcie sie ze mnie (mam marne pojęcie o apratach)mam problem bo chce aparat taki najzwyklejszy . Kupuje za własny hajs więc do ok 500 zeta myślałem sobie o Sony CyberShot chyba troche stary ale mi by starczył . CHodzi głównie o zdjęcia tego co chce i jak chce a żeby kręcił filmy w miare dobrej jakości (odtwarzane na kompie)
help
|
|
|
|
#9 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
hmm co do filmów,to raczej aparat do tego nie służy,ale jak byś chciał robić fotki to za mniej więcej tą kaskę masz Canona A510 chyba najlepszy wybór,w określonej cenie
|
|
|
#10 |
|
Author
Zlotowicz
zdecydowanie popieram propozycje devil-80 - w tej cenie nowka to tylko canon a510
sony ma wyjatkowo zly stosunek jakosci do ceny |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
Cytat:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=84557406 tak sie spytam co w nim takiego super ?? bo sie zazbyt nieznam edit http://www.fotopolis.pl/index.php?n=2611 edit 2 sony cyber-shot m2 http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3363
Ostatnio zmieniany przez FatAlbert : 09.02.2006 o godz. 16:13 Powód: zalll |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
przede wszystkim bdb manual jak na aprat tej klasy,no i foci też nieźle,jest niezbyt dużych rozmiarów,a co do sony to raczej robią dobre telewizory
a ten aparat to niby do czego porównujesz??do Canona za 590 zł,ten sony kosztuje dobry 1000zł więcej,i jest to zabawka dla ludzi lubiących mieć dziwnie wyglądający sprzęt.Dlaczego A520 jest lepszy od A510 z tego co mi wiadomo to ma tylko większą matrycę ,a reszta bez zmian i jest gorszy bo robi większe szumy.
|
|
|
#14 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Przewagą A520 nad 510 jest również obsługa. Szczegółów nie podam, ale zachwalany przez ciebie tryb manualny dobrze dopracowany jest właśnie w nowszym modelu. @ Gallus Ja bym się od takich wynalazków trzymał z bardzo daleka. Co najwyżej ten ostatni może się do czegoś nadawać, ale to też trzeba by najpierw dokładnie przetestować. Generalnie te wszystkie aparaty nieznanych firm o niesamowitej rozdzielczości itp. to zwykłe oszustwo i nie warto nawet rozważać ich zakupu.
|
|
|
|
#15 |
|
Zamyślony
![]() |
Witam.
Po raz kolejny proszę o pomoc w wyborze aparatu cyfrowego. Wcześniej zastanawiałem się nad Panasonic FX9. Teraz sprawa jest nieco trudniejsza. Byłem w kilku miejscach z aparatami. Po oględzinach i obmacaniach postanowiłem, że biore coś większego (niż FX9). Ma to być aparat, którym można zrobić zdjęcia z rodzinnych imprez, jakiś widoczek, portrecik, czasami makro (choć nie jest ono priorytetem). Z dość szerokiej gamy na placu boju pozostały 3 a właściwie 4 cyfrówki. Są to: Fuji s9500, KonicaMinolta A200, Canon S2 IS oraz Fuji s5600 (a to ze względu na cenę). Jeżeli chodzi o mnie to trudno mi z tych 4 wybrać ten jedyny Dodam jeszcze, że zoom na poziomie 7x jest już, jak dla mnie, wartością akceptowalną.Z góry dzięki za pomoc.
|
![]() |
| Tagi |
| aparat, filtr |
|
|