![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1636 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Nie potrzebuje większej niż 8GB bo kiedyś jak stanieją to dokupię sobie drugą 8 albo już 16.
Znalazłem taką http://www.allegro.pl/item541491352_...klep_w_wa.html i czytnik http://www.allegro.pl/item537196464_...wa_gratis.html Jak widzicie ten sklep, może gdzieś jest taniej, ewentualnie zamiast 8GB może 4GB i czytnik a potem kolejne 4GB? Aparat nie ma bugów, a spytałem się dlatego że kilku znajomych powiedziało mi że ma za wolnego autofokusa, ja nie miałem do czynienia z innymi aparatami podobnej klasy więc nie mogę tego stwierdzić, więc odpuszczę sobie poszukiwania i wgranie nowego firmware
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1637 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Problem autofokusu raczej nie rozwiążesz za pomocą firmwareu. Nie oczekuj perfekcji od aparatu takiej klasy. A może lepiej wybrać się do sklepu foto/pc w swoim mieście? Ja nie raz znalazłem tańsze rzeczy w sklepach fizycznych w Częstochowie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co wiem (mam FZ8) panasonic nie udostępnia firmware do swoich aparatów. Jest co prawda stronka gdzie można je pobrać, ale ... trzeba znać hasełko
![]() Poza tym trzeba wprowadzić aparat w tryb serwisowy, a potem go z niego wyprowadzić. Inaczej do końca życia będziemy oglądali wykrzyknik przy włączaniu aparatu. Ale z tego co słyszałem w serwisie wgrywają najnowsze firmware ![]() ![]() Co do szybkości AF - lustrzanki mają oczywiście szybszy niż kompakty, ale AF w FZtkach to raczej kompatkowa ekstraklasa. Zwłaszcza w trybach szybkich (z literką H). |
![]() |
![]() |
![]() |
#1639 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
http://www2.panasonic.com/consumer-e...ras.list.75480
moze ktos cos znajdzie do swojego aparatu ps. ja zmienialem odrazu po zakupie G1 i nie trzeba zadnego menu serwisowego !!! tylko full bateriia naladowana i po krzyku
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 02.02.2009 o godz. 16:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I po krzyku. Benboncvmlodomlekarkomnarubieży
Popratrana kwialatura |
![]() |
![]() |
![]() |
#1641 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1642 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
artretyzm jak nic
![]()
![]() |
#1643 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Do FZ8 i FZ50 firmware tam nie ma. Do żadnego FZ chyba nie ma, do najnowszego FZ28 też. Co do trybu serwisowego to wiem że trzeba bo kiedyś chciałem uaktualnić moje FZ8 - wchodziło sie do niego kombinacją klawiszy.
To że firmware jest do G1 wcale mnie nie dziwi, bo to taka prawie lustrzanka. Każda lustrzanka ma wymienne firmware to chyba standard. Swoją drogą G1 to bardzo interesujący aparacik i chyba pierwsza prawdziwa nowość od dawna, szkoda tylko że obiektywy są tak drogie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1644 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Podziękowania dla wszystkich
![]() wybiorę te karty http://www.agito.pl/securedigital/sa...149.40155.html 2szt, wyjdzie to samo co 1-dna 8GB cenowo i zawsze jak jedna padnie to będzie druga. Jeszcze jaki czytnik (kombajn All in 1) czy SD/SDHC na USB chociaż wolałbym taki na USB który będzie odrazu pendrivem Co do cen w lokalnych sklepach to ta 8GB karta w jednym chodzi po 256zł ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#1645 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Jak czytnik, to najlepiej sandisk micromate sddr 113.
![]()
![]() |
![]() |
#1646 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
tu masz taniej, duuuzo taniej
http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC...ards---Class-6 z darmowa przsylka takze do polandu i rewelacyjnym czytnikiem uzywam tej karty (tylko 8GB) z dokladnie tego sklepu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Author
Zlotowicz
odebralem nowa zabawke
aparat, 3 obiektywy, ladowaka, kilka kompletow baterii, dwie torby, grip, pilot, karta jeszcze czekam na lampe, statyw i zestaw filtrow szczegoly wkrotce - teraz bateria sie laduja na 3 ladowarkach na raz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1648 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
![]() Widzę że jest o wiele taniej, jeszcze nie zamówiłem karty ani czytnika więc może pogadam z kimś kto kupuje w takich serwisach i kupi mi, muszę popytać znajomych Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 |
Author
Zlotowicz
ja tu system dopiero zaczynam skladac, juz mam wizje opr jaki mi Zona sposci jak to zobaczy (z drugiej strony juz sie rozgladam za dwoma kolenymi obiektywami i mysle nad swiatlem studyjnym
![]() http://community.livejournal.com/ru_lens/1247551.html http://blog.vincentlaforet.com/2008/...-the-olympics/ edit: scalak - potrzebujesz karte umozliwiajaca placenie w necie (kazda kredytowa, wirtualna, debetowe z niezablokowana taka usluga) tlumaczenie... hmm... ale tak na prawde zero zero ang? usiadz z kims - operacja trwa minute (jak kupujacy glupich pytan nie zadaje - tu akurat mam na mysli jednego mojego kolege NIE Z FORUM, ze ktorego wszystko musze kupowac bo jego niezdecydowanie i marudzenie siega zenitu ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 12.02.2009 o godz. 14:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1650 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
@nimal, lepiej kupić jeden lub dwa obiektywy, ale profesjonalne (jasne, ze stałym światłem). Po tym szkle, które prezentowałeś to szału nie ma (chodzi mi o Twojego pentaxa).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|