![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1681 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1682 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale co tak naprawdę to stereo ma dawać poza umieszczeniem na pudełku szumnie brzmiącego napisu? Bo w sumie jaka różnica pomiędzy dwoma mikrofonami umieszczonymi kilka centymetrów od siebie, a jednym? Gdyby jeszcze kierunkowe były (co też nie miałoby sensu) to ok, ale tak. Jak dla mnie to jakość mikrofonu ma tu znaczenie, a nie ich ilość.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 02.05.2009 o godz. 17:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oj naprawdę to stereo Canona działa zaskakująco dobrze.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To "nawet" to chyba mi się wzięło z tego że nagrywa filmy HD w formacie AVCHD czy jakośtam
![]() ![]() Takiej stabilizacji i matrycy jak TZ7 to tanie kamery chyba jeszcze dłuuugo mieć nie będą... Szkoda tylko że od fotograficznej strony TZ7 to mało - świetne robi zdjęcia, ale ustawień manualnych i RAW brak ... ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.05.2009 o godz. 17:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
@Sobrus z kamera nie wpuszcza mnie w te miejsca gdzie chce krecic... Mi nie chodzi o to zeby bylo stereo nawet tylko zeby sobie porpostu radzil z glosna muzyka zeby bylo slychac fajnie bassy a nie trzeszczenie np tak jak tutaj ziomek nagrywal wlasnie na starym soniaku bodajrze w30. Na panasu i wczesniej na canonie S2 niestety przy wiekszym bass trzaski :/
http://www.youtube.com/watch?v=zhnr-IJoLJ8 takie audo mi wystarczy jak w tym filmie. nic wiecej nie oczekuje... http://www.youtube.com/watch?v=FhD8f...eature=related albo tutaj ![]() http://www.youtube.com/watch?v=Z0wQlAwGt64 a tutaj nagrany przeze mnie tz5 :/ Ostatnio zmieniany przez frog : 02.05.2009 o godz. 17:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1686 |
Jukebox Hero
Widać mikrofon w TZ5 jest za czuły i dzwięk jest masakrycznie przesterowany.
Ale co się dziwić po godzinie w takim miejscu to nawet uszy więdną ![]() Ja moge porównać tylko z FZ8, który ma dzwięk do dupy (8000Hz mono) ![]() Tutaj są próbki z mojego panasa: http://www.youtube.com/profile?user=...an&view=videos (uprzedzając pytania to mój młodszy brat nie ja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1687 |
Żabol
![]() |
Bez takich komentarzy prosze ;P Jeden lubi TO drugi TAMTO ;P Ja tam wasze metale,rocki i inne toleruje, chociaz to nie muza do zabawy dla mnie wiec nie slucham jej tak masowo jak HS&HC. No ale nie offtopujmy.. Tak jak mowisz widac TZ5 ma zaczuly mic no i z kuli tego chyba jutro wystawie go na ełkszyn na alledrogo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Jukebox Hero
hej hej, to nie był komentarz
![]() chodziło mi o to, że takie poziomy natężenia dzwięku są rzadko spotykane i nic dziwnego że inżynierowie zrobili mikrofon czulszy. (a poza tym autentycznie ja nie moge siedzieć w takim miejscu, na koncercie heavymetalowym tez pewnie bym zdechł ![]() natomiast troche mnie dziwi, że chcesz się pozbyć bardzo dobrego aparatu ze względu na mikrofon ![]() troche cięzko bedzie znaleźć coś odpowiedniego, bo ta część aparatu jest we wszystkich testach całkowicie pomijana... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.05.2009 o godz. 19:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Żabol
![]() |
@Sobrus no wiem ze na to raczej najmniej zwracaja uwage w recenzjach i testach ale akurat mi to jest potrzebne do pelni szczescia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Jukebox Hero
Niestety Sony fotograficznie nie jest w tej samej klasie co Panasonic
![]() ![]() Co nie znaczy że Soniacze zdjęcia robią złe. Należy się przygotować jednak na spore aberracje chromatyczne, rozmazanie detali, większe szumy i mniejszą ostrość. Ale jeżeli nie przykładasz do zdjęć większej uwagi to pewnie nie zauważysz różnicy. Przeczytaj sobie np ten artykuł: http://www.dpreview.com/reviews/Q408enthusiastgroup/ Porównanie kompaktów z górnej półki. TZ5 spotkał się tu z dużo droższymi konkurentami i wyszedł z tego obronną ręką. Wyrobów Sony do tego testu nawet nie wzięli... Sony niestety ostatnio podupadło, kiedyś robili świetne aparaty. Zwłaszcza R1 to był sprzęt ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.05.2009 o godz. 09:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Guru
Data rejestracji: 14.10.2005
![]() ![]() |
Szukam jakiejś cyfrówki do ok. 500zł. Co polecacie?
![]() |
#1692 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#1693 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakąś cyfrówkę.
![]() Canon z serii A. ![]()
![]() |
![]() |
#1694 |
Żabol
![]() |
JEden kumpel mi mowil ze ktores tam Canony tez niby maja dajacy rade w takich warunkach mic no ale nie pamietam ktore :/ Poki co jak kiedys mialem S1 i S2 nie od konca sie spisywaly jak trzeba w tym. @Sobrus ale chyba tragedi w tym w290 nie bedzie z tymi fotami nie ? Musze pozerkac na necie jak on pstryka. Na stev cams fotki mi sie podobaly z w300
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
Jukebox Hero
Cytat:
![]() Przesycenie koloru (zwłaszcza czerwonego) to norma w kompaktach, ale Panasonic twardo stoi przy swoim stanowisku, bo z teoretycznego punktu widzenia jednak kolory panasonica są wierniejsze. Ale ja też często "ocieplam" moje zdjęcia z FZ8. Kwestia ustawień balansu bieli, a przy fotografowaniu w RAW w ogóle nie ma to znaczenia. @frog nie, tragedii na pewno nie ma ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 03.05.2009 o godz. 13:04 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|