![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
LX3 porządny sprzęt, fajną ma optykę
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na trzęsące ręce optyka nie pomoże...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skąd wiesz Rychu
|
|
|
#5 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Był u optyka co mu się ręce trzęsły.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
Rycho wieco mowi ( stary wyga )
|
|
|
#7 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Panowie i forumowiczki (byc moze).
Szukam dla matki aparatu, nie za drogiego - 500-600 pln. Klopot w tym ze ma byc z media marktu bo ma tam jakies bony do wydania. Jako ze nic innego do zakupu z tego marketu nie przychodzi to niech bedzie aparat (chyba ze ktos rzuci cos ciekawego) .Znalazlem na forach kilka modeli ale ich juz w mm nie znajde. Reasumujac - kto cos ciekawego/przyzwoitego widzial w mm ostatnio ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#9 |
|
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
No wlasnie z tej listy szukalem czegos ale jak wspominalem w tym mm gdzie bylem nie ma nic z wymienionych.
Sa tylko nowsze modele. A jak wiadomo - cos nowszego nie zawsze znaczy lepsze. W ostatecznosci pospisuje sobie co maja dostepnego i bede mozolnie czytal recenzje. Ale chcialbym tego uniknac, bo bez tego szukania mam co robic
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Jukebox Hero
Po krótce - Canon albo Panasonic. Z lekkim wskazaniem na Canona (z racji fajniejszych kolorów, ja osobiście brałbym Panasa
).A najlepiej podaj modele jakie tam są. Zwróć uwagę na to czy jest stabilizacja oraz jasność obiektywu (np F3.3-F4.5) - im mniej tym lepiej. W przypadku Panasonica lepsze są te z obiektywami Leica (najtańsze chyba mają jakieś inne). U Canona nie wiem. Nikona sobie daruj od razu. Jak widze zdjęcia z CoolPixów to nigdy bym nie kupił . Fuji ma koślawą stabilizację i też przez to odstaje.Zobacz w tym teście Panasonic LZ8 był zawsze w best of the bunch, a A590 tuż za nim. Sony w teście wypadł bardzo dobrze, ale karty memory stick doprowadzą Mamę do szału. A raczej ich ceny ![]() Nie patrz na mpix, to naprawde nie robi w tej klasie żadnej różnicy. 8Mpix to hoho i tak za dużo. Jeżeli są nowsze modele to tak naprawde niewiele się zmienia. Obecne Panasoniki są na procesorze Venus IV/Venus HD i wszystkie robią zdjęcia w podobny sposób. Tak samo chyba Canon ma teraz "generację" Digic IV. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.05.2009 o godz. 20:17 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
rozpruwacz
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
no to teraz przyszla na mnie kolej, zarobilem troche kasy i musze ja jakos dobrze wydac, na aparat z obiektywem mam mniej wiecej 1000zl, nie jestem jakims specem ktory bedzie robil super ekstra fotki wykorzystujac wszystkie funkcje na raz. Ma to byc ciekawy aparacik do robienia dobrych zdjec z dobrym makro.
no i pozdro z Wiednia dla was
|
|
|
#12 |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
chyba za ten 1000 to nie masz za duzo manewrow ?
|
|
|
#13 |
|
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
To moze inaczej postawic pytanie.
Jaki aparat za 1-1,5k pln jest teraz hitem? Ze wzgledu na jakosc i mozliwosci ![]() Kiedys to byl zdaje sie fuji 6500. Dostepny na allegro za ok 600 pln. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie Panasonic TZ6 (czy już 7)
|
|
|
#15 |
|
Jukebox Hero
Raczej FZ28. Od razu polecam go koledze TORQUE
, chyba ze chce koniecznie lustrzankę (ale w tej cenie?).Porównywałem zdjęcia z TZ7 i FZ28 i ten drugi (mimo że mają takie same matryce) robi znacznie lepsze zdjęcia. Kolory i szumy podobnie, ale ostrość juz nie - większa optyka robi swoje. Dokładnie taki sam efekt jak kiedyś w moich porównaniach FX3 i FZ8. Chyba nawet Leica nie upcha 12x do pocketa w jakości która by mnie interesowała.... Poza tym na korzyść FZ28 przemawia RAW i manual, natomiast na TZ7 - lepsze filmy. FZ28 aktualnie praktycznie ... nie ma konkurencji . Najbliżej jest Canon SX10 ale przegrał chyba wszystkie bezpośrednie starcia z FZ28 jakie widziałem (poza jednym na cameralabs gdzie chyba sie zrównał).Tutaj przykładowe zdjęcia z TZ7 : http://www.letsgodigital.org/en/came...93/page_6.html A tu z FZ28 http://www.letsgodigital.org/en/came...81/page_6.html Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.06.2009 o godz. 07:36 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| aparat, filtr |
|
|