![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1756 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
..i wtedy zatrzymujesz się przy kiosku i kupujesz 4 baterie, i zdjęcia są...
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1757 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
może Canon jest pod tym względem lepszy, ale mój poprzedni aparat na bateriach działać za bardzo nie chciał (na akku owszem) . To samo Kodaki - niby jest opcja AA ale działa to do kitu i trzeba kupić dedykowany.
W typowych zastosowaniach nie da sie dedykowanego wyładować (chyba że ktoś jedzie w odludzie na tydzień i robi setki zdjęć), a jak ktoś weźmie zapasowy ... ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.06.2009 o godz. 14:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1758 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
A jak z gwarancja w przypadku zamiennikow ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1760 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Gdzie najlepiej tego dokonac ?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
http://multimedia.pb.edu.pl/nn/?co=juwenalia tu masz zdjęcia z panasonica jakiegos (nie ten co piszesz) i własnie z CANONA SX10 IS (te co w nazwie maja IMG_XXXX) po linkach widać.
Ogólnie mam tego canona, ale myślałem ze będzie ciekawszy, zdjęcia ma ostre, czasem aż za bardzo. zdjęcia w większości robione przez osoby które nie bardzo potrafią obsługiwać kompakt który ma kilka opcji więcej edit: co do nie działania baterii AA, prawda nie działają. Muszą to być baterie alkaliczne po 2 zł (ok, bo różne są, nawet po 1.30zł miałem i działały) a nie zwykłe paluszki po 50gr. Chociaż problemu z ich dostaniem nigdy nie miałem, więc oprócz odrobinę większej ceny różnicy nie widzę. n akompleciku baterii ok 300-400 fotek da się zrobić, jak za dnia są robione, z lampa ok 100. canon= aparacik na wyprawy gdzie brak dostępu bo prądu, 2-3 paczki baterii alkalicznych do tego 2 karty 8GB i można jechać na kompletne za**... lesie w sumie właśnie sprawdziłem, mam 7625 fotek zrobionych już ![]() edit2: poczytałem i coś o lampie, ta się ładuję masakrycznie wolno. co mnie odrobinę zdziwiło. Poprzedni A630 także miał 4xAA i ładowała się 2-3 krotnie szybciej. Ostatnio zmieniany przez polakT : 11.06.2009 o godz. 17:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
A prawda jest taka: czy to kompakt z dedykowanym aku, czy na AA, o lustrzankach nie wspomnę (tylko dedykowane aku oraz możliwość wsadzenia 6xAA do specjalnego koszyka i umieszczenia go w gripie) to i tak osoba fotografująca (profesjonalista tudzież amator) dokupuje ów akumulatorki i nosi w torbie a nie myśli o tym przechodząc obok kiosku.
BTW, temat o wyborze akumulatorów jest ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Jukebox Hero
w FZ8 lampa ładuje sie chwilke, mniej niz sekunde (właśnie sprawdziłem). I to podejrzewam właśnie zasługa dedykowanego aku.
Wpędzisz mnie w jakieś kompleksy bo ja zrobiłem od maja (2008 roku ![]() Częściowo dlatego że wywoływanie RAWów jest czasochłonne a zwykłych jpegów nie lubie. Ale faktycznie uważaj żebyś go nie zajeździł bo gdzieś czytałem że migawka w najdroższych lustrzankach (pokroju EOSa 1D) ma żywotność coś ok 100tys zdjęć. (Nikon sie chwalił że w którymś modelu ma 130tys - 40% lepiej niż konkurencja). W kompaktach więc nie spodziewałbym się dlatego więcej niż 20tys.. Jak się ma szczęście to może i 50tys wyjdzie, ale tak czy inaczej w tym tempie to pare miesiecy. Przykład tu: EOS 450D - average gdzie migawka zdechła - tylko 11 tys .... http://www.olegkikin.com/shutterlife/canon_eos450d.htm EOS 1D a tu przy 83 tysiącach http://www.olegkikin.com/shutterlife...eos1dsmkii.htm Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.06.2009 o godz. 20:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1764 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Jaka migawka w kompakcie?
![]() Ja zrobiłem Canonem S2 IS około 16000 zdjęć, i nic mu nie dolega. (no, powycierała się trochę farba na obudowie ![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.06.2009 o godz. 20:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1765 | |
Jukebox Hero
Migawka jest w każdym aparacie, lustra tylko nie ma
![]() Chociaż faktycznie w kompakcie mechanizm jest prostszy. edit: no dobra masz racje, kompakty mają to uproszczone do samej przesłony. Ale ona chyba też nie jest wieczna. To powiem Ci że jeszcze mniej rozumiem ludzi którzy na siłę chcą lustro... Koleżanka już napstrykała 7k zdjęć swoim 450D.... w pół roku... to zostało statystycznie jeszcze drugie tyle ![]() Tu coś znalazłem Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.06.2009 o godz. 21:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
lołn łulf
![]() ![]() ![]() |
Jak na razie panasonic bije cannona gwarancja i cena.
Wybor wydaje sie oczywisty ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1767 |
Jukebox Hero
Powiem tak. Jak dla mnie FZ28>SX10.
Ale wiem że nie wszyscy się zgodzą [a poza tym zaczynam tu uchodzić za fanboya panasonica ![]() Jest mniejszy, lżejszy, tańszy, ponoć robi lepsze zdjęcia, ma standardowo RAW i filmy w HD. Tu jest battle http://digitalcamerabattle.blogspot....-dcm-fz28.html Fan Canona S2 IS, S3 IS, i S5 IS zostawił sobie FZ28 a SX10 oddał do sklepu... Ostatnio zmieniany przez sobrus : 11.06.2009 o godz. 21:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
No ale chyba bardziej sx1, a nie sx10 jest kontynuatorem serii...
![]() BTW licznika - u mnie 15.5 tysiąca napstrykane. ![]()
![]() |
![]() |
#1769 |
Jukebox Hero
SX1 tak, ale jest cholernie drogi a wciąż nie bije FZ28 praktycznie niczym....
CMOS w kompaktach wciąż sie nie sprawdza ![]() W Sony HX-1 również sie nie sprawdza. A te ceny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
No ceny zabijają - ponad 500 euro za sx1 to czyste szaleństwo.
![]()
![]() |
![]() |
Tagi |
aparat, filtr |
|
|