![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2476 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No specyfikacja tego soniacza wygląda świetnie
![]() Z tym że Sony znowu poleciało za daleko z megapixelami ![]() Sample w małych czułościach wyglądają świetnie, w większych już bez rewelacji. Choć jak na kompakt to chyba konkurencji póki co nie ma. Bardzo możliwe że Lumix LX6 będzie bardzo podobną konstrukcja. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.06.2012 o godz. 11:00 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2477 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To jest masakra z tymi marketingowymi megapikselami, gdyby ta matryca miała 10 zamiast 20 MPix, to zdjęcia byłyby od razu ostre jak żyletka, a tak trzeba je potraktować programem graficznym.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2478 |
Jukebox Hero
Są już sample na Imaging Resource
http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM Mojego LX5 bije na głowę, przy tej jasności obiektywu to i bezlusterkowce szans wielkich nie mają (z kitem)... Ale czemu nie ma hotshoe? ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.06.2012 o godz. 11:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2479 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Qrwa mać, w moim D200 jest 10 MPx a zdjęcia trzeba traktować programem graficznym.
![]() Szkoda, mógłby mieć 5 MPx i zdjęcia byłyby ostre... ale... mam 2 MPx w telefonie, to się przerzucę... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2480 |
Jukebox Hero
Jak na 20 Mpix to i tak jest zadziwiająco dobrze
![]() Obraz wydaje się być na poziomie pikseli lepszy niż z Nikona V1, który ma 9 czy 10 Mpix i taki sam rozmiar sensora. Ciekawe jak RAWy ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.06.2012 o godz. 11:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2481 |
Nikoniarz
Dobrze, dobrze, niech kombinują, będzie coś lżejszego od lustra na wakacyjne 'słitfocie'.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2482 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko cena pewnie w PL dobijac bedzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2483 |
Jukebox Hero
Bardzo mi się podoba, pare miesięcy temu zaczęły chodzić pogłoski że LX6 ma mieć sensor 1 cal. Pomyślałem że ktoś zwariował
![]() Ale jak widać da się zrobić kompakt ze szkłem F1.8 i taką matrycą - więc bardzo możliwe że LX też będzie to miał. Czasy się zmieniły i dziś 1/1.6 cala to troche za mało. Z kolei G1X ma za dużą matryce jak na kompakt z zoomem - jest za duży a optyka za ciemna. Sony niestety zrobiło zabawkę pozbawiając m.in złacza na lampę czy przełączników/ringu na obiektywie. Ale jeżeli Panasonic się postara i zrobi coś takiego z lampą, power ois i filmami FullHD 1080p AVCHD to nie wiem jak się powstrzymam przed zakupem ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.06.2012 o godz. 17:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2484 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sony ostatnio ma tendencję to pakowania na maksa ilości pixeli. I zwykle kiepsko na tym wychodzą.. (znaczy aparaty są niezłe, ale mogłyby być znacznie lepsze).
![]() |
#2485 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zwykle raczej nie szukam informacji o aparatach z najwyższej pólki i w sumie teraz nie było inaczej, ale z ciekawości przejrzałem przykładowe zdjęcia:
http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d800-d800e/35 (Nikon D800) I powiem tylko tyle - wow! Czegoś takiego dawno (jeśli w ogóle) nie widziałem. Aż przyjemnie się ogląda mimo, że to tylko zwykłe sample.
![]() |
#2486 |
Jukebox Hero
Zobacz sobie jeszcze Canona 5D Mark III też wymiata
![]() D800E nie ma filtra dolnoprzepustowego. Oferuje świetną rozdzielczość ale trzeba umieć obrabiać takie zdjecia. Jest bardzo mało aparatów bez filtru AA. 36Mpix ![]() ![]() btw to nie jest najwyższa półka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2487 |
Nikoniarz
Wg testów naocznych świadków, różnice między D800 a D800E są na poziomie mikroskopowym.
![]() Na forum nikoniarzy jest wątek z przykładowymi zdjęciami z D800. Jak ktoś chce, może sobie pooglądać. Ja cichutko liczę tylko na to, że cena D700 poleci... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2488 |
Jukebox Hero
Nie widziałem jeszcze testów - od piątku nie mam dostępu do netu, a w pracy wszystko poblokowane - ale w sumie to się trochę nie dziwie.
36Mpix robi swoje, już przy 18 były głosy i narzekania, że żadne normalne szkło nie zrobi z tego użytku. Ale o ile pamietam w Leica M9 brak filtra dolnoprzepustowego coś tam pomagał. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.06.2012 o godz. 08:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2489 |
Banned
Data rejestracji: 03.07.2012
![]() |
Polećcie jakąś dobrą lustrzankę do 2,5 tys.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2490 |
Jukebox Hero
Nikon D5100
|
![]() |
![]() |