Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Fotografia

Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2007, 16:11   #661
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
wiec spokojnie bierz ta 6 cos tam

Reetou - im bardziej "wchodze" w fotografie tym zadziej uzywam ekranu w ogole jak kupilem aparat - brakowalo mi tego odchylania
teraz z perspektywy widze, ze to nie ma najmniejszego znaczenia
Z tym się nie zgodzę. Ale zależy od warunków. Dzięki obracanemu ekranikowi nie mam problemów z kadrowaniem z rękami w górze (imprezy wszelakie - rodzinne, koncerty itd). Podobnie z kadrowaniem zdjęć od dołu (nie muszę się kłaść w błotko). Kolejna zaleta - to ustawianie i kadrowanie przy robieniu fotki z pilota. Obracam sobie ekranik, ustawiam się i innych, w miarę potrzeb zoomuję i wiem, co mam na zdjęciu (i nie musze za każdym razem biegać do aparatu żeby zobaczyć czy/jak wyszło.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2007, 17:10   #662
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
wiec spokojnie bierz ta 6 cos tam

Reetou - im bardziej "wchodze" w fotografie tym zadziej uzywam ekranu w ogole jak kupilem aparat - brakowalo mi tego odchylania
nie zgodze sie, do makro niezastapione, a i przy strzelaniu zwyklych zdjatek tez przydatne, ja swoim a610 jeszcze ani jednego zdjecia nie wykonalem z "zadokowanym" ekranem (a zrobilem juz ponad 2000)
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2007, 00:22   #663
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zapomnieliscie zacytowac ostatniego zdania - kazdy lubi co innego
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2007, 01:04   #664
Wawelski
Always newbie

Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
zapomnieliscie zacytowac ostatniego zdania - kazdy lubi co innego
Nie podałeś żadnego argumentu za brakiem obrotowego ekranu - ja to zrozumiałem "do niewygody można się przyzwyczaić". Wygląda, że każdy lubi co ma - a dla mnie ruchomy ekran (obok AA, zoomu, IS i dobrych filmów) był podstawowym kryterium decydującym o wyborze aparatu.

Ja mam S1 IS ma swoje wady i dzisiaj dysponując tym samym budżetem pewnie kupiłbym coś innego. Ale z obrotowego ekranu akurat nie zrezygnowałbym. Z paluszków - bardzo niechętnie.
Stary 07.01.2007, 01:42   #665
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wawelski - czemu rozmowa z Toba automatycznie przeradza sie w...
niewazne, eh...
nie podalem zadnego argumentu - poniewaz nie przekonywalem nikogo do NIE kupowania aparatu z obracanym ekranem
nie twierdze tez, ze taki ekran jest gorszy, wrecz przeciwnie
co wiecej - odpisujac na pytanie uzytkownika ktory aparat wybrac, napisalem, ze wymienione aparaty praktycznie (czyli dla uzykownika) roznia sie tym, co widac, czyli m.in. obecnoscia obracanego ekranu
i ze na podstawie cech widocznych powinien dokonac wyboru - czyli, jezeli uwaza, ze ekran taki mu jest potrzebny,to niech kupi aparat z takowym

ale napisalem tez, ze taki ekran nie jest niezbedny - od lat w aparatach profesjonalnych takiego czegos nie ma i jakos sie to nie zmienia, choc technicznie nie jest niemozliwe (fakt - ekran juz by tylko obraz elektroniczny pokazywal, a nie bezposrednio z matowki)
i sam po latach zabawy w fotografie uwazam, ze jest to bajer zbedny
choc nie przecze - w wielu przypadkach pomaga w zyciu

poniewaz nie bedzie mnie teraz, wiec zanim zaczniesz mnie cytowac wyrywkowo i czepiac sie zdan wyrwanych z kontekstu - prosze przeczytaj CALA moja wypowiedz przynajmniej 3 razy
Stary 07.01.2007, 11:22   #666
Wawelski
Always newbie

Cytat:
nie podalem zadnego argumentu - poniewaz nie przekonywalem nikogo do NIE kupowania aparatu z obracanym ekranem
Namawia***322;e***347; do nie zwracania uwagi na taki ekran. I tego nie mog***281; zrozumie***263;, bo ile si***281; naczyta***322;em w***322;a***347;cicieli DSLR***243;w ***380;a***322;uj***261;cych, ***380;e nie maj***261; obracanego ekranu... I producenci te***380; si***281; pewnie naczytali, bo tom-as poda***322; Ci przyk***322;ad lustrzanki z obracanym ekranem. A to technicznie skomplikowana sprawa umie***347;ci***263; go w lustrze, bo po pierwsze primo - matryca tam nie pracuje ca***322;y czas, tylko w momencie robienia zdj***281;cia (wi***281;c nie ma gotowego obrazu do wy***347;wietlenia) a po drugie primo - matryca jest zas***322;oni***281;ta przez lustro, wi***281;c samo jej w***322;***261;czenie nic nie da, bo i tak nie pada na ni***261; ***347;wiat***322;o. Nie wiem, jak to rozwi***261;zali - ale nie by***322;o to z pewno***347;ci***261; ani tanie, ani proste.

Cytat:
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Jestem normalnym amatorem lecz kilka ju***380; razy tylko dzi***281;ki odchylanemu ekranowi uda***322;o mi si***281; zrobi***263; jakiekolwiek zdj***281;cia. Wi***281;c nie uwa***380;am tego za bajer, ale za bardzo przydatn***261; rzecz - nawet dla amatora
Cytat:
ale napisalem tez, ze taki ekran nie jest niezbedny
Nie napisa***322;e***347;, ***380;e nie jest niezb***281;dny - napisa***322;e***347;, ***380;e nie ma znaczenia (czyli, ***380;e jest zb***281;dny - chyba, ***380;e ***378;le zrozumia***322;em). Dla mnie zb***281;dne jest co***347;, czego nie u***380;ywam. A nie s***261; mi niezb***281;dne rzeczy, bez kt***243;rych mog***281; si***281; obej***347;***263;. Ale pomi***281;dzy, jest ca***322;a masa rzeczy, kt***243;re chcia***322;bym mie***263;, ale nie umr***281; bez nich. R***243;***380;nica mi***281;dzy tymi sformu***322;owaniami jest ogromna.

I to nie jest pisanie, ***380;e jest zb***281;dny czyli nieprzydatny i nie warto zwraca***263; uwagi, czy aparat takowy ma? Jak kto***347; pisze takie rzeczy komu***347;, kto w***322;a***347;nie si***281; zastanawia, czy mu to potrzebne (a do tego s***322;u***380;y ten w***261;tek) to musz***281; zaprotestowa***263;. TO NIEPRAWDA, ***379;E NIE MA ZNACZENIA - ma i to spore dla wygody robienia zdj***281;***263;.

Cytat:
poniewaz nie bedzie mnie teraz, wiec zanim zaczniesz mnie cytowac wyrywkowo i czepiac sie zdan wyrwanych z kontekstu - prosze przeczytaj CALA moja wypowiedz przynajmniej 3 razy
Wr***281;cz przeciwnie - uzupe***322;niam kontekst, bo co***347; ma***322;o cytujesz wypowiedzi, do kt***243;rych si***281; odnosisz.

Cytat:
od lat w aparatach profesjonalnych takiego czegos nie ma i jakos sie to nie zmienia
Przeczytaj prosz***281; post tom-as'a. Nie ma w wi***281;kszo***347;ci, bo - ju***380; wy***380;ej to pisa***322;em. I zmienia si***281; to.

Z mojej strony EOsT

Jeszcze raz podsumowuj***261;c moje stanowisko:

Obracany ekran to bardzo przydatna rzecz i warto go mie***263;

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 07.01.2007 o godz. 11:25
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.01.2007, 18:06   #667
tom-as
Zamyślony

Data rejestracji: 21.01.2006
tom-as niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
nie wiem czy tyczy sie to tak***380;e mnie... ale chcia***322;bym wyja***347;nic, ***380;e zwrocilem uwage tylko na to ze jadnak jedna lustrzanka ma odchylany wyswietlacz i mozliwosc kadrowania obrazu wlasnie na nim. nic poza tym
Stary 10.01.2007, 15:11   #668
nimal
Author
Zlotowicz

@tom-as - oczywiscie nie dotyczylo to Ciebie, dzieki za zamieszczenie cennej informacji

@Wawelski - wiec przeczytaj raz jeszcze - wszedzie napisalem imho lub wg mnie lub slowa o podobnym znaczeniu, co wiecej, napisalem tez wyzej, ze CORAZ ZADZIEJ UZYWAM EKRANU W OGOLE, oczywiscie zamiast niego mam wizjer (tez z ekranem - w koncu mam hybryde a nie lustro)

dodam wiecej - obracany ekran dla jednych jest niezbedny, dla innych absolutnie zbedny
ja nie wyobrazam sobie aparatu uniwersalnego bez zewnetrznej lampy blyskowej, bo jej uzywam nagminnie,a przeciez nie pisze, zeby kupowac tylko hybrydy za stopka albo lustra - kazdy ma inne potrzeby
Ty mozesz sobie nie wyobrazac bez obracanego ekranu
sztuka polega na tym, by dostrzec potrzeby innych - wiec zrozum, ze nie kazdy robi zdjecia takie jak Ty i tak jak Ty
dzieki forum mozemy porownywac opinie - imho obracany ekran nie jest niezbedny, Ty i kilka innych osob macie inne zdanie - wasze prawo

ja szybciej skadruje wizjerem albo na oko - z doswiadczenia wiedzac jaki odbszar znajdzie sie w kadze jak podniose aparat nad glowe albo poloze go na ziemi - czesto wtedy nie ma czasu na ustawienia ekranika - bo wykonawca na scenie nie pozuje dla mnie a pajak nie bedzie czekal ze zjedzeniam muchy... ale jeszcze raz pokreslam - ja tak robie i pisze o tym, moze komus sie przyda moje zdanie - kazdy musi wypracowac wlasne przyzwyczajenia i styl pracy

ale nie pisz mi, ze gdzies napisalem, zeby kupowac aparaty BEZ OBRACANEGO EKRANU! nie rozumiesz roznic w znaczeniu pewnych zdan - czytaj je po kilka razy!

moje slowa:
Cytat:
wiec moze warto cos mniejszego? pieniadze te same, brak manuala i bajerow w stylu odchylany ekran
przeciwstawilem wymiary odchylanemu ekranowi, dalem to pod rozwage!
na podstawie wlasnych doswiadczen napisalem ponizej, ze odchylany ekran NIE JEST NIEZBEDNY
Stary 10.01.2007, 16:04   #669
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak jak przedm***243;wca uwa***380;am, ***380;e ekranik odchylany nie jest niezb***281;dny.
Sam go nie mam i w og***243;le mi to nie przeszkadza.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2007, 12:59   #670
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kupi***322;em Canona A430

Załącznik 36645

idealny do takich zdj***281;***263; z b***322;yskiem

A430

S2 IS

do takich ju***380; mniej...

A430

S2 IS (musia***322;em lekko skompresowa***263; - 97%)

obydwa aparaty w trybie auto, najlepsza jako***347;***263;.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 18:26
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2007, 00:15   #671
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Hey

Kole***380;ance zepsu***322;a si***281; lampa b***322;yskowa w Kodaku EasyShare CX 7300, czy istnieje mo***380;liwo***347;***263; wymiany tego elementu i czy operacja ta jest w og***243;le op***322;acalna...?
Je***380;eli tak, to mo***380;e zna kto***347; przybli***380;on***261; cen***281; oraz miejsce, w kt***243;rym mo***380;na co***347; takiego kupi***263;.

THX

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2007, 00:36   #672
nimal
Author
Zlotowicz

nie jestem pewny, ale biorac pod uwage wartosc aparatu (200pln max) nie ma sensu
nawet producenci czesto sie w to nie bawia, tylko wyprzedaja aparaty z uszkodzonymi lampami jako zlom (vide allegro - mozna kupic takie aparaty z niemieckich serwisow)

ale podkreslam, ze pewny nie jestem - po prostunigdy sie nie spotkalem z naprawianiem tego elementu
Stary 19.01.2007, 10:43   #673
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez para Podgląd Wiadomości
Tak jak przedmówca uważam, że ekranik odchylany nie jest niezbędny.
Sam go nie mam i w ogóle mi to nie przeszkadza.
posiadanie tez nie przeszkadza
a zawsze moze sie przydac
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2007, 10:56   #674
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz

Data rejestracji: 08.05.2005
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
kupiłem Canona A430

Załącznik 36645

idealny do takich zdjęć z błyskiem

A430

S2 IS

do takich już mniej...

A430

S2 IS (musiałem lekko skompresować - 97%)

obydwa aparaty w trybie auto, najlepsza jakość.
w tej 430 kolory są jakieś wyblakłe, da się tam ustawić balans bieli ? ew jakieś ustawienia manualne ? czy tam wszystko jest automatyczne ?
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2007, 11:05   #675
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pops Podgląd Wiadomości
w tej 430 kolory są jakieś wyblakłe, da się tam ustawić balans bieli ? ew jakieś ustawienia manualne ? czy tam wszystko jest automatyczne ?
jest manual, jest ręczny balans bieli, jest program liście wzmacniający kolory.

różnica jest też spowodowana tym, że jak poszedłem po S2 to wyszło słońce i trochę ożywiło kolory.

Cytat:
Opis produktu Nowy Canon CyberShot A430 zaprojektowany zostal w taki sposób, aby jego obsluga byla
prosta i przyjemna równiez dla poczatkujacych uzytkowników. Aparat umozliwia kazdemu wykonanie dobrej
jakosci zdjec. Pomocny jest w tym zestaw 15 programów tematycznych takich jak np.: portret, zdjecia
nocne, dzieci i zwierzeta, zielen, snieg, plaza, fajerwerki, zdjecia we wnetrzach. W kazdym z trybów
automatycznie wybrane zostaja optymalne ustawienia aparatu tak aby zdjecie bylo jak najlepszej jakosci.
Cyfrowy kompakt A430 posiada 4-milionowa matryce, która moze rejestrowac obraz w rozdzielczosci
2272x1704 pikseli, co pozwala na wykonanie odbitek nawet w formacie 20x30cm. Ekwiwalent ogniskowej
obiektywu wynosi 39-156mm (w przeliczeniu na format malego obrazka) co oznacza, ze aparat posiada
4-krotne zblizenie optyczne. Ostrosc ustawiana jest automatycznie "w oparciu" o 9 aktywnych pól
autofokusa. Takie rozwiazanie zwieksza precyzje pomiaru. W trybie super-makro uzyskamy wyrazny obraz
z odleglosci zaledwie 1 cm.
Tryby Color Accent i Color Swap umozliwiaja wprowadzanie do zdjec dodatkowych efektów np. wymiana
jednego koloru na inny. Dostepne sa 4 czulosci ISO: 64, 100, 200, 400, dlatego aparat pozwala na
fotografowanie przy slabszym jak i mocniejszym swietle. Do niedawna w aparatach tego segmentu
stosowano ekrany o przekatnej 1.5 cala. W nowym Canonie A430 wyswietlacz LCD ma 1.8 cala i posiada
regulowana jasnosc (15 poziomów).
Aparat korzysta z najnowoczesniejszego procesora Digic II, dzieki czemu jest znacznie krótszy czas startu i
reakcji migawki. Kompakt wykonuje zdjecia seryjne z predkoscia 2.3 kl/sek., dlatego mozliwe jest
uchwycenie nawet dynamicznie
poruszajacych sie obiektów.
A430 wyposazony jest w tryb 16:9, czyli mozliwe jest rejestrowanie zdjec panoramicznych i drukowanie
odbitek w formacie 10x20 cm (np. z kompatybilnych drukarek Canona). Aparat zgodny jest ze standardem
standard PictBridge, dzieki czemu mozna drukowac zdjecia bezposrednio z aparatu, bez korzystania z
komputera. Sluzy do tego przycisk Print/Share.
Tryb filmowy pozwala na rejestracje klipów z dzwiekiem w maksymalnej rozdzielczosci 640x480 pikseli (prędkosc 10 kl./sek) bez zadnych ograniczen (maksymalna dlugosc sekwencji do pojemnosci karty pamieci
1 GB). W zestawie z aparatem znajduje sie karta pamieci SD o pojemnosci 16 MB, na której zapisywane sa
zdjecia. Mozna równiez dokupic wieksza karte jezeli pojemnosc 16MB jest niewystarczajaca (maks. 1GB).
Aparat zapisuje date na zdjeciach.
Canon A430 zasilany jest 2 bateriami lub akumulatorami typu AA (tzw. paluszki). Akumulatory pozwalaja
na wykonanie ok. 360 zdjec, natomiast baterie w zestawie z aparatem wystarcza na 90 zdjec.
Najwazniejsze cechy aparatu:
- Procesor DIGIC II - stosowany w profesjonalnych lustrzankach.
- Matryca CCD o rozdzielczosci 4 megapiksela - wysokiej jakosci zdjec w formacie A4.
- 4-krotny zoom optyczny o ekwiwalencie ogniskowej 39-156mm.
- Filmy z dzwiekiem w rozdzielczosci 640x480 pikseli i predkoscia 10 kl./sek.
- Tryb Super-Makro - fotografowanie juz z odleglosci 1 cm od obiektywu.
- Tryb 16:9, czyli zdjecia panoramiczne
- Zdjecia seryjne z predkoscia 2.3 kl/sek.
- Menu w jezyku polskim.
- Zasilanie akumulatorami AA 2 szt.
http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/pdf....67058d4fa60dfc

jak na najtańszy aparat fotograficzny na rynku to całkiem ładnie

dałem 390 + 60 karta 1GB 60x Samsung (z firmowym nadrukiem sklepu) + 20 fajna torebka - 10 zł rabatu - czyli 460 za wszystko.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 19.01.2007 o godz. 11:12
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
aparat, filtr

Twoje uprawnienia: