![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Fotografia Forum poświęcone wszelakim zagadnienom związanym z fotografią, obróbką zdjęć itd. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#2 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
piwo mi się należy, bo to ja ci poleciłem kodaka
|
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
jaka pami***281;tliwa franca
|
|
|
|
#5 |
|
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Siopaki pomozcie w wyborze..... Do tej pory mialem CANONA S2 IS. I w sumie wszystko bylo by GIT gdyby nie gabaryty:/ Latam po dyskotekach i musze go targac ze soba bo mi sie do kieszeni nawet nie miesci:/ Takze sprzedaje CANONKA i szukam godnego nastepcy. Co powinien miec :
1.JA juz tu napisalem jakies male gabaryty 2. Mozliwie duzy ekranik. To zawsze fajna sprawa 3. Stabilizacje obrazu 4. Jak najwiekszy zoom optyczny. Chcialbym min. 6x. Teraz mialem 12 ![]() 5. Dobra jakosc robienia zdjec w ciemnych warunkach ( glownie cluby,dyskoteki) 6. B. Dobra jakosc nagrywanego dzwieku w filmach. (glownie w dyskotekach bedzie nagrywane) Jak widac aparat glownie na dyskotekach imprezach bedzie uzywany. Canon ladnie obraz mi nagrywal ale audio trzeszczalo jak bassy lecialy :/ A pamietam jak mialem kiedys HPek starego to sobie lepiej z tym radzil. Kumpel ma jakiegos SONY cybershota i tez mu fajnie dzwiek nagrywa. Chcialbym zostac przy CANONie no ale jesli w tej firmie z dzwiekiem w takich sytuacjach w kazdym modelu jest to bede musial sie przesiac na co innego. CENA : Chcialbym sie zmiescic w 1tys. Polecicie cos ?Np takie cos Canon Digital IXUS 970 IS lub troszke wiekszy CANON A650 ? A moze PANASONIC DMC-TZ5 lub DMC-FX35? Ostatnio zmieniany przez frog : 19.05.2008 o godz. 01:07 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
SX100IS, albo A720IS - ten drugi bdb sobie radzi z nagrywaniem d***378;wi***281;ku w b. g***322;o***347;nych miejscach (m***243;j przyk***322;ad tutaj), ale w mono.
|
|
|
|
#7 |
|
Żabol
![]() |
Kurde ten Panasonic mnie zafascynowal ;> Powiedzcie mi tylko jakie roznie sa miedzy tym TZ5 a FX35 ? Aha i czy do takich aparatow jak nagrywaja HD to rozumiem szybka karta musi byc. CZy pojemnosc 8GB nie bedzie zadnym problemem czy max 4gb oczywiscie wersje jakas SPEED wziasc SANDISKA Ultra II czy KINGSTONA.... Class 6 czytalem ze to najszybsze niby obecnie karty....
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do pytania wcześniej - Panasonic spełnia wszystkie wymagania poza jednym (tzn. w Polsce jeszcze drugim - ceną. Na Allegro co prawda dostanie się za ok. 1300 (w sklepach 1500), ale to dalej trochę więcej. W Stanach kosztuje ok. 300 dolarów, więc jeśli miałbyś możliwość sprowadzenia..) - dźwiękiem. Sam jeszcze nie testowałem, ale w licznych recenzjach czytałem, że bardzo słabej jakości dźwięk nagrywa. Z tym, że generalnie jeśli chodzi o aparatu to o dobrym dźwięku słyszałem tylko Canonie, o ktorym właśnie pisałeś (i jego kolejnych modelach). W pozostałych jest jeden mały mikrofon to i nagrywany dźwięk nie może być super jakości.
|
|
|
|
#9 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
Poza tym aparat jest genialny - super duży i jasny LCD, optyczny stabilizator + zoom optyczny do 10x (matka z trzęsącymi się rękoma też zadowolona ;-) ). Aparat służy głównie do cykania fotek na imprezach, na działce, na wycieczkach, przedmiotów do wystawienia na allegro itp., nic artystyczno-profesjonalnie i do tych wymienionych przeze mnie celów sprawdza się... idealnie :-). Co do dobrych dźwięków to faktycznie Sony mają dobre i kumpla Canon S3 mnie zachwycił (zarówno pod względem jakości obrazu jak i dźwięku w filmach). |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Żabol
![]() |
@Andrzej no u mnie w Zabrzu juz za 1,1tys bym go mial. Z USA nie mam mozliwosci takze cena taka raczej pozostanie. No ale i tak mam odlozony tys tak liczylem takze nie ma zle. Co do dzwieku no to tak jak mowisz nie mam chyba na co liczyc lepszego ale chodzilo mi tylko o taka tolerancje na DUZE BASSY bo ogolna jakosc wiem ze jest kijowa w aparatach no ale zobaczymy. Chyba nie znajde nic lepszego. Tutaj mnie te parametry ogniskowych i zoom 10x i male wymiary i fajny duzy wyswietlacz wciagnal ;> Powiedz mi tylko bo slyszalem ze malo tam ustawien manual ... ale zdjecie w spei czy czern biel bede mogl w roznych warunakch zrobic i czy lampe bede mogl wylaczac kiedychce w roznych ustawieniach
Tak jak mowie np w dyskotekach bo tam czasami lamp nie wlaczam jak jest duzo laserow i innych swiatel i wtedy fajnie wychodza zdjecia. I pytanie co do karty I drugie pytanko jeszcze jaka masz karte ? Bo nie wiem czy brac tego SANDISK ULTRA II czy KINGSTONA CLASS 6. Podono te class6 najszybsze... No i jak mowisz ze masz 8gb to taka tez wezme...
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Dodatkowo jest fajna i bardzo rzadka w aparatach funkcja używania zoomu (optycznego) podczas filmowania. Co do zdjęć w ciemnościach to jeszcze nie testowałem, ale to, co już widziałem, to że bardzo dobra jest lampa błyskowa, więc nie powinno być problemu. Dodatkowo są długie czasy naświetlania i wyższe czułości (ISO 1600 w ustawieniach standardowych plus podbicie nawet do 6400). Jeśli chodzi o kartę to będę musiał sprawdzić w domu, bo teraz nie pamiętam. W każdym razie 8GB szóstej klasy jeśli chodzi o szybkość. Firma dla mnie nieznana, ale na Amazonie było kilkaset komentarzy i wszyscy bardzo zachwalali.
|
|
|
|
#12 |
|
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Niedawno go nabyłem w MM i puki co to daje rade
|
|
|
|
#14 |
|
Żabol
![]() |
No i koledzy zescie mnie namowili
Dzis kupilem TZ5tke ;> A na Allegro znalazlem taka karte SanDisk SDHC 8 GB EXTREME III Polecaliscie Sandiska a to jest chyba jeszcze nowsiejszy szybszy model takze chyba go kupie dla juz swietego spokoju.No i jak piszecie to aparacik powinien spelniac wszystkie moje oczekiwania (no poza tym dzwiekiem) ale nie mozna miec wszystkiego. Bede sie cieszyl jak pozostale cechy ktore wymienilem beda i beda sie dobrze sprawowac. Co do zoomowania podczas filmowania to w S2 IS tez mialem takze dobrze ze i tu to jest. Bardzo dziekuje siopaki za informacje. Przynajmniej mi to wszystko poszlo szybko i sprawnie. Jesli dojdzie do weekendu aparacik to w sobote biore go na BALETY i po weekendzie wrzuce sample photos and movies jak to nim uda mi sie zrobic Jeszcze raz dzieki !@Mgit. Moze i nie ***379;adka ale RZadka bardziej
Ostatnio zmieniany przez frog : 19.05.2008 o godz. 22:57 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat: