![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
Nie wiedziałem gdzie to umieścić. Do tematu wyboru aparatu już mi nie pasowało więc pozwoliłem sobie zamieścić nowy temat. No mam problem z moim S5 i stąd pytanie do użytkowników tego aparatu i całej seri SX. Myślę, że wiele wyjaśni mi w tej kwestii joujou ![]() Chodzi o zdjęcia nocne. Mój stary Canon wielkości paczki fajek robił ładniejsze zdjęcia w nocy niż ten najwyższy model kompakta na chwile obecną z oferty Canona. Nie są ostre, są rozmyte i za bardzo widać ziarno. Pokaże kilka przykładów. Zachowałem EXIF więc dokładne dane możecie sobie zczytać. Po krótce: -był statyw -samowyzwalacz 2 sek -ISO max 200/250 -MF (ustawiany na niekończoność), czasem AF (wielosegment) ![]() ![]() ![]() I teraz tak... przeczytałem dziś na forum Canon Board iż zaleca się wyłączenie stabilizacji obrazu. Mam zamiar to sprawdzić. Co ze wspomaganiami AF itp. bajerami. Zastanawiam się też czy cięższego statywu nie zabierać ze sobą. Takie dodatkowe pytanie: jaki wpływ ma na zdjęcia korzystanie z filtra UV po zachodzie słońca. Lepiej go zdejmować? Czekam na uwagi i pomoc bo mimo tego, że na aparat nie mogę złego słowa powiedzieć to fotki nocne są jak na tą klasę-SŁABE przez duże "S".
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Program graficzny, dodawanie napisów do zdjęć | PIOTR34 | Fotografia | 25 | 17.12.2012 20:06 |
Dziwny problem z edycją zdjęć z dysku | andrzejj9 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 25.09.2007 14:33 |
"Filmowanie" zdjęć | Krzysztof_toruń | DVD-Video | 6 | 09.03.2006 19:01 |
Nagrywanie zdjęć w NERO 5.5.9.13 | Falkon2000 | Napędy optyczne CD | 2 | 03.10.2004 23:10 |
Przygotowanie prezentacji zdjęć w SVCD | tomek1906 | DVD-Video | 14 | 29.04.2004 15:52 |