![]() |
Boję się że koszt transportu zniweczyłby ewentualne zyski. Ciężkie toto niesłychanie.
|
Zacząłeś już te dzieła na ibeju wystawiać? :szczerb:
|
Ilość załączników: 2
Mechanik uzbierał dociski, dwumasy, sprężyny i inne frukty, także wziąłem się wczoraj do roboty.
Załącznik 87016 Przy okazji dokonałem drobnej modyfikacji systemu chłodzenia w spawarce z lidla: Załącznik 87017 Efekt - 2x więcej smarkania, 2x mniej czekania. :spoko: ================ Za to teraz skończyły mi się elektrody, więc znowu postojowe będzie. :szczerb: |
|
Zawilec trójdociskowy. poznaję! :w00t:
|
Ilość załączników: 1
Wracając do podniecania się "ładnością" spawu zaprezentowanego wcześniej - kto chce się więcej o tym dowiedzieć - google i hasło walking the cup.
Wracając do kwiatków - ten jest na razie ostatni, bo skończyły mi się sprężyny, dociski i dwumasy. Muszę poczekać aż mechanik coś nazbiera. Załącznik 81027 |
Cytat:
Cytat:
|
Ten drugi spaw jeszcze do zrobienia, choć osobiście chyba musiałbym mieć trzecią rękę, żeby dwiema przytrzymywać pierwszą żeby nie drgała :P Natomiast spaw na górze - perełka.
|
to chyba magiem jest robione, znaczy się drutem 0,8 z mieszanką argonu i dwutlenku węgla.
eydta1: albo nawet tigiem.. @joujoujou Nie było lepiej nabyć używanej spawarki transformatorowej? |
Cytat:
Patrz na to :wow: http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142...IXh03Lot3u.jpg http://mklr.pl/uimages/services/moto...jpg?1411120041 |
Przecież pracuję. :P
Tylko nie bardzo jest na czym, bo 80amperowa spawarka z lidla to porażka - 10 minut smarkania, 30 minut przerwy na ostygnięcie transformatora. Maskę dali katastrofalnie koszmarną - w praktyce spawa się na ślepo. :sciana: Poza tym #1: taki jest zamysł artysty. :D Poza tym #2: trzyma się? Trzyma. To w czym problem? :] |
się czepię ;)
nad spawami musisz popracować :P |
Ilość załączników: 1
Zrobiło się słonecznie i ciepło (ale tylko na 2 dni), to i kwiatki większe rosnąć zaczęły. :D
Załącznik 80930 |
Cytat:
|
Nie grzebię w samochodzie. Grzebię na złomowcu kumpla mechanika. :P
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:11. |