Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   [-18] Zarabianie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/18-zarabianie-46839/)

Posłany 01.11.2005 22:23

Korepetycje, hm. Raczej nie ;] Jako 16 latek mógłbym dawać korki góra w 1 klasie gimnazjum chyba ;). Była opcja zrobienia "serwisu" czyli żebym chodził po ludziach kompy naprawiać ;) Ale póki co skłaniałbym się ku allegro ale wciąż pomysłów szukam ;)
Wezmę to pod uwagę - dzięki ;)

epol 01.11.2005 21:37

@Posłany, rob to w czym jestes dobry :) A moze zacznij dawac korepetycje :idea:

Posłany 01.11.2005 21:10

Postanowiłem odświeżyć temat ;)
Wiadomość wtedy do Kizia chyba nie doszła(czy jakoś tak) w każdym razie nevermind ;)

Kase jakoś naskładałem z "darowizn" i sobie kupiłem sprzęt na zimę(deska SNB) ;)

Ostatnio jednak znalazłem kolejny obiekt westchnień - laptop ;) Chciałbym wydać na laptopa jakieś max 3000zł. I bardzo fajne są za tą cenę nawet(a do czasu jak zarobie/uzbieram będą jeszcze lepsze ;)). No i powrócił pomysł zarobku.
W tej chwili widzę jedyną drogę jaką jest Allegro. I mam w związku z tym problem - co sprzedawać? Moglibyście się pochwalić jakie towary mniej-więcej sprzedajecie i ile wyciągacie za to... Bo może też bym jakiś interesik otworzył ;)

Posłany 23.01.2005 01:10

Cytat:

Napisany przez rosol
A co to sa za skorki? Do czego one ... Jak je sprzedajesz?

Pewnie do jakiegoś CMS'a (jPortal), a jak sprzedać to będę o tym z kiziem rozmawiał :)

@kizio: Jutro, bleh, dzisiaj, tylko że w dzień napisze PW ;)

Damador 23.01.2005 00:44

Cytat:

Napisany przez Predi
a wie ktos moze co z firmami ktore placa za czas spedzony w sieci z ich banerami? np. spedia

zapomnij - albo kasy nei zobaczysz albo beda to sumy 10 zl / pol roku

Damador 23.01.2005 00:42

Cytat:

Napisany przez Predi
badz patriota, kradnij :| ;)

ej - rzad nie lubi konkurencji :)

Eliasz 23.01.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez ZiP
[...]

Ale jeżeli tylko otrzymają zgłoszenie, że dany użytkownik nie ma 18 lat, to natychmiast zawieszają mu konto. Jeżeli użytkownik stwierdzi, że jest pełnoletni, to musi przesłać kopię dokumentów które to potwierdzają (np. dowód osobisty, paszport, prawo jazdy). [...]

Już o tym kiedys pisalem jaki z tego mozna zrobic walek, kolega mi to kiedys opowiadał.

Otóż jeśli coś licytujecie i osoba X próbuje was przelicytować (albo już przelicytowała), wystarczy wysłać maila do allegro ze odoba X nie ma 18 lat. Konto jest chilowo zawieszane aż do przesłania kopi dowodu osobistego. A wiadomo osoby z zawieszonym kontem nie moga licytować. hehehehheheh

ZiP 23.01.2005 00:13

Cytat:

Napisany przez Predi
smiechu warte :D mam 19 i dzialam na allegro od 4 lat

jest masa ludzi niepelnoletnich i allegro doskonale sobie z tego zdaje sprawe.... ale utarg to utarg

Allegro nic z tym nie robi, bo nie może sprawdzać każdego użytkownika oddzielnie. Ale jeżeli tylko otrzymają zgłoszenie, że dany użytkownik nie ma 18 lat, to natychmiast zawieszają mu konto. Jeżeli użytkownik stwierdzi, że jest pełnoletni, to musi przesłać kopię dokumentów które to potwierdzają (np. dowód osobisty, paszport, prawo jazdy). Kiedyś ktoś na cafe allegro zasugerował, żeby nieletni mogli korzystać z Allegro tylko jako kupujący i do tego bez aktywacji konta (z kopertą) - pomysł moim zdaniem godny rozpatrzenia.

Podziwiam takich, którzy - chociaż niepełnoletni - wykazują się większym profesjonalizmem i odpowiedzialnością niż niejeden "stary" allegrowicz. Niestety prawda pokazuje, że większość młodych na Allegro to nie porządni sprzedawcy, tylko zwykli gówniarze.

Predi 22.01.2005 22:43

a wie ktos moze co z firmami ktore placa za czas spedzony w sieci z ich banerami? np. spedia

rosol 22.01.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez kizio
Hmm... nie jesteś zły proste skórki mógłbyś robić, ogranicza się to do pociecia na 8 czesci jakies ramki i zmienieniu romziwrów w pliku. 15 minut roboty a zarobek od 5 - 30zł od 1 skorki, 10 miesiecznie - do 300zł

A co to sa za skorki? Do czego one ... Jak je sprzedajesz?

mallow 22.01.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja próbowałem i próbuje :>

Musi to być sklep takjakby prywatny, tzn... nie może to być Vobis, Sferis czy Komputronik... Bo to jes togólno Polskie i wogóle

Od 16 skonczonych lat mozna miec praktyki czy cos, a ja jeszcze nie skończyłem 16... no i jest tak że codziennie po szkole tam przyjeźdzam, kompy składam, instaluje windki itepe...ale nie obsługuje ludzi za ladą, tzn nie sprzedaje sprzetu czy płytek czy cuś..

I ile tam siedzisz?

Posłany 22.01.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez kizio
Teraz za pocięcia więcje niż dyche nie weźmiesz - konkurencja jest duża, jak chcesz to mozemy zalozyc spółke i bedziemy robic skorki. Jak co to PW

Powiem Ci, że możnaby spróbować... Chociaż miesiąc próby i by się zobaczyło jakie zyski... W najbliższych dniach się na 99% odezwę na PW

kizio 22.01.2005 19:03

Cytat:

Napisany przez Posłany
Jak na razie to te skórki dosyć pasowały by mi... Ooo jeszcze z rzeczy które umiem robić zdałoby się zaliczyć cięcie layoutów i robienie do nich HTMLa :) To robiłem kilka razy, ale to dla kolegi było i kasy nie wziąłem a takie pocięcie to 20-30zł/lay ...

Teraz za pocięcia więcje niż dyche nie weźmiesz - konkurencja jest duża, jak chcesz to mozemy zalozyc spółke i bedziemy robic skorki. Jak co to PW

Edwardo 22.01.2005 18:36

Cytat:

Napisany przez bakupl
Ja próbowałem i próbuje :>

Musi to być sklep takjakby prywatny, tzn... nie może to być Vobis, Sferis czy Komputronik... Bo to jes togólno Polskie i wogóle

Od 16 skonczonych lat mozna miec praktyki czy cos, a ja jeszcze nie skończyłem 16... no i jest tak że codziennie po szkole tam przyjeźdzam, kompy składam, instaluje windki itepe...ale nie obsługuje ludzi za ladą, tzn nie sprzedaje sprzetu czy płytek czy cuś..

dobrze ze sobie i najblizszym sam skladam wszytko od podstaw...
lepiej nie zdradzaj nazyw sklepu :P
hyhy :P

Patrix 22.01.2005 17:25

Cytat:

Napisany przez bakupl
kompy składam

chmm niezłe zaufffanie mają do Ciebie hehe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:11.