![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
512 ale jeśli myślisz o sdram i masz starszą płytę może być widoczna tylko połowa pamięci, więc może Ci się nie opłacać
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Zawsze jest lepiej mieć 1 wiekszą kość niż dwie mniejsze.
Jeżeli jednak zdecydujesz się na dwie mniejsze, to: muszą być tej samej firmy (producenta) tego samego typu z tej samej serii produkcyjnej Inaczej jest duża szansa, że będziem miał większe bądź mniejsze problemy. 8)
|
|
|
|
#19 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
mam dwie kości 256MB DDR 333Mhz ...i wieszają mi system jeśli tylko pracują razem...a jak tylko jest jedna to wszysto gra i buczy... Ale i na to znalazłem problem chociaż nie w pełni...ustawiłem z 333Mhz na 266Mhz ... no i gra ...system stabilnijszy niz kiedykolwiek...a strata szybkości jest nie zauważalna...8)
|
|
|
|
#20 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Nie znam Twoich szczegółów ale wydaje mi się, że dla Twoich konkretnych kości ustawiłeś zbyt agresywnie ich parametry w BIOSie. Nie sprawdzałem ostatnio ale na www.benchmark.pl był ostatnio "przewodnik po biosie" - świetne tłumaczenie oryginalnego artykułu. Unikaj "polskich pomysłów" na tuning BIOSu - odnoszę wrażenie, że te artykuły piszą początkujący w myśl zasady: polecenie naczelnego - napisz coś, na początek może o BIOSie - to jest takie proste. Co z tego wyszło: przykład jest na www.frazpc.pl , dobrze że nie wydali cz. 2. 8)
|
|
|
|
|
#21 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
esem...próbowałem wszelkich możliwośći od podwyższania napięcia pamięci do innych wszelkich rozwiązań....
Każda z tych kości jest innej firmy i to jeszcze jakieś badziewia... W biosie mam ustawione na Timing by SPD...Enabled tak więc rzadnych agresywnych ustawień nie mam... ...hmmm już przestało to mnie drażnić i jedynym rozwiązaniem pozostało mi sprzedać kości i kupić 1x512MB ...
|
|
|
#22 |
|
![]() |
Czy jeden moduł jest przypadkiem dwustronny, a jeden - jednostronny ?
Niektóre płyty i chipsety tego nie lubią. Jeśli pamięci są właśnie takie, spróbuj upgrade'u BIOSu. Jeszcze jeden pomysł. Jeśli masz timing by SPD, to przecież oba moduły zgłaszają różne parametry. Płyta może zgłupieć, jeśli nie ma dobrze napisanego BIOSu - z zdarza się to nader często. Ustaw parametry ręcznie na najmniej agresywne wartości z tych, które zgłaszają obie kości i sprawdź.
Ostatnio zmieniany przez Marius_The_Mad : 02.03.2003 o godz. 23:45 |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#24 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
w jednej kosci...
Najlepiej brac w jednej kosci, mniej problemow, minimalnie ale bardziej wydajnie
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
przeczytalem
wszystkie posty ale mam swoje zdanie, takie samo jak paru innym forumowiczow. jak masz plyte na nforce2 to bierz 2x256, jak nie masz to 1x512, chyba, ze planujesz w tym roku kupic jeszcze nforce'a 2 to narazie wez 2x256, zreszta zobacz sobie testy, dualddr pracujace synchronicznie z procem wymiata.
|
|
|
#26 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Tak zeby juz zakonczyc ten temat bo widze ze jeszcze ludzie pisza powiem ze juz zamowilem 512, a co do dual ddr to wcale mnie nie podniecaja te wyniki i nie mam zamiaru co 4 miesiace zmieniac plyty glownej na jakies nowe rozwiazania ktore nie przynosza oszalamiajacych efektow. Za wszystkie wypowiedzi z gory thx.
|
|
|
#27 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
A co Ci mówi o Twoich pamięciach SiSandra, oto jest pytanie. 8)
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdrawiam |