![]() |
Cytat:
pokombinuje w ten sposób, a jaki masz windows ? dostawce neta ? |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale masz u siebie sieciwke i przez nia net i chcesz przez druga sieciowke dac net drugiemu kompkowi???
jak tak to ja mam tak - polaczenie radiowe udostepnione i zaznaczylem wszystkie protkoły pozniej na drugim kompku wpisałem moj Ip jako brama i dns to dziala - na normalnym crosie |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Trzymam za to w ręku kś eksperta 5/2003 gdzie dali program WinRoute :D Zobaczcie to co namalowałem i czy to możliwe :| mi się wydaje teoretyzując, że tak -bo podpinam tylko jednego kompa a nie kilka (do tego byłby switch) |
z tego co ja czytalem na "Jama Mastaha" to nie pojedzie... Potrzeba router(z opcja klonowania adresu MAC)
|
2 kompy skorosowanym do neta :]
Ilość załączników: 1
na pierwszej sieciówce mam neta (sieć LAN) z DHCP (automatyczne przydzielanie adresu po MACu karty)
dziś wmontowałem druga sieciowke do tego samego kompa i połączyłem skrosowanym z drugim kompem z innego pokoju (oczywiście tamten komp tez ma 1 sieciowke :D) teraz chciałem zrobić "myk" aby na tym drugim kompie był net (mostkowanie mi coś nie wychodzi ?) Winroute odpada bo mam win2003 (po instalacji bluescreen) Sieć z której mam neta jest zabezpieczona (jest zarajestrowany u nich tylko jeden MAC karty inne karty odrzuca). Kompy sie wzajemnie widzą (screen) Napiszecie co jak ?! :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:35. |