![]() |
Cytat:
|
Co jak co, ale ja nie uzywalem 2k.
Jednak nie zgodze sie z paroma "mozliwosciami", ktore wypisal kizio... np. dzialanie na kilku monitorach jest zalezne tylko od tego jaka masz karte graficzna... i oba sytsemy to obsluguja..., druga rzecz, to przeciez win2k i winxp obsluguja NTFS!!, zaelzy od partycji dyskow... to tyle bo juz nie pamietam co tam pisales :P. A co do win2k vs winxp to wydaje mi, sie ze xp jest klonem w2k tylko, ze ulepszonym i poprawionym graficznie.... na marginesie: Przesiadz sie na linuksa, dla pocztkujacych dobry jest mandrake..., w razie problemow pisz do mnie ;) pozdro ;). |
Cytat:
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :spoko: |
Od wczoraj pracuję na w2ksp3. Po długich namysłach zdecydowałem się rozstać z XP.
Jak narazie nie jestem zachwycony: długo się ładuje, długo się zamyka, na IE dostaję komunikaty, że "program nie odpowiada". Wydaje mi się też, że LAN działa wolniej - ale to może mieć związek z wczorajszą pogodą (mocno we Wrocławiu wiało) a LAN jest na antenkach. Aha, wszzystko to co mam w slotach PCI (GF3ti200, Zoltrix Cobra, sieciówka, SB5.1 Digital)zainstalowało mi się na jednym przerwaniu (IRQ11) ale na różnych zakresach - konfliktów nie ma. Trochę się tym jeszcze pobawię ale myślami jestem z XP (pewnie niedługo tam wrócę). 8) |
Cytat:
Zgadza sie co do tego IRQ 11 - winda chyba to przerwanie uwielbia bo mi tesh tak zrobił: 9 System zgodny ze standardem Microsoft ACPI 11 NVIDIA GeForce3 Ti 200 11 Uniwersalny kontroler hosta Intel 82371AB/EB PCI do USB 11 Promise Ultra66 (tm) IDE Controller 11 Creative AudioPCI (ES1371,ES1373) (WDM) 11 Karta Realtek RTL8139(A)-based PCI Fast Ethernet Adapter 8 Zegar systemowy CMOS/czasu rzeczywistego 13 Procesor numeryczny 6 Standardowy kontroler stacji dyskietek 4 Port komunikacyjny (COM1) 3 Port komunikacyjny (COM2) 12 Logitech-compatible Mouse PS/2 1 Easy Internet Keyboard 14 Podstawowy kanał IDE 15 Pomocniczy kanał IDE Konfliktów brak ... |
Wytrzymałem na 2k do wczoraj - nie nadaje się do zastosowań "domowych". XP jest zdecydowanie dla mnie "przyjaźniejszy". 8)
|
To tak dla przypomnienia co dawniej o tym sądzono. 8)
|
A co sądzą gracze o win2k? Legendy czy prawda: podobno bardzo dużo gier nie chodzi pod win2k. 8)
|
mam wrazenie ze ten temat ktos ciagnie za uszy w ramach jakiegos dziwngo dzialania...
gracze mowia - gry dzialaja, nie mialem takiej ktora by mi powiedziala 'nara' - inna sprawa ze czesc gier znacznie szybciej chodzi w 98se... (np. medieval total war) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:08. |