Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Abonament RTV dla posiadaczy komputerow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/abonament-rtv-dla-posiadaczy-komputerow-52608/)

Y@nkee_PL 24.05.2005 11:17

a nie lepiej było napisać :peace:
Cytat:

"Rzeczpospolita" komentuje, że dla dobra rozwoju nowoczesnych technologii w Polsce należałoby zrobić wszystko, aby odsunąć świnie od koryta

Stef 24.05.2005 12:32

i ja mam placic abonemanet jak sobie slucham radia ze szwecji?? z jakiej paki mam placic za to do KRRIT. pzreciez to sa zlodzieje, ktorzy (jak wiele osob w naszyn kraju) bierze kase za nic!!! i jeszcz echca w ten pososb tepic milosnikow ktotzyu caly swoj wolny zcas posiwiecaja na szczytne cele.. lepsze chyba to niz rozbijalnie sie z bejsbolem pod blokami. a takie rozglosnie przynajmniej garja muzyke o niebo lepsza niz wszytskie nasze radiowe stacje publiczne...na takich "amatorskich" stacjach moge posluchac sobie najnowszych hitow, a takim PRI, czy PRIII co leci... szkoda gadac....

demek 24.05.2005 13:12

jesli to wprowadza to nie bede tego placil bo nie slucham radia przez net i tv przez net rowniez nie ogladam

andrzejj9 24.05.2005 13:19

Cytat:

Napisany przez demek
jesli to wprowadza to nie bede tego placil bo nie slucham radia przez net i tv przez net rowniez nie ogladam

Ja również nie.. Skąd jednak pomysł, że to dla tych "geniuszy" ma jakiekolwiek znaczenie? ;)

demek 24.05.2005 13:25

dali pomysl, sie przyjmie to mega premie dostajesz - tak jest w polsce:) a ze potem on nie zda egzaminu to juz nikogo nie obchodzi....

smolik 24.05.2005 14:04

I jak w tym kraju ma być normalnie jak nienormalni są u władzy.

demek 24.05.2005 14:29

toszto w tym kraju juz niestety jest normalnie ze nienormalni sa przy wladzy wiec jak cchesz zeby bylo normalnie ?:)

rembrant 24.05.2005 14:39

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
a nie lepiej było napisać :peace:

;) Yanke ty jak zwykle nazywasz rzeczy po imieniu, ale nie badz "swinia" i nie podwazaj zdania chlopakow z "Rzeczpospolitej" bo ich z roboty wywala :piwo:

kraluk 24.05.2005 14:43

******ło ich??? (( (( :klnie:

To jest chyba naj*****niejszy pomysł jaki słyszały moje uszy. Pomyślcie, co by się stało, jakby to prawo wprowadzili??? Ceny za net poszły by w górę oraz internet w Polsce cofnął by się i to o dużo...

raven66 24.05.2005 15:35

Cytat:

Napisany przez nimal
mam pomysl na nowy podatek, jutro napisze o tym do Premiera:
jak sie dostanie w czape (opis przypadku w smietniku) to nalezy obitego oblozyc nie lodem, a podatkiem od wzbogacenia - w koncu ZAROBIL WPIER....

proponuję zebrać się do kupy [bez skojarzeń] i napisać list otwarty do "władz" o wprowadzenie jeszcze kilku nowych podatków, na przykład:

każdy kupujący samochód byłby obciążany podatkiem od ewentualnego spowodowania wypadku czy ofiar w ludziach [bo jeździ samochodem, więc może spowodować wypadek]
każdy posiadacz nagrywarki CD lub DVD niech odprowadza podatek od ewentualnych wypalonych pirackich kopii muzyki, filmów, oprogramowania - bo przecież posiadając nagrywarkę można piracić
każdy lokator wynajmujący mieszkanie musiałby płacić podatek od ewentualnej przyszłej kradzieży prądu - bo przecież można przykombinować z licznikiem
każdy kto kupowałby gazete codzienną musiałby płacić podatek, aby pokryć koszt zdobywania dalszych njusów i by utrzymać ciągłość pisania artykułów i nowinek [w końcu też trzeba trochę nakładu czasowego i finansowego aby artykuł napisać]
każdy przechodzień wkraczający np. na płytę główną rynku w Krakowie powinien płacić podatek, aby pokryć ewentualne koszty, jeśli by na przykład wyrzucił papierek na ziemię albo w inny sposób zanieczyścił środowisko [proponowałbym ustawić dookoła blokady policyjne wraz z budkami, w których siedzieli by inspektorzy urzędu skarbowego pobierający od razu opłaty za wejście na rynek]

itd. itd...

a na koniec: każdy głosujący w wyborach powinien odprowadzać megaduży podatek, aby pokryć straty finansowe, ekonomiczne, moralne etc. wyrządzone przez powalone ustawy i pomysły świń znajdujących się przy korycie

to co, piszemy? :pisze:
8 )

mgit 24.05.2005 15:46

Nie no pogratulować
Pewnie w niedługim czasie wprowadzą stałe opłaty dadatkowe (na strone www tvp) wkoncu jak ktos ma internet to tylko na ich strone whcodzi, ponadto ludzie zakałdaja internet żeby wejść na strone tvp, telewizor się kupuje żeby móc oglądać TVP1 TVP2 TVP3 :)
Ja tam za telewizor nie płace abonemanetu już półtora roku :) i mam ich głęboko w dupie :) raz tylko przysłali pismo z zapytaniem czy oby na pewno płaci się abonemnt, bo oni nie są pewni, i jak sie płaci to żeby owe pismo zignorować :P
A tak jak bardzo chcą żeby all płącili za ich cudowne stacje to niech sobie zakodują, i w tedy kto zechce oglądać to zapłaci :)
PS.
Niektórzy jednak płaca za abonemnt, i zapłaca każdy dodatkowy podatek, oja babcia płaci abonement radiowo-telewizyjny z wyprzedzeniem półrocznym :D

woitas 24.05.2005 16:10

łatwiej jest wprowadzać kolejne podatki, niż wziąść się za reformę administracji i wydatków socjalnych.
tyle tylko, że za dużo to i świnia nie zeżre... :|

raven66 24.05.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez woitas
tyle tylko, że za dużo to i świnia nie zeżre... :|

nie docieniasz chyba możliwości naszych rodzimych świń

legion 24.05.2005 16:27

pani Waniek i jej kolesie juz nie wiedza co wymyslec moze niedlugo abonamet za tv i radio
dopisza do paliwa :haha: bo w sumie w samochodzie tez mam radio a nawet mozna miec tv :)

Joe_Doe 24.05.2005 16:31

Cytat:

Napisany przez icemac
...za czestotliwosc proca i jego moc obliczeniowa, pojemnosc dysku, wielkosc ramu..

To wszystko wydziela cieplo, wiec mozna tez za to zaplacic podatek dla elektrocieplowni za to cieplo, ktorego mniej od nich zuzejesz, bo komputer ci "nagrzeje" w pokoju :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:38.