Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Abonament RTV dla posiadaczy komputerow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/abonament-rtv-dla-posiadaczy-komputerow-52608/)

Kris 24.05.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez Patrix
eee ?? możesz przypomnieć :D

To się ładnie nazywa "opłata klimatyczna" :)

Natomiast powinni jeszcze jeden podatek wprowadzić: BYKOWE. :fiu:

he he he

Yarozelsky 24.05.2005 23:06

:| to juz nawet podatek od powietrza wprowadzili :| a ja myslalem ze w tym kraju bedzie coraz lepiej ,nadal w to wierze, ale takie wiadomosci jakos coraz bardziej przekonuja mnie by stad wyemigrowac po skonczeniu szkoly. :smutny:

demek 25.05.2005 01:48

ja sie dlugo nie zastanawialem jak dostalem propozycje wyjazdu

Igloo 25.05.2005 07:05

tak narzekacie a od dawna te same *****e u władzy. na wybory trzeba chodzić i wybierać odpowiednich ludzi a nie pierdzieć w stołek i biadolić!

mgit 25.05.2005 08:25

Żecz w tym że kogo by się nie wybrało to i tak będzie to samo się działo :)

Air 25.05.2005 09:18

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
:| to juz nawet podatek od powietrza wprowadzili :| a ja myslalem ze w tym kraju bedzie coraz lepiej ,nadal w to wierze, ale takie wiadomosci jakos coraz bardziej przekonuja mnie by stad wyemigrowac po skonczeniu szkoly. :smutny:

Jest to tak zwane "klimatyczne". Płacisz za to jadąc do miejscowości wypoczynkowych typu Zakopane, Krynica. Jest to doliczane do kosztów zakwaterowania.

andrzejj9 25.05.2005 09:47

Cytat:

Napisany przez Igloo
tak narzekacie a od dawna te same *****e u władzy. na wybory trzeba chodzić i wybierać odpowiednich ludzi a nie pierdzieć w stołek i biadolić!

Niestety wybieramy z tych, którzy kandydują, a wybór ten nie jest najlepszy... Ja teraz poważnie zastanawiam się, czy iść na wybory.. Nie dlatego, że mi się nie chce, albo los tego kraju mnie nie interesuje, ale po prostu nie ma dla mnie kandydatów, którzy mogliby w tym momencie Polsce cokolwiek zaoferować.. Jest tylko ta sama zgraja, która jak dorwie się do koryta, to zacznie wymyślać nowe rzeczy takie, że przy nich ta najnowsza propozycja będzie niewarta uwagi..

Polska...

icemac 25.05.2005 10:10

popatrzmy na to tak

wiekszosc naszych ustaw jest niezgodna z konstytucj unii europejskiej, ale ...

w naszym kraju wszystko przechodzi, a pozniej jeszcze placimy ta "genialne" pomysly "wladzy" u koryta :taktak:

Ormianin 25.05.2005 10:10

to ich regulowanie to:

Rada proponuje objąć abonamentem radiowo-telewizyjnym
posiadaczy komputerów i telefonów komórkowych UMTS.

oraz:

Dlatego też wpadła na pomysł, aby stworzyć specjalny urząd,
który zajmie się nadzorem i wydawaniem koncesji na internet.
Urzędników tych mieliby wybierać politycy

fajnie jest. (p)osly ostatnio ustalily nowy haracz na darmozjadow
od filmow, teraz Ci stworza nowy urzad d/s. utrzymywania rodzin
politykow i niech ktos jeszcze powie, ze unikanie podatkow to cos zlego.

andrzejj9 25.05.2005 10:16

Cytat:

Napisany przez Ormianin
i niech ktos jeszcze powie, ze unikanie podatkow to cos zlego.

W Polsce? Nie.... ;)

raven66 25.05.2005 10:24

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Hmmm... tego.. Nie chcę Cię martwić, ale nie byłeś zbyt oryginalny, bo większość tego typu niby absurdalnych opłat już w jakiejś postaci u nas obowiązuje...

oj kurczę :\ :niepow: nie musiałeś mnie rozbierać tak na czynniki pierwsze, to był sarkazm :fiu: pozdrawiam! :piwo:

demek 25.05.2005 11:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Niestety wybieramy z tych, którzy kandydują, a wybór ten nie jest najlepszy... Ja teraz poważnie zastanawiam się, czy iść na wybory.. Nie dlatego, że mi się nie chce, albo los tego kraju mnie nie interesuje, ale po prostu nie ma dla mnie kandydatów, którzy mogliby w tym momencie Polsce cokolwiek zaoferować.. Jest tylko ta sama zgraja, która jak dorwie się do koryta, to zacznie wymyślać nowe rzeczy takie, że przy nich ta najnowsza propozycja będzie niewarta uwagi..

Polska...

zawsze mozesz dopisac swoja rubryke
np - oddaje glos na muzyke w rmf fm :P

epol 25.05.2005 16:23

Cytat:

Napisany przez demek
ja sie dlugo nie zastanawialem jak dostalem propozycje wyjazdu

Kiedy wyjezdzasz? Mamy nadzieje, ze nas bedzie odwiedzal tu na ofrum.

Cytat:

Napisany przez Igloo

Tylko na kogo glosowac? Nie ma nikogo kompetentnego...

andrzejj9 25.05.2005 19:56

Cytat:

Napisany przez epol
Tylko na kogo glosowac? Nie ma nikogo kompetentnego...

Na mnie ;) Ale jeszcze nie teraz..

epol 25.05.2005 23:51

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na mnie ;) Ale jeszcze nie teraz..

Poczekam. Masz moj glos :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:16.