Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2010, 22:35   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Przy porównywalnych prawie cenach, łatwiej mi było teraz zawrzeć ubezpieczenie w PZU. Benefia była droższa o 100 zł.

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2010, 23:05   #2
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Trochę nie na temat, ale nie chcę nowego wątku zakładać.. Czy ktoś orientuje się ile może kosztować nowy tylny zderzak do Opla Agila rocznik 2003? Możliwe, że kosztuje 1200 zł?
Stary 02.02.2010, 10:04   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Gadzina18 Podgląd Wiadomości
Trochę nie na temat, ale nie chcę nowego wątku zakładać.. Czy ktoś orientuje się ile może kosztować nowy tylny zderzak do Opla Agila rocznik 2003? Możliwe, że kosztuje 1200 zł?
jeszcze doliczy się wiek, jak nie masz skończonych 25. lat to może tak wyjść

jest zwyżka dla "gówniarzy"
Stary 03.02.2010, 18:26   #4
Gadzina18
Forumator

Data rejestracji: 27.08.2004
Gadzina18 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
:-) nie chodzi mi o ceny dla ubezpieczycieli, bo wiadomo, ze dla nich warsztaty maja wyższe ceny
Stary 03.02.2010, 18:49   #5
Oktawian89
Wiszę sobie ...

Data rejestracji: 16.10.2004
Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Oktawian89 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Allegro .... allegro ....

' A jak ktoś chce wyłudzić za stłuczkę to sobie to przelicz . Rocznie za stłuczkę zabierają 10 % czyli no nie wiem niech będzie, że płacisz 1700 zł za oc to za to płacisz tylko te 170 zł ...

"One World, One Web, One Program" Microsoft slogan
"Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitle
r
Oktawian89 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2010, 19:00   #6
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
odkopie.. wyobraźmy sobie taka sytuację
osoba A kupuje samochód od osoby B, powiedzmy 28 lutego , samochód jest ubezpieczony w warcie , Oc na cały rok zapłacone za rok z góry, osoba ta ma 30 dni by przepisać Oc na siebie i ew. dopłacić różnice w zniżkach itd lub do tych 30tu dni wypowiedzieć umowę .
Osoba A idzie do warty 27 dnia po zakupie i dowiaduję się że osoba B wypowiedział Oc i zwinęła różnice kasy za niewykorzystany czas polisy , w umowie kupna sprzedaży nie ma nic na temat polisy jak to sie ma ?

sprawa druga osoba A wypowiada tegoż 27dnia OC w warcie -- kiedy musi podpisać nowe Oc u innego ubezpieczyciela ?
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2010, 19:37   #7
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Z tego co wiem, to nie ma możliwości wypowiedzenia OC. Więc osoba B może sobie chodzić i chodzić i chodzić
Wyjątek to właśnie gdy kupujący auto nie chce.

Z nowym ubezpieczycielem podpisuje kiedy chce - data obowiązywania tak, żeby nie było przerwy.
Stary 27.03.2010, 20:02   #8
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Z tego co wiem, to nie ma możliwości wypowiedzenia OC. Więc osoba B może sobie chodzić i chodzić i chodzić
Wyjątek to właśnie gdy kupujący auto nie chce.

Z nowym ubezpieczycielem podpisuje kiedy chce - data obowiązywania tak, żeby nie było przerwy.
no właśnie w warcie dowiedziałem się że koleś zgłosił sprzedaż auta i zainkasował kase na 3/4 roku ale nie była mi pani w stanie powiedzieć nic więcej tylko dała mi telefon do centarli na śląsku i będę wyjaśniał sprawę w poniedziałek

co do nowego ubezpieczyciela to chodzi mi o to że dziś wypowiedziałem Oc w warcie ale do Hdi już nie zdążyłem i nie wiem czy nie dostane jakiejś kary jak pójdę w poniedziałek
Stary 27.03.2010, 19:59   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A i przedłużać nabywca nic nie musi. Jak nie wypowie, to automatycznie na niego przechodzi.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2010, 22:41   #10
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
osoba B (sprzedający) można wypowiedziec umowę OC jedynie za zgodą A (nabywcy) pojazdu, kiedy ja sprzedawałem swoje auto a kupujacy nie chciał mojego OC, musiał podpisac stosowny papierek, że rezygnuje z polisy.
Stary 28.03.2010, 00:44   #11
Wawelski
Always newbie

Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Sprzedawca nie może - w momencie sprzedaży pozbywa się wszelkich praw i obowiązków.

Ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych:

Art. 31.
1. W razie zbycia pojazdu mechanicznego, którego posiadacz zawarł umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, na nabywcę pojazdu przechodzą prawa i obowiązki zbywcy wynikające z tej umowy. Umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nabywca wypowie ją przed upływem 30 dni od dnia nabycia pojazdu mechanicznego. W przypadku wypowiedzenia umowy, rozwiązuje się ona z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego. Przepisy art. 28 stosuje się odpowiednio.

Ubezpieczenie z automatu przechodzi na kupującego (i często nabywcy, nie wiedząc o tym, budzą się z ręką w nocniku - czyli z podwójnym ubezpieczeniem, bo ubezpieczają osobno). Ma on obowiązek zgłosić się do ubezpieczyciela a ten przekalkuluje składkę - ale też uwaga jak rekalkulacja wypada na korzyść ubezpieczyciela, to z reguły robią to sami z siebie, natomiast jak tracą na tym, to nie muszą przekalkulować dobrowolnie - trzeba tego zażądać. Dalszy ciąg tego samego artykułu mówi:

2. W razie niewypowiedzenia przez nabywcę pojazdu umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w terminie określonym w ust. 1, zakład ubezpieczeń może dokonać ponownej kalkulacji należnej składki z tytułu udzielanej ochrony ubezpieczeniowej, poczynając od dnia zbycia pojazdu, z uwzględnieniem zniżek przysługujących nabywcy oraz zwyżek go obciążających, w ramach obowiązującej taryfy składek. W przypadku gdy nabywca pojazdu złoży wniosek o dokonanie ponownej kalkulacji należnej składki, zakład ubezpieczeń jest obowiązany do jej dokonania.

Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
co do nowego ubezpieczyciela to chodzi mi o to że dziś wypowiedziałem Oc w warcie ale do Hdi już nie zdążyłem i nie wiem czy nie dostane jakiejś kary jak pójdę w poniedziałek
Jak cytowałem, umowa rozwiązuje się z upływem 30 dni od zakupu auta. Sprawdź, czy masz czas.

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 28.03.2010 o godz. 00:47
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2010, 01:24   #12
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Sprzedawca nie może - w momencie sprzedaży pozbywa się wszelkich praw i obowiązków.

Ustawa o ubezpieczeniach obowiązkowych:

Art. 31.
1. W razie zbycia pojazdu mechanicznego, którego posiadacz zawarł umowę ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych, na nabywcę pojazdu przechodzą prawa i obowiązki zbywcy wynikające z tej umowy. Umowa ubezpieczenia ulega rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta, chyba że nabywca wypowie ją przed upływem 30 dni od dnia nabycia pojazdu mechanicznego. W przypadku wypowiedzenia umowy, rozwiązuje się ona z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego. Przepisy art. 28 stosuje się odpowiednio.

Ubezpieczenie z automatu przechodzi na kupującego (i często nabywcy, nie wiedząc o tym, budzą się z ręką w nocniku - czyli z podwójnym ubezpieczeniem, bo ubezpieczają osobno). Ma on obowiązek zgłosić się do ubezpieczyciela a ten przekalkuluje składkę - ale też uwaga jak rekalkulacja wypada na korzyść ubezpieczyciela, to z reguły robią to sami z siebie, natomiast jak tracą na tym, to nie muszą przekalkulować dobrowolnie - trzeba tego zażądać. Dalszy ciąg tego samego artykułu mówi:

2. W razie niewypowiedzenia przez nabywcę pojazdu umowy ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w terminie określonym w ust. 1, zakład ubezpieczeń może dokonać ponownej kalkulacji należnej składki z tytułu udzielanej ochrony ubezpieczeniowej, poczynając od dnia zbycia pojazdu, z uwzględnieniem zniżek przysługujących nabywcy oraz zwyżek go obciążających, w ramach obowiązującej taryfy składek. W przypadku gdy nabywca pojazdu złoży wniosek o dokonanie ponownej kalkulacji należnej składki, zakład ubezpieczeń jest obowiązany do jej dokonania.

Jak cytowałem, umowa rozwiązuje się z upływem 30 dni od zakupu auta. Sprawdź, czy masz czas.
mam czas do wtorku zadecydować, już wypowiedziałem tj.27.03 2010, teraz pytanie brzmi kiedy muszę iść podpisać do następnego ubezpieczyciela
Stary 28.03.2010, 02:41   #13
Wawelski
Always newbie

Odpowiedź masz w ostatnim, cytowanym przez Ciebie, zdaniu.
Stary 05.11.2010, 16:43   #14
piskori
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2009
piskori w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przy AC wydaje mi się , że nie cena , a solidny ubezpieczyciel i zakres polisy jak najszerszy jest kluczowy.
piskori jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2010, 09:13   #15
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sie zapytam mam 60% z OC i 0% z AC zniżek ...

gdzie oc+ac+nnw i ac bez udziału własnego, oryginalne czesci, serwis autoryzowany

dzieki za info

P.S.
na razie "prowadzi" AVIVA

w AXA Direct zniżki z OC=AC i Full pakiet "Europa" wyszedł mi 1281zł za rok

Ostatnio zmieniany przez icemac : 14.12.2010 o godz. 10:13
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: